Vlaamse overheid schakelt versnelling hoger met duurzame bedrijfsfiets

donderdag, 27 oktober 2022 20:43
Vlaamse overheid schakelt versnelling hoger met duurzame bedrijfsfiets

De Vlaamse overheid schakelt een versnelling hoger op vlak van duurzame mobiliteit met de  invoering van de bedrijfsfiets voor haar werknemers. Vanaf november 2022 zullen personeelsleden  van de Vlaamse overheid een bedrijfsfiets kunnen leasen. “Met de invoering van de bedrijfsfiets  zetten we in op duurzaamheid en het welzijn van onze werknemers. Bovendien maken we op deze  manier ook werk van flexibelere arbeidsvoorwaarden”, aldus Vlaams minister van Binnenlands  Bestuur en Ambtenarenzaken Bart Somers.

Meer en meer mensen verkiezen om met de fiets naar het werk te gaan in plaats van met de auto. De  verkoop van elektrische fietsen en speedelecs is sinds de coronacrisis de lucht in geschoten. VAB  registreerde vorig jaar een stijging van het fietsgebruik van maar liefst 77%. KBC Autolease stelt  eveneens een sterke stijging vast: in 2022 ligt het aantal fietsen dat via KBC Autolease wordt geleased  40 % hoger dan in dezelfde periode in 2021. De keuze voor de fiets moet dan ook aangemoedigd blijven  worden als we willen dat de auto vaker ingeruild wordt voor de fiets. Naast de massale investeringen  in Vlaamse fietsinfrastrucuur, zet de Vlaamse regering nu ook in op een bedrijfsfiets voor haar  werknemers.  

Vlaams minister Bart Somers: “De fiets is een ideaal vervoersmiddel en goed voor de mentale en  fysieke gezondheid. Als overheid moeten we dit niet verplichten, maar wel faciliteren en stimuleren.  Meer mensen op de fiets betekent minder files, minder luchtvervuiling en meer vrijheid. We voeren met  de Vlaamse Regering een fietsvriendelijk beleid met ook extra investeringen in goede fietsinfrastructuur in Vlaanderen. Daarnaast willen we als Vlaamse overheid een moderne en aantrekkelijke werkgever  zijn. Met de invoering van de bedrijfsfiets geven we onze werknemers meer vrijheid om te kiezen hoe  ze verloond willen worden. Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen hierop zullen ingaan.” 

Personeelsleden van de Vlaamse overheid kunnen een bedrijfsfiets aanvragen in ruil voor  vakantiedagen en/of een deel van de eindejaarstoelage. Ze zijn volledig vrij om voor fietsleasing te  kiezen of niet. Belangrijk is wel dat de fiets regelmatig en daadwerkelijk wordt ingezet voor woon werkverkeer. De Vlaamse overheid zal hiervoor samenwerken met KBC Autolease.  

Stefan Delaet, CEO KBC Autolease: “De fiets is voor veel mensen een gezond alternatief voor de auto.  In en rond de steden is meer en meer aandacht voor de fiets. Fietsen is hip, gezond en actief en is dikwijls  het meest aangewezen middel om van A naar B te gaan. De investeringen van de overheid in de  fietsinfrastructuur maken het de fietser vandaag ook gemakkelijker en veiliger en dragen bij om de file 

en energie-uitdaging aan te pakken. KBC Autolease is trots om als partner mee in het fietsverhaal van  de Vlaamse Overheid te stappen en mobiliteit te vervolledigen met het leasen van een bedrijfsfiets  naast de traditionele pistes zoals auto en openbaar vervoer. Om deze ambitie waar te maken kunnen  de medewerkers van de Vlaamse Overheid rekenen op de nu al zes jaar opgebouwde expertise van KBC  Autolease en hebben ze de keuze uit een zeer breed aanbod van diverse types fietsen. Ik ben ervan 

overtuigd dat deze gezonde aanpak verder het pad effent naar minder stress- en fileleed en minder  tijdverlies, en bovendien vriendelijk is voor onze planeet.” 

Vanaf vandaag organiseert KBC Autolease samen met het Agentschap Overheidspersoneel en een  aantal fietsdealers een roadshow langs verschillende vestigingen van de Vlaamse overheid. De  medewerkers van de Vlaamse Overheid krijgen er toelichting over alle aspecten van fietsleasing, keuze  van de bedrijfsfiets en de geboden service, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken.

 

Over KBC Autolease 

KBC Autolease, opgericht in 1982 en gevestigd in Leuven, is een onderdeel van de KBC Groep. Met een vloot van ruim  50 000 wagens is het een vooraanstaande speler op de Belgische autoleasemarkt. KBC Autolease is bovendien pionier in  multimobiliteit en zet sterk in op alternatieve vervoersmogelijkheden. Vandaag heeft KBC Autolease meer dan 22 000  fietsen in leasing en werkt het samen met een netwerk van meer dan 500 fietsdealers. Via de remarketingafdeling in  Londerzeel brengt KBC Autolease jonge, goed onderhouden leasewagens en -fietsen die einde contract zijn op de  tweedehandsmarkt.  

KBC Autolease zet sterk in op digitalisering. Via de webtoepassing KBC MoveSmart kunnen klanten bijvoorbeeld zelf offertes  simuleren en bestellingen plaatsen. Ook met de app KBC Mobile kunnen gebruikers via de extra dienst ‘MoveSmart’ hun  bestelling opvolgen, contractgegevens raadplegen of pechverhelping vragen. 

KBC Autolease heeft ook een vestiging in Luxemburg. De beheerde vloot telt zo’n 5 000 wagens en fietsleasing wordt  momenteel opgestart. 

Meer info: www.kbc.be/autolease

Laatst aangepast op vrijdag, 28 oktober 2022 22:57