Test: Renault Arkana E-Tech Hybrid

vrijdag, 18 juni 2021 18:36
Test: Renault Arkana E-Tech Hybrid

Zuinige en sportief gelijnde coupé-SUV

De Arkana kent zijn oorsprong in het Oostblok, waar hij in 2018 in Moskou als concept-car voorgesteld werd.  Dat productiemodel stond toen op een Dacia Duster-platform en bleef enkel in het Oostblok.  Voor Europa is deze coupé-SUV gebaseerd op het CMF-B-onderstel, die wij kennen van de Clio en de Captur.  De Arkana is de eerste coupé-SUV van Renault en strikt genomen ook de eerste in het segment van de middenklasse.
Vooraan en tot aan de C-stijl is hij herkenbaar als een Captur, maar met de aflopende daklijn met kleine spoilerlip krijgt hij een sportievere look. Missie geslaagd wat het uiterlijk betreft.

De duikende daklijn laat vermoeden dat dit ten koste van de zitruimte gaat.  Niets is minder waar.  De hoofdruimte ontgoocheld niet en volwassenen vinden achterin ruim plaats.  Ook voet- en beenruimte is zeker voldoende, vermits de wielbasis zelfs iets groter uitvalt dan de Kadjar.  Ook de koffer doet zijn uiterste best, met 485 liter in het geval van onze E-Tech Hybrid.  De andere motorisaties doen iets beter met 513 liter.  

Hybridisering

Voor de motorisatie van de E-Tech Hybrid rekent Renault op de 1.6 liter 4-cilinder en twee ondersteunende elektromotoren met slechts 1,2 kWh aan batterijcapaciteit.  Dat geeft hem een bescheiden vermogen van 145 pk en een koppel van slecht 148 Nm.  Een plug-in hybride is (voorlopig) niet voorzien.  Wellicht om gewichtsredenen, die het dynamische karakter van de Arkana zou benadelen.  Schakelen gebeurt via een gerobotiseerde bak, dubbele koppeling met 7 versnellingen, de e-shifter.

Presteren doet de Arkana met deze motorisatie niet echt flitsend.  Het sportieve uiterlijk nodigt nochtans uit tot iets meer.  De spurt naar 100 km/uur doet hij in 10,8 seconden. Vooral de hernemingen kunnen beter, met het beperkte koppel van 148 Nm.  Starten doet de motor elektrisch voor enkele kilometers.  Van zodra de duw op het gaspedaal gretiger wordt, treedt de verbrandingsmotor onmiddellijk bij. Hoge toeren zijn trouwens ook niet aan deze jongen besteedt, vermits hij dan gretig van zich laat horen. Je kunt de werking van de motoren volgen op het instrumentenpaneel, ook wanneer je op de rem gaat en de batterij op die manier bijlaadt.   Wat eigen is aan een hybride-aandrijving.

Zuinig

Deze combinatie lijkt best wel zuinig.  Mits wat gebruik van de B-stand op de automaat, kan je best zuinig door stad en dorp.  Onze testdag van zo’n 120 km doorheen Limburg en de grens met Nederland, gaf een gemiddelde tussen 6,4 tot 7,1 liter per 100 km.  En mits een minder zware voet, kan daar misschien nog een liter of meer af.  En dan komt het opgegeven WLTP-verbruik van 4,9 liter/100 km dicht in de buurt.  De CO2-uitstoot van deze hybride komt op 108 g/km, t.o.v. 131 g/km voor de “normale” viercilinder.

Rijden

Door zijn sportievere look, zou je een sportiever rijgedrag verwachten.  En daar slaagt hij vrij goed in.  Dankzij de langere wielbasis, zorgt dit voor een dynamischer, maar toch nog behaaglijk geheel.  De Arkana verteert bochten goed, doordat hij stabiel de bocht ingaat.  En met een directere en nauwkeurige besturing en een kleinere draaicirkel (11,2 meter) is hij aangenaam en zelfs vrij snel de bocht in te gooien.  Zonder enige vorm van onderstuur en deining van de dempers wanneer het wegdek er slecht bijligt.  Dan is het enkel jammer dat de prestaties en vooral de hernemingen maar matig zijn om ook bij het uitkomen van de bocht wat meer vaart erin te krijgen.  Maar de Fransen hebben niet de bedoeling een sportwagen af te leveren. 

Vertrouwd beeld binnenin

Ook wat aankleding en infotainment betreft neemt de Arkana de componenten over van de Captur.  De vertrouwde tellerpartij en het infotainment zijn integraal overgenomen.  En ja, er zijn moderne en blitsere systemen op de markt, maar alles werkt goed.  Ook de afwerkings- en bouwkwaliteit is in orde. 
Ook de uitrusting is zeker prijswaardig.   Een basis Arkana E Tech Hybrid Zen is er vanaf 30 200,- €.  Onze testwagen RS Line kost 5 000,- € meer.   Er zijn weinig opties, waardoor een doorgedreven personalisering niet mogelijk is.   

Renault Arkana 2

De eerste middenklasse SUV-coupé bij Renault heet Arkana.  Naast zijn sportief uiterlijk, vooral achteraan, kopieert hij heel wat zaken van de Captur.  De E-Tech Hybrid rijdt aangenaam, en daarmee bedoelen wij zijn wegligging, de prestaties in de E-Tech Hybrid zijn echter matig.  Daarnaast is hij wel zuinig. Wie daarmee kan leven koopt een goed uitgeruste en goed uitziende SUV-coupé en dat is een primeur voor de categorie.


 
PLUS

  • zuinig
  • prettig stuurgevoel
  • prijs/uitrusting

MIN

  • matige prestaties
  • motorlawaai bij hogere toeren
  • weinig personaliseringsmogeljikheden

    tekst en foto’s : Filip Dewulf
Laatst aangepast op maandag, 21 juni 2021 22:17