Veton biedt design laadpalen voor fraaie opritten en gevels - “Voor een sublieme afwerking telt elk detail”

donderdag, 03 november 2022 13:12
Veton biedt design laadpalen voor fraaie opritten en gevels - “Voor een sublieme afwerking telt elk detail”

Elektrische wagens zijn niet meer weg te denken want beter voor het milieu. Klassieke laadpalen ogen heel neutraal, maar Veton bedacht stijlvolle alternatieven. Bouwbedrijven, architecten en installateurs gaan er graag mee aan de slag.

Een eigen laadpaal is echt wel essentieel voor wie naar een elektrische wagen overstapt. Om ecologische redenen is elektrisch rijden een uitstekende keuze. Een laadpaal heeft een hogere capaciteit dan een gewoon stopcontact, het gaat dus sneller en is veiliger. Doorgaans worden ze aan de oprit of tegen de gevel geplaatst. “We stelden ons de vraag hoe we een laadpaal er ook esthetisch mooi kunnen laten uitzien, uiteraard rekening houdend met alle functionele aspecten die nodig zijn. Het mag echt wel een designelement zijn dat een mooie oprit of gevel extra cachet geeft”, zeggen Jens Téblick en Brend Brentjens van het bedrijf Veton. Het zijn ondernemers in hart en nieren. Ze werkten eerder al samen als oprichters en collega’s van een IT-bedrijf met een focus op creatieve en innovatieve ideeën. Nu gooien ze het over een andere boeg, maar de creatieve en originele dimensie komt ook nu sterk naar voren in hun nieuwe bedrijf.

High end afwerking

Veton ontwerpt de laadpalen zelf. Belangrijk: ze zijn gebruiksvriendelijk. De vormgeving is bijzonder esthetisch. De uitstraling is strak en minimalistisch, daardoor ook tijdloos. Een warm LED-licht en een gouden reflecterende binnenkleur geven een fijn gevoel. “Als je ’s avonds langs een oprit rijdt en de laadpaal met verlichting ziet, dan is dat heel aantrekkelijk”, zeggen Jens en Brend. Er zijn voor de afwerking vier kleuren mogelijk: Imperial Black, Cotton White, Midnight Blue en Medusa Green. Ook voor het materiaal zijn er, naast het standaard gepoederlakt model in staal, verschillende opties zoals teak hout, blauwe natuursteen en marmer. “We brengen exclusieve, elegante laadpalen die aansluiten bij exterieurdesign. Ze zijn mooie blikvangers die harmonisch bij de omgeving passen. We zien graag het totaalplaatje. Onze visie is dat kiezen voor elektrische voertuigen niet alleen ecologisch verantwoord is, maar dat het ook mooi mag zijn.”

Extra meerwaarde

Het visuele aspect springt er uit, maar de laadpalen zijn ook heel praktisch. Veton’s ‘One’ en ‘Two’ zijn vrijstaande modellen, genaamd naar de keuze om één of twee wagens tegelijkertijd op te laden. De ‘Wall’ modellen werden ontworpen om aan de gevel te bevestigen. “De elektronica is op en top. Alles wat vandaag technisch mogelijk is, voorzien we. De controllers kunnen bijvoorbeeld geïntegreerd worden in domoticasystemen of kunnen via applicaties extern gestuurd worden. Bijvoorbeeld door platformen die laadsessies kunnen bijhouden en verrekenen met de vennootschap.”

Duurzaam

Jens Téblick en Brend Brentjens kiezen voor een duurzame aanpak. Als je zonnepanelen hebt, kan je hernieuwbare energie gebruiken voor het opladen. Door elektrisch te rijden verminder je de uitstoot van onder meer fijn stof en CO2. Veton is een jong bedrijf dat officieel van start ging in februari 2021 en heel toekomstgericht werkt. “Belangrijk is dat we voor onze modellen roestwerend staal gebruiken, in tegenstelling tot andere fabrikanten die hoofdzakelijk met plastic of aluminium werken. Onze producten zijn om die reden enorm stevig. Ze hebben een langere levensduur en zijn tegen alle weertypes bestand, denk aan sneeuw, koude of hitte. Dit komt vooral door het onderbrengen van de elektronica in een aparte behuizing, die binnenshuis wordt geplaatst. Als er iets stuk is, kan deze component gemakkelijk vervangen worden. Ook dat is ecologisch en economisch veel sterker dan wanneer je de hele laadpaal moet vervangen.”

Partners zijn welkom

De doelgroep van Veton bestaat vooral uit particulieren. Voor de distributie en installatie werkt het bedrijf samen met partners zoals architecten, installateurs en bouwbedrijven. Soms kopen die enkel het frame en gaan ze voor de afwerking op zoek naar bijvoorbeeld hetzelfde type marmer dat ook bij de woning wordt gebruikt. Zo wordt de laadpaal perfect geïntegreerd in de omgeving. Partners die graag met Veton in zee willen gaan, zijn heel welkom. We werken samen met een aantal gertificeerde installateurs en bouwfirma’s. Onder meer bouwfirma Vlassak-Verhulst werkt met de laadpalen van Veton. Vlassak-Verhulst heeft een jarenlange expertise in exclusieve villabouw. Vlassak-Verhulst en Veton delen dezelfde waarden: oog voor detail, een perfecte afwerking, authenticiteit.

Proef de sfeer en laat je inspireren: www.veton.be

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+32 (0)3 375 51 20

Prins Boudewijnlaan 7 Eenheid A07

2550 Kontich