Volvo Cars gebruikt biogas om zijn eerste fabriek in China klimaatneutraal te maken

maandag, 15 april 2024 21:33
Volvo Cars gebruikt biogas om zijn eerste fabriek in China klimaatneutraal te maken

Onze fabriek in Taizhou is overgestapt op biogas, waardoor ze als eerste Volvo-fabriek in China de status klimaatneutraal bereikt. Doordat de fabriek overstapt van aardgas op biogas zal het meer dan 7000 ton CO2 per jaar uitsparen.

Dat is weliswaar slechts een klein deel van onze totale Scope 1-3-emissies van 43 miljoen ton, maar het garanderen van klimaatneutrale energie voor onze fabriek in Taizhou brengt ons een stap dichter bij ons doel om tegen 2025 onze productie klimaatneutraal te maken en de emissies van onze wereldwijde activiteiten te verminderen. Die ambitie is een tussenstap van onze ruimere doelstelling om tegen 2040 een netto nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken.

Net als al onze fabrieken wereldwijd maakte de fabriek in Taizhou al gebruik van klimaatneutrale elektriciteit, en deze nieuwste stap zorgt ervoor dat ze nu ook klimaatneutraal wordt verwarmd. Het is onze tweede autofabriek wereldwijd die klimaatneutraal wordt, na de fabriek in Torslanda in Göteborg, Zweden.

“Wanneer er volwaardige klimaatneutrale energiealternatieven beschikbaar worden, springen we er snel op,” zegt Javier Varela, Chief Operating Officer & Deputy CEO bij Volvo Cars. “De overstap naar biogas in onze fabriek in Taizhou laat zien hoe al onze productielocaties over de hele wereld hun eigen klimaatneutrale energiemix ontwikkelen, op basis van wat er in de regio beschikbaar is.”

De energievoorziening van onze fabriek in Taizhou omvat elektriciteit en verwarming. Ze produceert ongeveer 40 procent van haar energiebehoefte met zonnepanelen - een aandeel dat in de komende jaren nog zal toenemen. De overige 60 procent halen we van het elektriciteitsnet. Dat is ook klimaatneutrale elektriciteit afkomstig uit zonne-energie. Met deze nieuwste overstap wordt aan de verwarmingsbehoefte voldaan door klimaatneutraal biogas te gebruiken.

Volvo Cars breidde onlangs zijn duurzaamheidsstrategie uit met nieuwe, ambitieuze doelen voor de komende jaren. Ons nieuwe doel om tegen 2040 een netto nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken, bouwt voort op onze eerdere ambitie om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn. Het verduidelijkt dat onze eerste prioriteit het verminderen van de werkelijke uitstoot blijft voordat we overgaan tot koolstofverwijdering om onvermijdelijke emissies te verminderen. We moedigen onze leveranciers aan hetzelfde te doen.

Sinds de publicatie van de eerste duurzaamheidsstrategie van ons bedrijf in 2019, hebben we goede vorderingen gemaakt in het behalen van onze klimaatdoelstellingen. Naast het verminderen van de CO2-uitstoot van al onze activiteiten door 74% klimaatneutrale energie te gebruiken, boeken we ook vooruitgang bij het behalen van onze algehele CO2-doelstellingen.

De kleine lettertjes
De klimaatdoelstellingen van Volvo Cars omvatten alle emissies in het BKG-protocol van Volvo Cars, met uitzondering van de subcategorie ‘Productie en distributie van brandstof en elektriciteit’ in de categorie ‘Gebruik van verkochte producten’.

Getagged onder:
volvo
Laatst aangepast op maandag, 15 april 2024 21:35

Gerelateerde items (op tag)

Volvo Cars verdubbelt inzet voor het klimaat

Terwijl de wereldleiders zich voorbereiden op de klimaattop COP28 in Dubai, is het belangrijker dan ooit dat bedrijven nog een stap verder gaan op het gebied van klimaatactie. Vandaag kondigen we aan dat we de inzet voor ons actieplan – dat nu al een van de meest ambitieuze in de auto-industrie is – nog verder zullen uitbreiden door te streven naar 75% minder CO2-uitstoot per auto tegen 2030 ten opzichte van het uitgangspunt in 2018.