Kia wil met zijn elektrische top-SUV EV9 een nieuwe koers uitstippelen voor het tijdperk van de softwaregedefinieerde voertuigen

maandag, 08 mei 2023 10:02
Kia wil met zijn elektrische top-SUV EV9 een nieuwe koers uitstippelen voor het tijdperk van de softwaregedefinieerde voertuigen
Kia heeft vandaag zijn SDV-technologie (Software Defined Vehicle) gelanceerd via de on-demand-functies en de software-updates over-the-air (OTA) van zijn EV9 SUV. Zo kunnen klanten vanop afstand nieuwe softwarefuncties kopen en installeren naargelang hun behoeften. Kia, dat deel uitmaakt van Hyundai Motor Group, lanceerde onlangs zijn elektrische vlaggenschip, de SUV EV9. Hij biedt als eerste model van de Groep een reeks digitale functies en diensten aan die toegankelijk zijn via de Kia Connect Store.

De elektrische/elektronische architectuur (E/E) van de EV9 maakt software-updates over-the-air mogelijk, wat klanten de extra flexibiliteit biedt om de functies te selecteren die ze willen upgraden. Naast vernieuwende ervaringen zoals de Highway Driving Pilot (HDP) , die conditioneel autonoom rijden van niveau 3 biedt, zullen er continu bijkomende diensten-on-demand worden geïntroduceerd via de Kia Connect Store, die klanten gepersonaliseerde ervaringen en nieuwe waarde bieden dankzij de geavanceerde SDV-technologie.

De toekomstige SDV-roadmap van Hyundai Motor Group, die in oktober vorig jaar werd aangekondigd tijdens het evenement ‘Unlock the Software Age’, benadrukt de veilige en comfortabele bewegingsvrijheid die software biedt. Upgradebare software kan diverse voertuigaspecten verbeteren om innovatieve klantervaringen te bieden: veiligheid, gebruiksgemak, connectiviteit, beveiliging en rijprestaties. Door een beroep te doen op de nieuwste technologieën, biedt Kia zijn klanten gepersonaliseerde, baanbrekende ervaringen en maakt het merk de weg vrij voor een nieuw tijdperk van mobiliteit.

On-demand-diensten en OTA-software-updates luiden het SDV-tijdperk in

De introductie van de Kia EV9 betekent een grote stap voorwaarts voor het SDV-tijdperk. Een van de meest opvallende kenmerken van de EV9 is namelijk zijn uitgebreide capaciteit voor software-updates over-the-air. In tegenstelling tot eerdere modellen maken de OTA-software-updates van de EV9 het mogelijk om niet alleen de kernonderdelen van de wagen bij te werken, maar ook de comfortfuncties, waardoor de EV9 eindeloze mogelijkheden biedt als SDV.

Dankzij zijn uitgebreide capaciteiten voor software-updates over-the-air kunnen nu diverse functies en comfortspecificaties worden toegevoegd of bijgewerkt zonder dat er een afzonderlijke verbinding met de auto nodig is. Dat is te danken aan de draadloze communicatie tussen de cloudserver en het voertuig, waardoor updates van de besturingseenheid mogelijk zijn zonder dat klanten een servicecenter hoeven te bezoeken.

De integratie van voertuigcontrole-eenheden in vier functionele gebieden op basis van een domeingecentraliseerde architectuur, sluit naadloos aan bij de SDV-strategie van de Groep. Dat integratieproces heeft het aantal regeleenheden aanzienlijk verminderd, wat een solide technologische basis vormt voor efficiënte voertuigfuncties en prestatieverbeteringen.

Klanten kunnen de functies altijd en overal aanpassen via de Kia Connect Store

Kia gaat nog een stap verder om zijn klanten een gepersonaliseerde rijervaring te bieden. De constructeur kondigde onlangs aan dat de Hyundai Motor Group samen met de Kia EV9 zijn allereerste on-demand-service zal lanceren via de Kia Connect Store.

Die Kia Connect Store biedt tal van functies, zoals Remote Smart Parking Assist 2, waarmee bestuurders hun wagen vanop afstand in en uit een parkeerplaats kunnen rijden. De store biedt ook de zogeheten ‘Lighting Pattern’-functie, die vijf verschillende weergavemodi biedt voor de twee clusters van kleine kubuslampjes in de neus van de SUV. Het uiteindelijke doel bestaat erin om in de toekomst een breder scala aan hoogtechnologische functies aan te bieden.

Klanten genieten zo de ongekende vrijheid en flexibiliteit om op elk moment en vanop elke locatie de gewenste functies te kiezen en te kopen. Met de website van de Kia Connect Store kunnen klanten moeiteloos bladeren en de functies selecteren die ze wensen, zonder gebonden te zijn aan de beperkingen van hun initiële aankoopspecificaties.

Het onwrikbare engagement van Kia om klanten nog meer keuze te bieden en levenslange gebruiksproducten te leveren, komt duidelijk tot uiting in zijn focus om in te spelen op de unieke behoeften van zijn diverse klantenbestand, inclusief klanten die kiezen voor leasing, verhuur en tweedehandsverkoop. De constructeur zet zich dan ook in om on-demand-diensten te ontwikkelen die aangepast zijn aan de individuele levensstijl van klanten en die hen in staat stellen om hun producten rechtstreeks aan te passen en zo hun rijervaring verder te verbeteren.

De missie van Hyundai Motor Group om de grenzen van autopersonalisering te verleggen en technologische vooruitgang te stimuleren

Hyundai Motor Group stelt alles in het werk om de nieuwste mobiliteitstechnologieën voortdurend verder te ontwikkelen. Daarbij legt het merk de nadruk op producten en diensten waarmee klanten hun individualiteit kunnen uitdrukken en hun entertainmentopties kunnen verbeteren.

Dergelijke functies omvatten entertainmentgerelateerde diensten zoals films, games en videoconferenties, die erg relevant zijn in de context van voertuigen als woonruimte. Als reactie op de trend naar personalisering wil de groep daarnaast producten en diensten ontwikkelen die klanten in staat stellen om hun persoonlijkheid uit te drukken via schermen, geluid, verlichting en andere middelen.

Hyundai Motor Group blijft zich inzetten om nieuwe wegen te bewandelen en de mobiliteitservaring van zijn klanten naar een hoger niveau te tillen. Vanaf de EV9 wil Kia, samen met zijn zustermerken Hyundai en Genesis, zijn reis naar SDV's versnellen en de bijbehorende technologieën versterken, om zo zijn gewaardeerde klanten ongeëvenaarde mobiliteitservaringen te bieden.

 

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op maandag, 08 mei 2023 10:04

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.