Samen op weg naar meer duurzaamheid: mobiliteitsdag bij Volvo Group in Gent

maandag, 18 september 2023 13:54
Samen op weg naar meer duurzaamheid: mobiliteitsdag bij Volvo Group in Gent

Onder het motto: “duurzaam en veilig, de ideale tandem!” organiseert de Gentse site van Volvo Group een heuse mobiliteitsdag in het kader van de week van de mobiliteit. Voor dit event nodigen we naast onze medewerkers ook alle enthousiaste fietsliefhebbers uit de omgeving uit voor een dag vol leuke en leerzame activiteiten rond duurzame mobiliteit

Wanneer: dinsdag 19 september 2023, tussen 12u en 17u
Waar: Volvo Trucks Gent, ter hoogte van Gate 6, Smalleheerweg 31, 9041 Oostakker

Hierbij een voorproefje van wat te verwachten:
1. Lucht & Vet in samenwerking met de Gentse Fietsambassade: breng je fiets langs bij onze lucht- en vetservice, in samenwerking met de Gentse Fietsambassade. Laat je banden oppompen en je ketting smeren, zodat je fiets weer soepel rijdt.
2. Workshop noodstop maken met een e-bike i.s.m. Sportwerk Vlaanderen: veiligheid staat voorop, daarom bieden we een praktische workshop aan waarbij je leert hoe je snel en veilig tot stilstand kunt komen tijdens het fietsen met een e-bike. Een essentiële vaardigheid voor elke fietser!
3. Fietsleasingopties i.s.m. Team Cyclis: Volvo Group Belgium werkt samen met Team Cyclis om fietsleasing aan te bieden aan haar medewerkers. Team Cyclis zal aanwezig zijn om meer uitleg te geven over de verschillende opties. Daarnaast zal Bike Republic ter plaatse zijn, zodat iedereen verschillende fietsen kan uitproberen, inclusief speed pedelecs en bakfietsen. Ontdek hoe je op een betaalbare manier kunt genieten van een gloednieuwe fiets!
4. Sappentrapper - de gezondste fiets ter wereld: doe mee aan onze sappentrapper-uitdaging en maak je eigen gezonde smoothie door simpelweg te trappen op een fiets.
5. Stop – Look – Wave: via deze activiteit willen we iedereen sensibiliseren over het gevaar van de dode hoek. Door zelf eens in een truck plaats te nemen, kan iedereen ervaren wat dit precies betekent voor een truckchauffeur.

Daarnaast voorzien we enkele leuke gadgets en een klein hapje en drankje voor alle passanten!*

Getagged onder:
volvo

Gerelateerde items (op tag)

Volvo Cars verdubbelt inzet voor het klimaat

Terwijl de wereldleiders zich voorbereiden op de klimaattop COP28 in Dubai, is het belangrijker dan ooit dat bedrijven nog een stap verder gaan op het gebied van klimaatactie. Vandaag kondigen we aan dat we de inzet voor ons actieplan – dat nu al een van de meest ambitieuze in de auto-industrie is – nog verder zullen uitbreiden door te streven naar 75% minder CO2-uitstoot per auto tegen 2030 ten opzichte van het uitgangspunt in 2018.

Kleine auto in laatste rechte lijn voor grote award: elektrische Volvo EX30 op shortlist voor European Car of the Year

De Volvo EX30, een van de drie nieuwe volledig elektrische modellen die door het merk in de afgelopen 12 maanden werden gelanceerd, staat op de shortlist voor de prestigieuze European Car of the Year-award 2024. De volledig elektrische Volvo EX30 werd geselecteerd door een invloedrijke jury van 59 toonaangevende autojournalisten uit 22 markten en neemt het op tegen zes andere kandidaten in een laatste stemronde eind februari 2024. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 februari 2024.