De vernieuwde midsize bedrijfswagens van Mercedes-Benz Vans: meer luxe en premium uitstraling

vrijdag, 28 juli 2023 09:48
De vernieuwde midsize bedrijfswagens van Mercedes-Benz Vans: meer luxe en premium uitstraling

Mercedes-Benz Vans heeft zijn middelgrote bedrijfswagenlijn nog aantrekkelijker gemaakt voor particulier en beroepsmatig gebruik – met een nieuw exterieur- en interieurdesign en meer comfort, veiligheid en praktisch gebruiksgemak. Hierbij valt met name de stap voorwaarts op die is gezet op het gebied van intelligente digitale netwerken. De vernieuwde EQV, V-Klasse, V-Klasse Marco Polo, eVito en Vito vormen een belangrijke stap in de uitvoering van de recent gepresenteerde bedrijfsstrategie. Het doel van de nieuwe strategie is om de meest aantrekkelijke bedrijfswagens en diensten aan te bieden en het leiderschap op het gebied van elektrische mobiliteit en digitale ervaringen te bereiken.

Om tegemoet te komen aan de verschillende wensen en behoeften van particuliere en zakelijke klanten, hanteert Mercedes-Benz Vans in toenemende mate een gedifferentieerde strategische aanpak. De nieuwe luxestrategie wordt ook toegepast op de op particulier gerichte bedrijfswagens – waaronder de EQV, V-Klasse en V-Klasse Marco Polo – op dezelfde manier als bij de personenwagens van Mercedes-Benz. Tegelijkertijd volgt het bedrijf een gerichte premiumstrategie voor de bedrijfswagens – onder meer voor de eVito en Vito. Het doel is om deze strategische koerswijziging volledig door te voeren met de introductie van de komende modulaire Van Electric Architecture, afgekort VAN.EA, die vanaf 2026 zal worden geïntroduceerd. De nieuwe midsize bedrijfswagens vormen een belangrijke tussenstap op de weg daarnaartoe. In zowel het particuliere als het zakelijke modellengamma moet het aandeel van elektrische bedrijfswagens in 2030 meer dan 50 procent van het totale aanbod gaan uitmaken. Mercedes-Benz Vans biedt nu al een elektrische versie van elk model aan. Het merk heeft tot nu toe al meer dan 40.000 volledig elektrische bedrijfswagens verkocht. Het best verkopende model is de eVito.

“We willen de meest aantrekkelijke bedrijfswagens en diensten aanbieden en een voortrekkersrol verkrijgen op het gebied van e-mobiliteit – van MPV’s tot campers en bedrijfswagens. Onze nieuwe middelgrote bedrijfswagenmodellen zijn een volgende stap om dit doel te bereiken. De hogere positionering van de EQV en V-Klasse en het aangescherpte premiumkarakter van de eVito en Vito gaan ons in staat stellen om ons meer te richten op regio’s en sectoren met hoge marges.”Klaus Rehkugler, hoofd Verkoop & Marketing Mercedes-Benz Vans

Gerichte aanscherping van de sterke punten van de modellen voor verdere winstgevende groei
Bijna geen enkele andere modelserie in het portfolio van Mercedes-Benz is zo gedifferentieerd en heeft zo’n divers klantenbestand als de middelgrote bedrijfswagens. Enerzijds zijn er de MPV’s, de EQV en V-Klasse. Het spectrum van gebruikers loopt bij deze modellen uiteen van gezinnen en avonturiers tot VIP’s en CEO’s. Deze voertuigen zijn niet alleen in Europa, maar vooral ook op de Aziatische markt gewild. Er zijn aantrekkelijke uitrustingslijnen beschikbaar: voor de EQV de AVANTGARDE-lijn en de V-Klasse is verkrijgbaar in maar liefst vier varianten: als basisversie en in de uitrustingslijnen STYLE, AVANTGARDE of zeer luxueuze EXCLUSIVE. Er zijn ook optionele designpakketten beschikbaar, zoals de AMG Line en het Nightpakket (voor de V-Klasse) en het designpakket voor het exterieur en interieur voor de EQV. Anderzijds omvat het modellengamma de Vito en eVito bedrijfswagens in de varianten Tourer, gesloten bestelwagen en Mixto. Deze zijn gericht op bedrijfsmatige gebruikers – van ambachtslieden tot wagenparkexploitanten. De Vito-modellen kunnen worden afgestemd op individuele behoeften met behulp van de uitrustingslijnen BASE, PRO en SELECT. Het gamma van middelgrote bedrijfswagens van Mercedes-Benz Vans bevat ook een camper, de V-Klasse Marco Polo. Alle modellen kenmerken zich door een hoge mate van functionaliteit en comfort, gecombineerd met een hoogwaardig en uniek design. Bovendien bieden ze allemaal veel ruimte voor goederen, personen of het volgende kampeeravontuur. Al deze aspecten zijn nu opnieuw aangescherpt.

Door ze aantrekkelijker te maken, wil Mercedes-Benz Vans de marktpositie van de middelgrote bedrijfswagens versterken. Dit legt de basis voor verdere winstgevende groei aan de bovenkant van de betreffende segmenten. In de komende jaren gaan de vernieuwde modellen niet alleen de brug vormen naar een omvangrijke luxe of premium ervaring, maar ook naar een volledig elektrische toekomst. Het sleutelelement voor deze toekomst is de nieuwe innovatieve voertuigarchitectuur VAN.EA. Deze wordt speciaal ontwikkeld voor de toepassing van volledig elektrische aandrijflijnen en wordt vanaf 2026 geïntroduceerd. In de toekomst worden ook alle nieuwe middelgrote en grote bedrijfswagens op dit platform gebaseerd. De introductie van VAN.EA is ook een belangrijke mijlpaal op weg naar een CO2-neutraal nieuw wagenpark vanaf 2039 om een van onze belangrijkste transformatiedoelen in de duurzame bedrijfsstrategie van Mercedes-Benz AG te bereiken.

Nieuw exterieurdesign voor een onmiskenbaar uiterlijk
Een van de hoogtepunten van de nieuwe midsize bedrijfswagenmodellen met de ster is een nieuwe look. Het doorontwikkelde design geeft de EQV, V-Klasse, V-Klasse Marco Polo, de eVito en Vito, een meer onderscheidende en unieke positie in hun respectievelijke segmenten. Het nieuwe design van de voorzijde wordt gekenmerkt door een opvallende grille in verschillende vormen en een krachtig gelijnde bumper. De Vito en eVito ogen daardoor moderner en dynamischer. Afhankelijk van de uitrusting wordt de grille van de EQV, V-Klasse en V-Klasse Marco Polo omgeven door een nieuwe LED-lichtstrip. De topuitvoering V-Klasse EXCLUSIVE heeft voor het eerst ook een rechtopstaande Mercedes-ster op de motorkap, voor extra status. De adaptieve MULTIBEAM LED-koplampen, die afhankelijk van de uitrustingslijn standaard of als optie verkrijgbaar zijn, geven alle modellen met hun elegante design een extra stijlvolle touch. Aan de achterkant zorgen de bumper en de nieuw ontworpen LED-achterlichten voor een onmiskenbaar uiterlijk. De contouren van de achterlichten zijn donkerder gemaakt. Dit zorgt voor een preciezere lichtsignatuur. De EQV, V-Klasse en V-Klasse Marco Polo hebben ook een nieuwe chromen sierstrip met Mercedes-Benz belettering aan de achterzijde. Het vernieuwde uiterlijk wordt gecompleteerd door nieuwe lichtmetalen wielen met een aerodynamisch geoptimaliseerd design in de maten 17, 18 en 19 inch en vijf nieuwe lakkleuren.

Nieuw interieurdesign met hightech uitstraling en extra comfortfeatures
Het nieuwe interieurontwerp rondt de opgewaardeerde look af en staat in het teken van digitalisering. In het interieur van de nieuwe middelgrote bedrijfswagens van Mercedes-Benz wordt de aanblik bepaald door een vernieuwd dashboard met touchscreen, nieuwe stijlvolle ventilatieroosters en een nieuwe generatie stuurwielen met capacitieve hands-off herkenning. Voor het eerst hebben de EQV, V-Klasse en V-Klasse Marco Polo twee 12,3-inch breedbeeldschermen aan boord. Het hightech design brengt de stijl en de kwaliteitsuitstraling van MPV's en hun campervarianten naar een nog hoger niveau. De Vito en eVito zijn uitgerust met een intuïtief te bedienen 10,25-inch centraal scherm en een nieuw dashboard met een 5,5-inch kleurenscherm – afgestemd op de behoeften van beroepsmatige gebruikers.

De nieuwe middenconsole ondersteunt tegen meerprijs het draadloos opladen van smartphones. Andere nieuwe comfortfuncties, waarvan sommige optioneel zijn, zijn de KEYLESS startfunctie, een verwarmbaar stuurwiel en nieuwe, gedimde verlichting van het achtercompartiment voor rijden in het donker. Met 64 kleuren biedt de sfeerverlichting van de vernieuwde op particulieren gerichte MPV’s en de V-Klasse Marco Polo een nog individuelere en meer huiselijke sfeer. Voor een handige toegang tot de achterzijde hebben de V-Klasse en EQV nu ook standaard een schuifdeur aan de linkerkant van het voertuig. Voor het eerst is de elektrische EASY-PACK achterklep beschikbaar voor de Vito Tourer en Mixto[1] en voor de eVito Tourer, voor het handig in- en uitladen. Daarnaast is de elektrische parkeerrem nu ook standaard in uitvoeringen met automatische transmissie, afhankelijk van de uitrusting. Dit zijn slechts enkele van de vele nieuwe gemaksvoorzieningen.

MBUX infotainmentsysteem: intelligent, interactief en individueel
De nieuwe reeks middelgrote bedrijfswagens van Mercedes-Benz is standaard uitgerust met de huidige generatie van het MBUX (Mercedes-Benz User Experience) multimediasysteem - een primeur voor de Vito en eVito. De nieuwe bedrijfswagens bieden daarmee een ongekende digitale en interactieve ervaring. Met het nieuwe MBUX profiteren bestuurders van de V-Klasse Marco Polo, V-Klasse en EQV van extra functies zoals muziekstreaming, de ENERGIZING comfortbesturing en navigatie met augmented reality.

Het intuïtieve weergave- en bedieningsconcept komt met gepersonaliseerde suggesties voor een groot aantal infotainment-, comfort- en voertuigfuncties. Het wordt bediend op het centrale scherm, de touch control buttons op het stuurwiel of via de dialoog- en spraakassistent "Hey Mercedes", die zelf ook is geoptimaliseerd. Andere voordelen van de nieuwe MBUX-generatie zijn de grotere rekenkracht, extra elektro-specifieke functies en weergaven voor de EQV en eVito. Eveneens nieuw zijn de parkeerondersteunende functies die voortaan ook worden weergegeven op het centrale scherm.

Klanten kunnen hun persoonlijke profiel direct in hun Mercedes-Benz aanmaken en synchroniseren met de bestaande profielgegevens die zijn opgeslagen in het Mercedes me account[2]. Per voertuig kunnen maximaal zeven verschillende profielen worden opgeslagen – elk met individuele informatie zoals de laatste navigatiebestemming of favoriete radiozender. Door een QR-code te scannen met behulp van de Mercedes me app wordt het voertuig automatisch verbonden met het Mercedes me account.

Diverse digitale extra’s van Mercedes-Benz
Via het MBUX-infotainmentsysteem is een groot aantal digitale extra’s beschikbaar. Ze maken de nieuwe middelgrote bedrijfswagens met de ster nog slimmer – en het dagelijks leven nog eenvoudiger en efficiënter. Want voor en na de reis, of zelfs onderweg, kunnen andere functies worden gebruikt die bijdragen aan meer comfort en veiligheid. Denk hierbij aan gratis diensten zoals onderhoud, ongevallen- en pechhulp en diensten op afstand zoals het vergrendelen en ontgrendelen van de portieren en het openen en sluiten van de ramen via de Mercedes me app. Andere handige diensten zijn navigatie met live verkeersinformatie, Car-to-X communicatie en de uitgebreide MBUX-functies met de “Hey Mercedes” spraakassistent. Indien gewenst kan deze bijvoorbeeld online zoeken naar restaurants of hotels in de buurt.

De digitale service Mercedes me Charge is ook beschikbaar voor de EQV en in de toekomst eveneens voor de nieuwe eVito. Deze service biedt klanten toegang tot een van de grootste openbare oplaadnetwerken in Europa met meer dan 500.000 laadpunten – waaronder het Europese snellaadnetwerk IONITY. Mercedes me Charge maakt opladen met stroom uit hernieuwbare bronnen mogelijk bij alle laadstations. Omdat de elektrische bestelwagens zijn uitgerust met Plug & Charge, kunnen bestuurders bijzonder snel en gemakkelijk opladen en betalen bij geschikte laadstations. Handmatige authenticatie is niet nodig omdat het laadstation via de laadkabel rechtstreeks communiceert met het voertuig.

Mercedes-Benz Vans houdt zich al jaren intensief bezig met voertuigsoftware en digitalisering. Er zijn al tal van producten in gebruik. De digitale strategie bouwt voort op eerdere ervaringen van Mercedes-Benz Vans en streeft drie overzichtelijk doch uitgebreide niveaus na. Niveau 1 betreft voertuig gerelateerde functies. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de eerder genoemde functies. Het tweede niveau bestaat uit klant specifieke digitale extra’s. Deze oplossing stelt klanten in staat om voertuigen te integreren in hun digitale infrastructuur. Niveau 3 tot slot is een uitbreiding van het bestaande aanbod van Mercedes-Benz Vans met een selectie standaarddiensten en toepassingen van derden die in de toekomst in MB.OS worden geïntegreerd.

Navigatie met elektrische intelligentie: EQV en eVito nemen de routeplanning voor hun rekening
Dankzij MBUX is naast de EQV ook de eVito voor het eerst geïntegreerd in het op elektromobiliteit toegespitste ecosysteem van intelligente navigatie met actief actieradiusbeheer en cloudgebaseerde diensten en apps. Het zorgt voor ontspannen rijden met maximale transparantie en de grootst mogelijke planningszekerheid. Alle elektro-specifieke weergaves en instellingen kunnen worden bediend via het centrale scherm met hoge resolutie in de MBUX. Zo kan de klimaatregeling individueel worden ingesteld, kunnen de laadinstellingen worden aangepast en de navigatie worden bediend met Electric Intelligence en Mercedes me Charge functies.

Rijhulpsystemen: nog betere ondersteuning in alle situaties
De aantrekkelijkheid van de vernieuwde modellen wordt nog groter door de toepassing van nieuwe veiligheids- en assistentiesystemen[5] met extra en deels doorontwikkelde functies. De actieve remassistent omvat nu bijvoorbeeld ook de kruispuntfunctie en kan ook waarschuwen voor kruisende of tegemoetkomende voertuigen en gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Het systeem kan in noodgevallen ingrijpen door te remmen en ondersteuning bieden bij het keren.

De standaarduitrusting is rijk:

  •  V-Klasse, EQV en V-Klasse Marco Polo: ATTENTION ASSIST, lichtassistent inclusief regensensor, actieve afstandsassistent DISTRONIC, actieve remassistent met kruispuntfunctie, dodehoekassistent, actieve spoorassistent, intelligente snelheidsassistent en parkeerpakket
  • Vito en eVito: ATTENTION ASSIST, lichtassistent inclusief regensensor, cruise control, actieve remassistent met kruispuntfunctie, dodehoekassistent, spoorassistent, intelligente snelheidsassistent en achteruitrijcamera

De adaptieve MULTIBEAM LED-koplampen met grootlichtassistent Plus zijn voor het eerst leverbaar. De lichtunits zijn elk voorzien van 84 afzonderlijk regelbare LEDs die een extreem snelle en nauwkeurige aanpassing van de koplampen aan de actuele verkeerssituatie mogelijk maken. De grootlichtassistent Plus verlicht de weg vooruit zonder andere weggebruikers te verblinden. 

Andere rijassistentiesystemen zijn gecombineerd in het nieuwe rijassistentiepakket. Het pakket bevat de actieve afstandassistent DISTRONIC met routeafhankelijke snelheidsaanpassing en automatisch optrekken in files, de actieve stuurassistent en de actieve snelheidslimietassistent. Het nieuwe parkeerpakket met 360 graden-camera is beschikbaar voor handig en snel inparkeren. Het biedt een 360 graden-visualisatie van het parkeren met camera-assistentie met behulp van 3D-beelden. Het parkeerpakket omvat de actieve parkeerassistent, Rear Cross Traffic Alert, Pedestrian Emergency Braking en wegrijassistent. Het parkeerpakket met 360°-camera omvat ook een assistent voor het manoeuvreren met een aanhanger in combinatie met een trekhaak en automatische transmissie.

Aanzienlijk verbeterde uitrusting en vereenvoudigd aanbod van opties
Mercedes-Benz Vans heeft de standaarduitrusting aanzienlijk opgewaardeerd en de logica van de uitrustingspakketten nog nauwkeuriger afgestemd op specifieke wensen van klanten. Functionele opties die vaak samen worden besteld, zijn gebundeld in pakketten. Dit vermindert de tijdrovende selectie van veel afzonderlijke opties aanzienlijk.

 De V-Klasse STYLE biedt bijvoorbeeld al een met leder bekleed stuurwiel, het spiegelpakket, het TEMPMATIC airconditioningsysteem achter, het smartphone-integratiepakket en een comfortstoel voor de voorpassagier. Vanaf de AVANTGARDE beschikken klanten ook over de THERMOTRONIC airconditioning, een draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones, voorstoelen met 4-voudige lendensteunen en verstelbare zitkussendiepte, adaptieve MULTIBEAM LED-koplampen, navigatie, Live Traffic Information en lichtmetalen wielen in de maat 17 inch. Voor beide lijnen is een pakket met nog meer functionele uitrustingsopties verkrijgbaar. De topuitvoering van de V-Klasse, EXCLUSIVE genaamd, biedt verdere highlights zoals een sportonderstel, een met nappaleder bekleed stuurwiel, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, getinte ramen achter, elektrisch bedienbare schuifdeuren, de elektrische EASY-PACK achterklep en 19-inch lichtmetalen wielen.

Naast het nieuwe multifunctionele stuurwiel, MBUX en KEYLESS Start biedt de Vito BASE al het halfautomatische TEMPMATIC airconditioningsysteem met een nieuw klimaatbedieningspaneel, de lichtassistent inclusief regensensor en een afsluitbaar dashboardkastje. Als wordt gekozen voor de PRO-uitrustingslijn krijgen klanten onder andere ook de beschikking over comfortabele voorstoelen met een 4-voudige lendensteun en verstelbare zitkussendiepte, en een 70 liter grote tank. De uitrusting van de topuitvoering Vito SELECT omvat onder meer 17-inch lichtmetalen wielen, adaptieve MULTIBEAM LED-koplampen, een automatische transmissie inclusief elektrische parkeerrem, het spiegelpakket, een chroompakket voor het interieur, smartphone-integratie en een verchroomde grille. Voor de gesloten bestelwagen is ook een BASE Plus-pakket en voor de Tourer een PRO Plus-pakket beschikbaar die een groot aantal features bevatten.


 

Getagged onder:
mercedesbenz
Laatst aangepast op vrijdag, 04 augustus 2023 10:39

Gerelateerde items (op tag)

Volledige levenscyclusanalyse: 360°-milieucheck voor de nieuwe E-Klasse nu beschikbaar

Mercedes-Benz publiceert al sinds 2005 milieu-informatie over zijn producten. De zogeheten “360°-milieucheck” is gebaseerd op een uitgebreide levenscyclusanalyse van het betreffende voertuig en wordt geverifieerd door onafhankelijke instanties. Bij de meest recente rapportage ligt de focus op de milieu-impact van de nieuwe E-Klasse, specifiek de E 300 e (WLTP: energieverbruik gecombineerd: 20,7-18,4 kWh/100 km; brandstofverbruik gecombineerd: 0,8-0,5 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 18-12 g/km)1. De brochure is hier als PDF-bestand te downloaden.

Update voor de grote bestelwagens: verkoopstart van de nieuwe eSprinter en Sprinter

De geëlektrificeerde naamgenoot van de naamgever van het segment voor grote bedrijfswagens – de nieuwe Mercedes-Benz eSprinter – verschijnt binnenkort op de weg. De toegevoegde waarde voor klanten zit hem met name in zijn veelzijdigheid en flexibiliteit: twee carrosserievormen en -lengtes, drie batterijformaten en een hoog laadvermogen maken de nieuwe eSprinter tot de ideale bestelwagen voor uiteenlopende toepassingen. Afhankelijk van de behoefte kunnen klanten kiezen voor een grotere actieradius of meer laadvermogen. De bestelwagen is vanaf eind januari te bestellen in combinatie met 56 kWh of 113 kWh (113 kWh enkel toelaatbaar met N2-registratie) aan bruikbare accucapaciteit. Een versie met 81 kWh volgt binnenkort. Daarnaast wordt de nieuwe eSprinter op een later tijdstip voor het eerst ook beschikbaar als chassis cabine. Dit maakt de eSprinter tot een aantrekkelijke basisversie voor tal van nieuwe sectoren en carrosserie- en uitrustingsfabrikanten. Bovendien wordt hij voor het eerst geleverd met het MBUX-multimediasysteem inclusief intelligente, digitale connectiviteit, plus verbeterde veiligheids- en assistentiesystemen en een verbeterde standaarduitrusting. Bovendien wordt de eSprinter optioneel verkrijgbaar met een trekhaak. De conventioneel aangedreven Mercedes-Benz Sprinter is ook vanaf eind januari te bestellen, met tal van nieuwe functies.

Vernieuwde Mercedes-Benz vestigingen Van Mossel Vereenooghe in Knokke en Brugge krijgen ‘dealer van de toekomst’ label

In 2022 nam Van Mossel Automo1ve Group het stuur over van de Mercedes-Benz vestigingen van de familie Vereenooghe. De groep liet de showrooms in Knokke en Brugge recent grondig renoveren, met een subliem resultaat. Van Mossel Vereenooghe staat er vandaag meer dan ooit ten dienste van zijn klanten, met een uitgebreider serviceaanbod in een schitterende omgeving waar beleving de boventoon voert. De showrooms voldoen dan ook aan alle vereisten van Mercedes-Benz om het label ‘dealer van de toekomst’ te mogen dragen.

Nieuwe Mercedes-AMG GLE 53 als plug-in hybrid: krachtige prestaties in het dagelijks verkeer

Het performance- en sportwagenmerk uit Affalterbach breidt het portfolio uit met een plug-in hybrid met een hoog dagelijks gebruiksgemak en een grote elektrische actieradius: de nieuwe Mercedes-AMG GLE 53 HYBRID 4MATIC+ als SUV (brandstofverbruik gecombineerd, gewogen: 1,5-1,3 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 33-29 g/km, energieverbruik gecombineerd, gewogen: 30,0-28,7 kWh/ 100 km)1 en als Coupé (brandstofverbruik gecombineerd, gewogen: 1,4-1,2 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 31-27 g/km, energieverbruik gecombineerd, gewogen: 29,2-28,0 kWh/100 km)1.