Volkswagen Eco-Up!: naarstig gasmachientje

zondag, 10 juni 2018 00:15
Volkswagen Eco-Up!: naarstig gasmachientje

De Volkswagen Up! komt in heel wat smaken en kleuren, waaronder de elektrische e-Up! en sinds kort zelfs de opwindende Up! GTI. Ergens in de schaduw vonden we de Eco-Up!: de oude vertrouwde supermini, maar dan met een bijna onzichtbaar kantje dat zijn ecologische voetafdruk ferm verkleint.

Van alles net genoeg

Je raadt het al: de Eco-Up! rijdt op aardgas. Net als bij de Seat Leon TGI die we eerder testten monteert Volkswagen dat systeem in de wagen tijdens het productieproces, dit is dus ook geen omgebouwde benzinewagen. In tegenstelling tot de Leon echter gaat de Eco-Up! nog een stapje verder: waar de Seat een volwaardige benzinetank heeft met daarnaast een CNG-tank heeft de Up! slechts een kleine noodvoorraad aan benzine naast de CNG-tank. Hier vervangt het gasreservoir dus als het ware de benzinetank, wat vooral de kofferruimte ten goede komt. Op het eerste zicht is de kofferbak identiek aan die in een benzinebroertje, bij nader onderzoek blijkt enkel de plaats van het reservewiel opgeofferd. De Eco-Up! bewijst nog maar eens dat een groene wagen geen waslijst aan nadelen hoeft te bieden!

Verder is de Up! op CNG net zo praktisch als we van gelijk welke compacte VW gewend zijn. Net genoeg opbergruimte, net genoeg comfort en net genoeg plaats voor 4 volwassenen (of zelfs 5 als ze slank en goedgezind zijn). Meer heeft een mens niet nodig.

Net als elke conventionele Up! houdt ook de Eco-Up! vast aan zijn eigenwijze kijk op infotainment. Bekijk je even de middenconsole, dan valt je namelijk al snel op dat er absoluut niets te zien valt. Geen 12-inch touchscreen met navigatie, ingewikkelde menu’s en apps maar dus ook geen deprimerende optelsom in de optielijst. Wat de Up! wel biedt is een slimme applicatie die dat alles, gratis en voor niets, weergeeft op je smartphone. Vandaar dus de ietwat lompe smartphonehouder die in zowat elke Up! op het dashboard prijkt.

Zuinigheid is een keuze

Wat deze Up! dus van zijn vele soortgenoten onderscheidt is een iets langere naam en ongeveer 12 kilogram aardgas tussen de achterwielen. Die 12 kilo brengen je bij zuinig rijgedrag maar liefst 350 kilometer verder; dan heb je nog een benzinetank van 10 liter waarmee je een CNG-pomp kan gaan zoeken. Dat tankje giet je trouwens zo snel vol dat omstaanders soms verward kijken wanneer je al klaar bent… Alles samen dus een rijbereik van om en bij de 550 kilometer—niet gigantisch maar ruim voldoende voor een stadswagen.

Voor dat spaarzame leventje moet je wel wat over hebben. Wil je namelijk onder die 4 kilogram CNG per 100 kilometer blijven, dan kan je de toerenteller niet om de haverklap de hoogte in jagen. Rustig rijden is dus de boodschap maar dan is de 1.0-liter MPI-motor niet bepaald krachtig. Zijn 68 paardenkrachten stuwen hem van 0 naar 100 km/u in ongeveer 16 seconden en bij glooiend terrein moet je geregeld terugschakelen om bergop te geraken. Dat is ergens jammer maar, toegegeven, je koopt de Eco-Up! dan ook niet voor zijn vermogen.

Prijs

Waar je de Up! wel voor koopt is—naast zijn praktische omvang—de prijs. De conventionele Up! staat al voor je stadsgevel geparkeerd vanaf 10.590 Euro. Voor de aardgasaangedreven Eco-Up! moet je iets meer neertellen; minimum 12.720 Euro. Die komt dan wel meteen een hoger uitrustingsniveau, en uiteraard met de ingebouwde mogelijkheid om heel wat geld terug te verdienen aan de pomp. Kortom: zeker het overwegen waard!

 

Tekst en foto's: Joram Van Acker

Getagged onder:
volkswagen
Laatst aangepast op zondag, 21 juli 2019 16:42

Gerelateerde items (op tag)

Succesvolle Volkswagen Business Class: de wereldpremière van de nieuwe Passat Variant

Precies 50 jaar geleden werd een van de meest succesvolle Volkswagens gelanceerd: de Passat. Met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren is dat na de Golf en zelfs vóór de Kever het meestverkochte VW-model aller tijden. Nu geeft Volkswagen in een wereldpremière alle gegevens vrij van een volledig nieuw ontwikkelde Passat: hij zal voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd op de IAA Mobility in München (05-09.09.2023). De nieuwe Passat wordt in het eerste kwartaal van 2024 op de markt gebracht als een universeel bruikbare Variant. Het nieuwe design is strak en krachtig: overduidelijk Passat, onloochenbaar VW en toch vanuit elk perspectief overduidelijk nieuw. Het innovatieve gamma met drie nieuwe plug-in- en mildhybride aandrijvingen en vijf turbobenzine- en turbodieselvarianten is efficiënt. De rijervaring in de stille en ruime Passat Variant, die optioneel verkrijgbaar zal zijn met een nieuw adaptief onderstel (DCC Pro2) en nieuwe ergoActive-stoelen2 (met pneumatische drukpuntmassage) is hoogst comfortabel. De intuïtief bedienbare en vooruitstrevende functies van de vierde generatie van het MIB-infotainmentsysteem (MIB4) zijn volledig nieuw ontwikkeld. Optioneel kan de nieuwe Passat ook zelfstandig inparkeren en lange afstanden afleggen met ondersteuning van rijhulpsystemen.

Volkswagen ID-gamma: uitgebreid en verbeterd

Volkswagen breidt zijn gamma 100% elektrische voertuigen uit en biedt een compleet gamma emissievrije voertuigen.
De actieradius, volgens de WLTP-cyclus, bedraagt voor verschillende modellen in het ID-gamma meer dan 500 km. Lange ritten vormen nooit een probleem dankzij de mogelijkheid om op te laden aan een krachtige terminal (tot 135 kW) waarmee 80% van de lading in een half uur kan worden teruggewonnen.