Kia behaalt dubbelzege op prestigieuze iF Design Awards 2023

donderdag, 04 mei 2023 11:31
Kia behaalt dubbelzege op prestigieuze  iF Design Awards 2023

Tijdens de iF Design Award 2023 mocht Kia twee uiterst belangrijke onderscheidingen in ontvangst nemen. Het succes van het merk in de prestigieuze categorieën iF Design ‘Company Branding’ en ‘Shop / Showroom Store Identity’ bevestigt de aanhoudende kracht en doeltreffendheid van Kia’s creatieve benadering van klantenbetrokkenheid en zijn competitiviteit op het vlak van wereldwijd design sinds de herlancering van het merk in 2021.

Kia’s ‘Movement that Inspires’-ethos en zijn ‘Opposites United’-design staan centraal in elk onderdeel van de wereldwijde strategieën voor bedrijfsidentiteit en showroomidentiteit van het merk. In combinatie met modellen zoals de onlangs onthulde, zuiver elektrische SUV EV9, spelen ze een cruciale rol bij Kia’s snelle transitie naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

‘Movement that Inspires’ verwijst naar Kia’s vastberadenheid om ruimtes te creëren waar klanten in elk moment waarde kunnen vinden om zich te laten inspireren en meer tijd te vinden om hun ideeën tot leven te brengen. De designfilosofie ‘Opposites United’ van Kia put inspiratie uit de contrasten in de natuur en de mensheid en gebruikt het karakter van een element om het karakter van een ander element in de kijker te zetten.

Eigentijdse bedrijfsidentiteit

Het Kia-logo symboliseert de zelfverzekerde nieuwe merkrichting van Kia en drukt de ‘Movement that Inspires’ uit in drie designconcepten: Symmetrie, ritme en stijgen. Het vertrouwen waarmee Kia nieuwe klantervaringen voorstelt, terwijl het merk futuristische producten en diensten aanbiedt, komt tot uiting in de symmetrie van het logo. Rhythm vertegenwoordigt de merkbelofte om onvermoeibaar vooruitgang te boeken om te voldoen aan de eisen en ambities van klanten en voortdurend inspiratie te bieden. Tot slot illustreert het gedurfde opkomende karakter van het logo de ambitie van het merk om nieuwe waarden af te leveren die het perspectief van de klant echt belichamen.

Het zelfverzekerde kleurenschema van Kia omvat Midnight Black en Polar White. Deze twee primaire kleurenschema's aan beide zijden van het kleurenspectrum ademen de waarden Duurzaamheid, Milieuvriendelijkheid en Slimme Mobiliteit. Ze stralen vertrouwen uit door contrast. Zo geven ze de onversaagde visie van het merk weer om een voortrekkersrol te spelen en nieuwe domeinen aan te boren als mobiliteitsleverancier die verder gaat dan fysieke mobiliteit.

Sterke showroomidentiteit

Kia’s designfilosofie ‘Opposites United’ inspireert het vertrouwen en de visie die nodig zijn om elementen te combineren die traditioneel niet samengaan. Dat vermogen om creatieve contrasten te benutten om een uniek resultaat te bereiken, komt perfect tot uiting in het baanbrekende wereldwijde design van de Kia-showrooms, met visueel tegengestelde tentoonstellings- en klantenzones.

De futuristische tentoonstellingszone omvat uitgesproken hoeken en achromatische kleuren, samen met stalen oppervlakken die elk model subtiel weerspiegelen om de zichtbaarheid en het gevoel van ruimte te verbeteren. De klantenzone daarentegen steunt op ronde randen, mooi verlichte houten wanden, vloeren en plafonds en hoogwaardige meubelen met stoffen bekleding om een unieke, knusse en rustgevende sfeer te creëren waarin klanten kunnen ontspannen en de auto’s kunnen bekijken, bijna als kunstwerken in een galerie.

Consistent succes in onderscheidingen

Kia’s jongste successen in de iF Design Awards 2023 bestendigen het uitzonderlijke palmares van het merk en zijn producten en bevestigen daarmee het wereldwijde concurrentievermogen van Kia op het vlak van design. Andere onderscheidingen waren de bekroning van de Kia Niro Plug-in Hybrid met een Red Dot Design Award en de verkiezing van de EV6 tot ‘2023 World Performance Car’ als aanvulling op zijn titels van ‘Car of the Year 2022 van What Car? en ‘Europese Auto van het Jaar 2022’.

iF: Een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld

Dit jaar lokten de iF Design Awards 10.544 inzendingen uit 56 deelnemende landen en benadrukten ze een reeks uitstekende prestaties op het gebied van design. In het totaal kwamen 133 designexperts uit twintig verschillende landen bijeen om 3.572 projecten te beoordelen die na een digitale voorronde de shortlist hadden gehaald.

De iF design award eert en viert winnaars in 81 categorieën, verspreid over negen disciplines, waaronder Product, Communication, Packaging, Service Design, Architecture, Interior Architecture, User Experience (UX), User Interface (UI) en Professional Concepts. Alle bekroonde inzendingen worden voorgesteld op www.ifdesign.com en gepubliceerd in de iF Design App.

De iF Design Award werd in 1954 opgericht door iF International Forum Design GmbH in Hannover, een van 's werelds toonaangevende onafhankelijke designinstellingen. De iF Design Award Night 2023, waar de prijzen worden uitgereikt, vindt op 15 mei plaats in het Friedrichstadt-Palast te Berlijn.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op donderdag, 04 mei 2023 11:51

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.