Groupe Sante CHC ondertekent 10-jarig contract voor complete EV-laadoplossing met Blue Corner!

maandag, 06 maart 2023 11:31
Groupe Sante CHC ondertekent 10-jarig contract voor complete EV-laadoplossing met Blue Corner!

De overeenkomst benadrukt een gedeelde visie en focus op de gezondheid van de mens en de inzet om gemeenschappen gezonder te maken, aangezien beide organisaties samenwerken om emissies te verminderen en de wereldwijde gezondheid te verbeteren.

Een gedeelde visie en focus op het engagement om gemeenschappen gezonder te maken verenigen Groep Sante CHC en Blue Corner.

LUIK, België, 27 februari 2023 – Groupe Sante CHC, toonaangevend in de gezondheidszorg in België, tekende vandaag een 10-jarig contract met Blue Corner voor de installatie en het beheer van EV-laders in 15 CHC zorgcentra in de provincie Luik.

“Organisaties in de gezondheidszorg zijn belangrijke werkgevers en toonaangevend in de gemeenschap omdat ze zich inzetten voor het algemeen welzijn; het zijn dikwijls early adopters van best practices door de werkgevers.” zegt Olivier Van Schap, Managing Director Blue Corner. “EV-laadinfrastructuur op de werkplek bij organisaties in de gezondheidszorg zoals Groupe Sante CHC helpen werknemers en bezoekers om de uitstoot te verminderen en de gezondheid van allen te verbeteren. Wij zijn trots dat onze investering voor CHC Group zal bijdragen aan de gezondheid van iedereen.”

Alain Javaux, CEO van de Groupe Santé CHC zei: “Blue Corner en de Groupe Santé CHC hebben hun krachten gebundeld om de nieuwste EV technologieën naar onze patiënten en ons personeel te brengen. We staan bekend om onze inzet in zorginnovatie en we zullen steeds trachten die oplossingen te ontwikkelen en te ontplooien die patiënten en onze zorgverleners van ons verwachten.”

“Deze emissiereducties zijn bijzonder belangrijk voor onze ziekenhuizen, aangezien problemen van luchtkwaliteit locatie gebonden zijn; het verminderen van de uitlaatgassen van pendelende werknemers, patiënten en bezoekers resulteert in een betere lokale luchtkwaliteit.”

Blue Corner zal de initiële investering doen om 62 EQ200 EV-laders te installeren op 15 locaties in 2023, met 20 EQ200-laders op de Clinique CHC du MontLégia in Luik.

Blue Corner zal ook zorgen voor opleiding en de nodige logistieke en onderhoudsdiensten die de beschikbaarheid op lange termijn van zijn EV-laadpunten in het CHC van Groupe Santé zullen ondersteunen.

In het Blue Corner owner-operator model werkt de eigenaar van het vastgoed samen met Blue Corner/Blink Charging, die de laadinfrastructuur op het terrein van de eigenaar installeert en exploiteert. De eigenaar van de locatie is niet verantwoordelijk voor het onderhoud van het oplaadstation, de coördinatie van de nutsvoorzieningen of andere operationele kosten. Dankzij het Blue Corner eigenaar-exploitant model kunnen bedrijven doen waar ze goed in zijn en zich geen zorgen maken over onvoorziene factoren die gepaard gaan met de exploitatie van een EV-lader, terwijl ze toch EV-laden kunnen aanbieden op hun locatie. Bovendien beperken de klanten die samenwerken met Blue Corner hierdoor hun financiële risico’s.

Voor meer informatie, surf naar bluecorner!

Laatst aangepast op maandag, 06 maart 2023 11:38