Shimano introduceert nieuwe RX-8 en RX8R-gravelschoenen voor race-prestaties en rowdy rijden op gemengde oppervlakte

woensdag, 02 november 2022 06:52
Shimano introduceert nieuwe RX-8 en RX8R-gravelschoenen voor race-prestaties en rowdy rijden op gemengde oppervlakte

Raceprestaties met ruig gravelrijden met behulp van een lichtgewicht, ademende constructie en verbeterde pasvorm.

RX8 Gravel Raceschoenen

Het bijgewerkte RX801-model is een verbetering van SHIMANO's populaire vederlichte RX8 gravel raceschoen en levert een meer ademend ontwerp, met een superstijve en efficiënte carbon buitenzool voor je grootste inspanningen op de fiets. De RX801 combineert de beste prestatiekenmerken van SHIMANO's eersteklas mountainbike- en wegraceschoenen in een schoen die trapprestaties en off-the-bike-capaciteiten in evenwicht houdt.

Geoptimaliseerde pasvorm voor prestaties

Of je nu op gladde grindroutes rijdt of over ruige bosweggetjes klimt, de RX801 levert maximale efficiëntie en comfort op alle soorten terrein. Een breder contactgebied en ingebouwde hielstabilisator verhogen de controle, terwijl de Surround Wrapping Upper-constructie de voet omhelst voor een optimale pasvorm. Nieuw voor het RX801-model is een reeks halve maten, zodat meer rijders de nauwsluitende, veilige en naadloze pasvorm kunnen ervaren.

De nieuwe onopvallende BOA® Li2-wijzerplaat met rubberen grip zorgt voor snelle en nauwkeurige micro-aanpassingen, zodat je onderweg gemakkelijk je favoriete pasvorm kunt kiezen, waardoor drukpunten op die langere avontuurlijke races worden voorkomen. Shimano's DYNALAST-technologie zorgt ervoor dat de voet stevig op zijn plaats wordt gehouden, terwijl een stijve en lichtgewicht koolstofcomposietzool elke pedaalslag verbetert voor soepele, krachtige rijprestaties.

https://bike.shimano.com