McLaren bouwt dan toch SUV, een 100% elektrische bovendien

zondag, 16 oktober 2022 19:02
McLaren bouwt dan toch SUV, een 100% elektrische bovendien

Wanneer de nood hoog is, worden de principes snel overboord geworpen. McLaren gaat doen wat ze nooit gingen doen: een SUV maken. En dat wordt er eentje met een 100% elektrische aandrijflijn, zoals de Lotus Eletre.

Een echte sportwagenconstructeur bouwt sportwagens. Het leek wel een mantra dat McLaren de afgelopen jaren herhaalde en herhaalde, bedoeld als sneer naar de concurrentie die wel SUV-modellen aan het gamma zou toevoegen. Eerst Porsche met de Cayenne, later Lamborghini met de Urus en Aston Martin met de DBX. En sinds kort is er de Ferrari Purosangue, natuurlijk. Intussen heeft McLaren ingezien dat ze een SUV nodig hebben om overeind te blijven. Dus gaan ze alsnog overstag.

Dat die SUV-piste gesteund wordt door Michael Leiters, de nieuwbakken CEO van McLaren, hoeft niet te verbazen. De Duitser was in het verleden ook betrokken bij de Porsche Cayenne en Ferrari Purosangue. Toch kijk de Britse constructeur in de eerste plaats naar Coventry, want net zoals de Lotus Eletre gaat McLaren meteen voor een 100% elektrische SUV.

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
mclaren

Gerelateerde items (op tag)

McLaren koopt Mercedes-EQ Formula E Team

Ondanks het feit dat Mercedes aan het winnen is in de Formule E, heeft het zijn exit al aangekondigd. McLaren gaat het team overkopen en zal dus zowel in de Extreme E als in de Formule E racen.