Test: Volkswagen e-Crafter 35 Pick Up

maandag, 01 november 2021 11:01
Test: Volkswagen e-Crafter 35 Pick Up

Bob De Bouwer gaat elektrisch

In vorig nummer kondigden wij aan dat er een test met de VW e-Crafter gepland was. Voor de test kregen wij uitzonderlijk een pick-up versie van deze elektrische bestelwagen mee naar huis.

De test stelde ons meteen al op de proef bij het afhalen aan het contactcenter van D’Ieteren in Kortenberg. De wagen bleek niet volledig opgeladen, wat betekende dat een tussenstop om te laden nodig zou zijn om in thuisbasis Oostende te geraken. Slechts een 80-tal kilometer rijbereik toonde het dashboard.  Dan maar het zekere voor het onzekere genomen en tussenstop in Ternat. Daar is immers een snellader met tot 50 kW laadsnelheid.  Met 38 kW maximumsnelheid hadden wij aan een half uurtje genoeg om toch weer 93 kilometer rijbereik te krijgen. Volgens de officiële WLTP-cijfers zou de e-Crafter een rijbereik hebben van 173 kilometer, wat bij ons niet het geval was.  Ongetwijfeld heeft dit te maken met de opbouw die deze versie nog eens zwaarder maakt dan hij al is. In het beste geval haalden wij op de boordcomputer een rijbereik van 97 km.  

Wat ons meteen brengt tot het doelpubliek van deze jongen. Zelfstandigen die het stad niet verlaten en best nog in hun middagstop de wagen aan een laadpaal kunnen hangen.  Volledig opladen aan een 7,4 kW-laadpaal duurt zo’n 4,5 uur.  De batterijcapaciteit bedraagt 35 kW.

Het motorvermogen van de elektromotor bedraagt 100 kW (136 pk) en levert een maximumkoppel van 290 Nm.  


Zijn verbruik schommelt tussen 26,8 kWh/100 km tot zelfs 38,8 kWh/100 km. Dat laatste tijdens een snelwegrit. Houd er ook rekening mee dat op die snelweg de topsnelheid beperkt is tot 90 km/u, wat inhaalmaneuvers tussen vrachtwagens ook niet altijd eenvoudig maakt. Soms hadden wij het gevoel dat de wagen moeite had om zelfs dat tempo aan te houden. En dan was onze testversie nog niet geladen in zijn kipbakversie. Wij kunnen ons voorstellen dat het verbruik en bijgevolg ook het rijbereik nog een deuk krijgt bij een volgeladen kipbak. Laat staan dat de temperaturen in de winter nog eens naar beneden gaan. 

Indien je binnen de stads- en secundaire wegen blijft en je snelheid aanpast, is dit best een aangename werkgezel.  Vermits het comfort, de afwerking en zelfs de uitrusting aan boord je een bekend gevoel geeft.  Je herkent onmiddellijk de VW-stempel met de makkelijke bediening van het infotainment met navigatie, bluetooth koppeling, radio en andere ritgegevens op de centrale display in het interieur.  Enkel een snelheidsregelaar ontbreekt. Dat zou zijn verbruik misschien nog wat kunnen iets naar omlaag kunnen halen. Verder is er enige vorm van remrecuperatie, maar volledig one-pedal-drive is er niet bij.

Verder bestaat de uitrusting uit een achteruitrijcamera, LED-koplampen met grootlichtassistent, automatische airco, stoelverwarming, naast het Multi Collison Brake systeem van bij Volkswagen. 

Komen wij bij de prijzen.  Een basis gesloten bestelwagen e-Crafter is er vanaf 66 308,- € inclusief BTW.  Geen koopjes alvast.

De VW e-Crafter heeft al wat jaartjes op de teller, en dan vooral wat zijn batterijcapaciteit betreft.  Dat maakt dat zijn rijbereik niet van deze tijd is.  Wat jammer is, vermits je het rijcomfort, de uitrusting en afwerkingskwaliteit van een Volkswagen krijgt.  En dat kost ook wel iets, want goedkoop is hij allerminst.

 


 
PLUS

  • stille werking
  • afwerking
  • comfort en uitrusting

MIN

  • rijbereik onvoldoende bij lange ritten
  • absoluut geen koopje
  • beperkte topsnelheid


tekst en foto’s : Filip Dewulf