Nissan Sunny LEAF pick-up bewijst dat EV's ook cool kunnen zijn

zondag, 30 oktober 2022 19:22
Nissan Sunny LEAF pick-up bewijst dat EV's ook cool kunnen zijn

Nissan brengt maar liefst 7 verschillende auto's mee naar de tuningbeurs SEMA deze week, waaronder deze Sunny pick-up met de aandrijflijn van een Leaf. Ook de Ariya en de nieuwe Z werden aangepakt.

Dit jaar gaat de SEMA-beurs in Las Vegas door van dinsdag 1 tot vrijdag 4 november 2022 met honderden verschillende exposanten uit het tuningwereldje. Ook sommige constructeurs gaan er vaak in mee om aan de tienduizenden liefhebbers te laten zien dat hun merk een goede keuze is om een project op te starten. Nissan brengt bijvoorbeeld maar liefst 7 verschillende wagens mee naar de beurs, maar vooral deze Sunny Leaf is de moeite om het over te hebben.

Sunny LEAF
Het is een project van Tommy Pike Customs uit South Carolina, en meer specifiek is het zelfs de persoonlijke wagen van meneer Pike zelf. De kleine Sunny pick-up kreeg de volledige aandrijflijn van de Nissan Leaf, met 150 pk en 320 Nm, inclusief de 40 kWh grote batterij. De originele manuele transmissie werd echter behouden dankzij een op maat gemaakte adapter. Verder kreeg de pick-up een Brock Racing Enterprises-kleurstelling, als eerbetoon aan de Datsuns die in de jaren '60 en '70 met deze kleurstelling raceten in de VS.

Verdere aanpassingen: een widebodykit van de Skyline, een op maat gemaakte drijfstang, LED-lichten, verzwaarde bladveren achteraan, de ophanging van een 240SX S13 vooraan, een tellerdisplay op maat, een handgemaakt interieur en 17-duims Rotiform-velgen. Met name de verstevigde ophanging zal nodig zijn om het hogere gewicht en het extra vermogen (twee keer zoveel pk's en drie keer zoveel koppel) aan te kunnen!

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
nissan

Gerelateerde items (op tag)

Scherper design en verbeterd infotainment voor nieuwe Nissan Qashqai

Aartselaar – In het zeer concurrerende crossover-speelveld, waarop de originele Nissan Qashqai de aftrap deed, staat niets lang stil. Sinds de introductie van de derde generatie Qashqai, ruim drie jaar geleden, zijn er meer dan 350.000 exemplaren in Europa verkocht. De Qashqai zet nog steeds de maatstaf. Om toonaangevend te blijven heeft Nissan diverse esthetische aanpassingen doorgevoerd, evenals interessante updates op het gebied van (rij)technologieën.

Vernieuwde Nissan Juke vanaf juni in de showroom, prijzen nu al bekend

Aartselaar – De Nissan Juke is vernieuwd. Interieurwijzigingen zorgen voor nog meer zitcomfort, extra rijassistentietechnologieën zorgen voor meer controle en er zijn nog meer mogelijkheden voor personalisatie. Onder meer de geliefde gele carrosseriekleur keert terug. Er is nog meer goed nieuws: de prijzen blijven ondanks alles ongewijzigd, wat betekent dat de vernieuwde Nissan Juke leverbaar is vanaf € 26.500. De eigenzinnige crossover staat vanaf juni in de showroom bij de Nissan concessiehouders.

Nissans bedrijfsplan The Arc: groei stimuleren, AMIEO-regio elektrificeren

Aartselaar – Nissan vergroot zijn inzet op het gebied van elektrificatie en groei in de markten van de AMIEO-regio – Afrika, Midden-Oosten, India, Europa en Oceanië. Dat doet het op basis van zijn nieuwe wereldwijde bedrijfsplan, The Arc, om meer waarde te genereren en zijn concurrentiepositie te versterken.