KBC Fietsleasing optimaliseert digitale processen

dinsdag, 02 mei 2023 11:36
KBC Fietsleasing optimaliseert digitale processen

KBC Fietsleasing schakelt een versnelling hoger om klanten en partners over de hele lijn een positieve ervaring aan te bieden. De mobiliteitsprovider zal dit jaar extra inzetten op het optimaliseren van de digitale processen.

De vloot van leasefietsen bij KBC Fietsleasing heeft de kaap van 28.000 exemplaren gerond. De afgelopen vijf jaar waren voor de pionier in fietsleasing dan ook bijzonder succesvol. Omdat stilstand achteruitgang betekent, heeft KBC Fietsleasing beslist om dit jaar nog extra in te zetten op het optimaliseren van de digitale processen.

Optimalisering van processen
“We willen deze ‘digitale ketting’ tegen het licht houden met de bedoeling een versnelling hoger te schakelen om klanten en partners over de hele lijn een positieve ervaring aan te bieden met de dienstverlening en producten”, zegt KBC Fietsleasing. “Op basis van de feedback van klanten en partners zullen we eventuele losse eindjes wegwerken en interne werkinstructies aanpassen. We willen het op alle vlakken nog beter doen.”
KBC Fietsleasing wil dan ook iedereen op de fiets krijgen en hanteert hiervoor een inclusieve aanpak. “Andersvalide personen helpen we met veel plezier aan een voor hen aangepaste mobiliteitsoplossing. Verschillende partners hebben handbikes, duofietsen, driewielers en rolstoelfietsen in het fietsleasingaanbod”, luidt het bij de mobiliteitsspeler.

Kassasystemen
De mobiliteitsprovider houdt de vinger aan de pols op het vlak van productkennis, nieuwe trends en technische systemen. Zo heeft KBC Fietsleasing een derde kassasysteem, Vendit, in gebruik genomen. “We merken dat er vanuit de aanbieders van kassasystemen meer interesse is om onze systemen te integreren. Met Vendit erbij gaat ongeveer 80% van de fietsdealers via hun kassasysteem aan de slag met onze digitale processen. Er zijn ontwikkelingen aan de gang met nog enkele andere aanbieders van kassasystemen om die penetratiegraad verder te optimaliseren”, zegt KBC Fietsleasing.

Onderhoudspakketten
KBC Fietsleasing is ook gekend voor zijn atypische benadering van het onderhoud van de leasefiets. “We werken een onderhoudspakket uit, afhankelijk van het type fiets en het gebruik ervan”, aldus de mobiliteitsspeler. Ook hierin speelt de digitalisering een belangrijke rol. “De fietsdealers kiezen ervoor om ook het onderhoudsproces te integreren in hun kassasysteem. Zo kan de dealer zijn onkosten onmiddellijk digitaal factureren aan KBC Fietsleasing en opvolgen wat er binnen het gekozen onderhoudspakket mogelijk is en welk onderhoud er al gebeurd is aan de fiets. We beschikken over de ganse historiek van het rijwiel, wat belangrijk is in het kader van de garantieregeling. Deze digitalisering van de opvolging van het onderhoud onderscheidt ons van de concullega’s binnen de leasefietsmarkt. Veel fietsers/vlootbeheerders weten vaak niet dat ze jaarlijks op onderhoud moeten gaan om van de garantieregeling te kunnen blijven genieten”, luidt het.

In deze is het ook belangrijk om weten dat de bestuurder niet hoeft wakker te liggen van het beschikbare budget omdat hij jaarlijks het onderhoud laat doen aan zijn/haar fiets binnen het gekozen onderhoudspakket. “De veiligheid van de fietser mag niet afhankelijk zijn van budgettaire limieten. Veiligheid primeert voor KBC Fietsleasing”, klinkt het. De richtlijnen en definitie van onderhoud door de fiscus is letterlijk opgenomen in alle onderhoudspakketten. Zo zijn de gebruikers er zeker van dat het onderhoud van hun fiets niet onderhevig is aan VAA-reglementering.

Kortom, op basis van de input van klanten en partners gaat de multimodale speler aan de slag om de digitale processen te optimaliseren, te verbreden en te verdiepen in functies van de noden en wensen van onze klanten en partners.

Meer informatie over fietsleasing: www.kbc.be/fietsleasing.

Laatst aangepast op dinsdag, 02 mei 2023 11:40