Trek onthult ultralichte Domane+ SLR e-racer

donderdag, 13 oktober 2022 23:38
Trek onthult ultralichte Domane+ SLR e-racer

[Harderwijk, Nederland] – Trek heeft vandaag de gloednieuwe Domane+ SLR gelanceerd, een prestatiegerichte e-racefiets met een waanzinnig laag gewicht van rond de 11,8 kg. Bij de eerste aanblik oogt, voelt en klinkt de Domane+ SLR totaal niet als een e-bike. Hij heeft namelijk een lichtgewicht carbon frame, een fluisterstille motor, fraaie bediening en een racespecifieke tuning zodat je het echte racegevoel krijgt. Maar indien nodig beschik je over een subtiele en krachtige boost.

Opvallend licht en compact
Dankzij het lichte frameontwerp en het compacte ondersteuningssysteem weegt de Domane+ SLR niet meer dan rond de 11,8 kg. Het TQ harmonic pin ring e-systeem is ongelofelijk licht, stil en compact, maar heeft toch genoeg power aan boord voor de meest avontuurlijke ritten. Met een vrijwel standaard Q-factor, intuïtieve bedieningsknoppen op de schakelgrepen en een race-tuning, voelt de Domane+ SLR aan als een traditionele racefiets, maar dan eentje met een natuurlijke ondersteuning heuvelop, bij tegenwind of extra lange avonturen. 

Een echt racegevoel
De Domane+ SLR heeft dezelfde gebruiksvriendelijke kenmerken als de traditionele Domane, zoals IsoSpeed in het achterframe om hobbels in het wegdek te absorberen en een stabiele endurance-geometrie voor comfort op lange ritten. Rijders kunnen zich wagen op glad asfalt of grillige grindwegen, want het frame biedt plaats aan banden tot 40 mm breedte. Voor gravelminnende e-wielrenners hebben de eTap-modellen gravelbanden en een SRAM 1x XPLR-groepset.

Ons beste en lichtste carbon

De nieuwe Domane+ SLR is gemaakt van Trek’s allerbeste 800 Series OCLV Carbon voor gewichtsbesparing en superieure rijeigenschappen.

 

Gemaakt voor lange afstanden
De Domane+ SLR heeft een 360 Wh accu waarmee je in ecomodus ongeveer 95 km aflegt (of rond de 145 km met de optionele 160 Wh Range Extender). Je kunt zelfs nog een stuk verder rijden wanneer je de trapondersteuning optimaliseert via de Trek Central app. De app is draadloos te koppelen aan de Domane+ om de motorondersteuning te personaliseren, activiteiten bij te houden en real-time het resterende rijbereik te berekenen. 

De Domane+ SLR zal verkrijgbaar zijn via het wereldwijde dealernetwerk van Trek en in Nederland via trekbikes.com.