Allego, keep driving forward

vrijdag, 10 maart 2023 10:51
Allego, keep driving forward

Allego is in 2013 in Nederland opgericht als onderdeel van netbeheerder Alliander.

In 2018 werden zij onderdeel van Meridiam en breidden hun Europese netwerk snel uit. In maart 2022 werden ze een beursgenoteerd bedrijf op de New York Stock Exchange.
Allego is een van de toonaangevende bedrijven voor gans Europa in ultrasnel laders. Zij bieden slimme laadoplossingen voor elektrische auto's, motorfietsen, bussen en vrachtwagens. Type AC (Alternate Current) wisselstroom met vermogen van 22 kW tot 350 kW.
Ze bieden alle bestuurders van EV’s oplaadfaciliteiten, variërend van regelmatig thuisladen tot piekladen met hoog vermogen als voor bedrijven en steden.

Hun end-to-end laadoplossingen maken het voor bedrijven en steden gemakkelijker om de infrastructuur te leveren.
Zij bouwen ook aan een internationaal laad netwerk met al meer dan 750 locaties met oplaadhubs telkens gekoppeld aan koffie, ontbijt, lunch, diner en shopping faciliteiten met 40.000 laadpunten in heel Europa. Hun laad oplossingen zijn altijd verbonden met hun platform, de EV-Cloud.

Allego vervangt momenteel hun oudste generatie ultra-snelladers door de nieuwste en modernste technieken en hardware.

Nieuw In België:
Samen met hun strategische partners G&V (goed voor 200 stations in België) en Vinci Autoroutes Network verzorgen ze in Oekene (prov. West-Vlaanderen) de laadpalen aan weerszijden van de A17 tussen Brugge en Kortrijk. Zij hebben nu een totaal van zes locaties met hun strategische partner G&V Energy Groep.
Deze locatie te Oekene beschikt over een Breakpoint waar EV-rijders kunnen ontspannen, genieten van een drankje en of lunchen, waardoor de locatie en haar accommodatie perfect is om ongeveer 10 tot 15 minuten op te laden voor een extra actieradius van 300km.

Nieuw in Frankrijk
VINCI Autoroutes verwelkomt Allego snel laad hubs
De 4 hubs bevinden zich in Brouzils en Chavagnes (A83, in Vendée), Rouillé Pamproux (A10, in Deux-Sèvres), en Toulouse Sud Nord (A61, richting Toulouse, in Haute-Garonne).
Uiteraard zijn de ontwikkelingen in alle Europese landen eveneens in opmars.

Elektrisch vervoer en dagelijks verkeer ontwikkelt zich snel en wordt de standaard voor mobiliteit in Europa. Daarom ontwikkelt en exploiteert Allego een Pan-Europees High power laadnetwerk. Om te blijven groeien zijn zij altijd op zoek naar nieuwe partners die hun locatie willen beschikbaar stellen voor de infrastructuur voor de EV-laders.

Laatst aangepast op vrijdag, 10 maart 2023 10:55