Fastned opent snellaadstation in Aalter

maandag, 29 november 2021 19:03
Fastned opent snellaadstation in Aalter

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, opent vandaag een nieuw snellaadstation op de parking Aard in Aalter. Het station ligt langs de Knokkebaan (N44) en vlakbij de op- en afritten van de E40. Hierdoor kunnen zowel de inwoners van Aalter en omstreken als passerende elektrische rijders gebruik maken van het laadstation. Elektrische rijders kunnen er in een kwartier tot wel 300 km bereik snelladen met stroom van zon en wind. Het station wordt vandaag officieel geopend door de burgemeester van Aalter, Pieter De Crem.

Bij de Fastned stations, herkenbaar aan de gele daken met zonnepanelen, kunnen per dag honderden automobilisten hun elektrische auto supersnel opladen met 100% groene stroom om daarna hun weg te kunnen vervolgen. Met haar groeiende Europese snellaadnetwerk helpt Fastned om de transitie naar elektrisch vervoer te versnellen. Fastned heeft op dit moment 174 snellaadstations operationeel, waarvan 7 stations in Vlaanderen. Bij het station in Aalter kunnen vier auto's tegelijkertijd opladen.

Aalter is de eerste gemeente in Vlaanderen die met Fastned samenwerkt voor de bouw van een snellaadstation. Hiervoor hebben zij in 2019 een openbare aanbesteding georganiseerd.

Pieter de Crem, burgemeester van Aalter: "Wij kozen voor Fastned, omdat zij voor ons de beste partij was. Ze hebben in sneltempo een zeer innovatief laadstation neergepoot, met uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. Hun doel is om een Europees netwerk uit te bouwen, voorzien van groene stroom. Wij zijn fier als één van de eerste Vlaamse gemeentes hierin een voortrekker te zijn. Dit is onze afspraak met de toekomst. Op deze manier kunnen zowel onze eigen inwoners als passanten heel snel hun wagen weer tot 80% opladen. Het is een aanwinst voor onze inwoners, maar ook voor onze horeca en hotels een extra troef voor potentiële klanten."

Caro De Brouwer, Country Manager Fastned België: "Ik ben super blij met de samenwerking met de gemeente Aalter. Zij zijn het toonvoorbeeld van een Vlaamse gemeente die de transitie naar duurzame mobiliteit wil versnellen en hieraan bijdraagt door via een openbare aanbesteding een locatie beschikbaar te stellen. Door het klimaatplan van de Vlaamse overheid wordt de urgentie voor snelle laadinfrastructuur steeds groter, de vraag naar opladen zal snel toenemen. Bij Fastned kunnen honderden elektrische rijders per dag opladen, hiermee maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen naar een elektrische auto."

>>>

Over Fastned

Fastned ontwikkelt sinds 2012 snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Europa. De missie van Fastned is om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft reeds 174 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van snellaadinfrastructuur waar elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik kunnen opladen om daarna snel hun weg te kunnen vervolgen. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker AMS: FAST).