Vijf Trek e-bikes ‘Goed uit de Test’ bij Kieskeurig.nl E-bike Duurtest

vrijdag, 26 mei 2023 17:27
Vijf Trek e-bikes ‘Goed uit de Test’ bij Kieskeurig.nl E-bike Duurtest

[Harderwijk, Nederland] – Maar liefst vijf elektrische fietsen van Trek hebben in de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest een ‘Goed uit de Test’-predicaat gekregen. Het gaat om de FX+ 2, Verve+ 2, Verve+ 4, Allant+ 6 en de Fetch+ 4 bakfiets.

De Kieskeurig.nl Duurtest werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Diverse e-bikes van 21 verschillende merken werden gedurende een periode van meerdere weken door consumenten uitgeprobeerd en beoordeeld. Bij een score van 8,0 of hoger krijgt een model het predicaat ‘Goed uit de Test’. De vijf bovengenoemde Trek e-bikes werden door de consumenten elk dusdanig goed bevonden dat ze voor dit predicaat in aanmerking komen.

Trek Allant+ 6
De uitblinker in de categorie Woon-werk vanaf €3000 was de sportieve Allant+ 6. ‘Beestachtig krachtig’ en ‘voor je gevoel krachtig genoeg om een caravan aan te hangen’, waren een paar van de opmerkingen die consumenten als commentaar gaven. Deze e-bike, geschikt voor zowel zandpaden, sportieve heuvelritten en stadsverkeer, werd beoordeeld met een 8,7.

Trek Fetch+ 4
De in februari nieuw gepresenteerde elektrische bakfiets van Trek, de Fetch+ 4, krijgt in zijn categorie met een 8,7 een bovengemiddelde score. Door de ruime laadbak met diverse opties en het verstelbare zadel (met een van de mountainbike bekende ‘seatdropper’) is het een fiets die geschikt is voor het hele gezin. De consumenten roemden de wegligging en de wendbaarheid, die ondanks de grootte van de fiets erg prettig is.

Meer resultaten
De FX+ 2, met een gewicht van slechts 18,8 kg, behaalde een gemiddelde score van 8,3 in de categorie Woon-werk tussen de €2300,- en €2999,-. Naast het gewicht vielen ook de geruisloze achterwielmotor en de nette afwerking op aan deze sportieve fiets, die ook zonder ondersteuning erg wendbaar is. Een 8,3 het cijfer voor de Verve+ 2 in dezelfde categorie, waarbij de fiets vooral uitblonk als comfortabele stadsfiets. Zijn luxere broertje, de Verve+ 4 scoorde een 8,5 in de categorie Recreatief vanaf €3000. De comfortabele zithouding en het verstelbare stuur vielen op, evenals de stille motorondersteuning en de in het frame geïntegreerde accu.

Uit voorraad leverbaar
Alle fietsen die Trek de afgelopen maanden door consumenten liet testen, zijn breed beschikbaar via het uitgebreide dealernetwerk van Trek en direct uit voorraad leverbaar. Met meer dan 450 winkels in Nederland en België is er altijd wel een winkel in de buurt. De fietsen zijn daarnaast in Nederland ook online te bestellen en af te leveren bij een van de Trek-dealers.

 

Getagged onder:
ebikes
Laatst aangepast op vrijdag, 26 mei 2023 17:30

Gerelateerde items (op tag)

De ÅSKA Supercommuter: de beste speedpedelec met een Belgisch meesterwerk frame

Als je op zoek bent naar de ultieme speedpedelec, dan is de ÅSKA Supercommuter een naam die je niet mag missen. Deze speedpedelec staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende prestaties en functionaliteiten, maar ook om zijn opvallende frame, dat wordt gemaakt met Belgische precisie en innovatie. Laten we eens dieper ingaan op wat de ÅSKA Supercommuter tot de beste keuze maakt voor veeleisende fietsers.

RS-bicycles & Components: “Unieke technologie zodat je heel natuurlijk fietst”

Bakfiets met high end kwaliteit

Het type e-bakfiets MK1-E heeft een uniek systeem dat de fiets heel wendbaar en stabiel maakt. Je begeeft je veilig in het verkeer. RS Bicycles & Components heeft een unieke bakfiets van topkwaliteit in het gamma. Het gaat om het type MK1-E van het Deense bedrijf Butchers & Bicycles. De fiets behoort tot de top qua vormgeving en design. Ook de prijszetting is ijzersterk. Het bedrijf zet bovendien stevig in op high end kwaliteit en viel met de bakfiets al in de prijzen.

Carqon: premium bakfietsen met stijl

“Kwaliteit en design gaan erg goed samen”

Carqon heeft twee modellen innovatieve bakfietsen. Ze springen eruit omwille van technologie en een fraai sportief design. Handige accessoires versterken het fietsplezier nog meer.

Bergamont ziet steile opmars van de longtail en e-cargo

De longtail en e-cargo bikes kennen een stijgende opmars bij de jongere generatie. De e-cargo neemt zelfs meer en meer de functie van een wagen over. Johan Huygens, CEO/Owner bij Scott Sportech Benelux - dat het fietsenmerk Bergamont verdeelt - spreekt niet van een trend maar van een heuse omslag. De opmars komt door een toenemend bewustzijn voor het klimaat en het slecht functionerend openbaar vervoer.