Mercedes-Benz opent dit najaar de eerste eigen snellaadparken

woensdag, 30 augustus 2023 12:05
Mercedes-Benz opent dit najaar de eerste eigen snellaadparken

Mercedes-Benz opent dit najaar zijn eerste eigen snellaadparken en voert daarmee zijn verregaande plannen uit om de wereldwijde laadinfrastructuur uit te breiden. De eerste Mercedes-Benz Charging Hubs worden vanaf oktober in gebruik genomen in Atlanta (VS), Chengdu (China) en Mannheim (Duitsland). Tegen het einde van 2024 wil Mercedes-Benz het wereldwijde snellaadnetwerk verder uitbreiden tot meer dan 2.000 laadstations. Het langetermijndoel is om tegen het einde van het decennium meer dan 2.000 Charging Hubs met meer dan 10.000 laadstations te creëren.

Mercedes-Benz Charging Hubs in één oogopslag

Mercedes-Benz creëert met dit laadnetwerk nieuwe maatstaven voor het snel, comfortabel en groen laden van elektrische voertuigen. De laadstations bieden, afhankelijk van de regio, laadcapaciteiten tot 400 kW via de standaard laadsystemen CCS1, CCS2, NACS en GB/T. Dankzij een intelligent laadmanagement kan elk voertuig met het maximale capaciteit worden geladen. Hierdoor wordt de laadtijd voor klanten tot een minimum beperkt.

Bij de keuze van de locatie van de Charging Hubs hecht Mercedes-Benz veel waarde aan een prettige en veilige klantervaring. De laadstations bevinden zich op belangrijke verkeersknooppunten of eigen Mercedes-Benz vestigingen en bieden andere voorzieningen in de directe omgeving, zoals accommodaties, restaurants en sanitaire voorzieningen. Om de veiligheid te garanderen, is het de bedoeling om de laadparken uit te rusten met bewakingscamera's. Op geselecteerde locaties zorgen intelligente lichtmasten niet alleen voor een goede verlichting, ze beschikken ook over functionele led-elementen die informatie geven over de beschikbaarheid van het laadstation en de laadstatus van het voertuig. Bij geselecteerde laadstations bieden overkappingen bescherming tegen slecht weer.

Het laadnetwerk is toegankelijk voor bestuurders van alle merken. Mercedes-Benz klanten profiteren van speciale voordelen, bijvoorbeeld de mogelijkheid om een laadstation te reserveren via de Mercedes-Benz me Charge-service om zo de wachttijden te verkorten. Het Mercedes-Benz laadnetwerk is hier naadloos geïntegreerd en vormt een aanvulling op de meer dan 1,3 miljoen laadstations waartoe gebruikers wereldwijd al toegang hebben. Met behulp van het intelligente navigatiesysteem van Mercedes-Benz worden de laadstations direct geïntegreerd in de routeplanning om de beste weg naar het laadstation te bepalen. Om het laden nog comfortabeler te maken, zullen de laadstations extra comfortfuncties bieden, zoals de Plug & Charge-service. Hiermee kunnen Mercedes-Benz klanten het laad- en betaalproces automatisch afhandelen zodra de laadkabel is aangesloten.

“We zijn ervan overtuigd dat elektromobiliteit de sleutel is tot een duurzame, emissievrije toekomst. Ons doel is om een infrastructuur te creëren waarmee elektrische voertuigen betrouwbaar en eenvoudig kunnen worden geladen. Op deze manier ondersteunen we actief de mobiliteitstransformatie. Met het Mercedes-Benz snellaadnetwerk breiden we de wereldwijde laadmogelijkheden uit en creëren we nieuwe maatstaven voor het laden van elektrische voertuigen. We willen onze klanten aanmoedigen om over te stappen op emissievrij rijden en zo een positieve bijdrage te leveren aan de bescherming van ons milieu.”

Franz Reiner, CEO Mercedes-Benz Mobility AG

Duurzame mobiliteit met groene energie

Mercedes-Benz stelt klanten, in het kader van de duurzame bedrijfsstrategie ‘Ambition 2039’ ook in staat om een milieuvriendelijk te laden met 100% groene stroom binnen dit laadnetwerk. Dit gebeurt bij voorkeur via groene stroomleveringscontracten (waar mogelijk) of door het gebruik van hernieuwbare energiecertificaten van een gecertificeerde leverancier. Geselecteerde laadstations zullen ook worden uitgerust met fotovoltaïsche systemen.

Uitbreiding van wereldwijde laadmogelijkheden

Mercedes-Benz Group blijft elektromobiliteit stimuleren en zet zich in voor een snelle en toekomstgerichte uitbreiding van de wereldwijde infrastructuur voor snelladen. Met de ontwikkeling van het Mercedes-Benz High-Power Charging Network breidt Mercedes-Benz zijn bestaande aanbod voortdurend uit. Onderdeel hiervan is ook IONITY, het Europese snellaadnetwerk, en de onlangs aangekondigde joint venture om het Noord-Amerikaanse snellaadwerk uit te breiden. Het Mercedes-Benz High-Power Charging Network is de volgende belangrijke stap in de elektrificatiestrategie van de onderneming. Alle activiteiten met betrekking tot het laad-ecosysteem zijn ondergebracht bij Mercedes-Benz Mobility AG.

Getagged onder:
mercedesbenz

Gerelateerde items (op tag)

Wereldpremière van het nieuwe topmodel Mercedes-AMG GT 63 S E Performance in Shanghai

Mercedes-AMG heeft tijdens de Formule 1™ in Shanghai het nieuwe topmodel van zijn GT-serie gepresenteerd. De uiterst krachtige E PERFORMANCE hybride-aandrijflijn, die bestaat uit een V8-motor en een elektromotor, zorgt voor razendsnelle reacties op rijcommando's en een nadrukkelijke vermogensafgifte. De innovatieve autosporttechnologie, geïnspireerd door het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, vormt de basis voor een unieke rijbeleving vol prestaties en rijdynamiek.

Uitgebreide update: EQS nu met staande ster en nog grotere actieradius

Sinds de introductie heeft Mercedes-Benz de EQS en zijn broers continu doorontwikkeld. Onafhankelijk van modelupdates en sneller dan ooit zijn er innovaties in de seriemodellen van de EQS, EQE, EQS SUV en EQE SUV verwerkt. Met talrijke productupgrades heeft het merk sneller dan ooit op feedback van de markt en klanten gereageerd. De EQS krijgt nu voor het huidige modeljaar 2024 een zeer uitgebreid updatepakket. Het elektrische topmodel wordt geleverd met 82 km meer actieradius, een nieuwe grille met chroomapplicaties, een staande Mercedes-ster op de motorkap en nog meer comfort achterin.

Tomorrow drives Mercedes-Benz: focus op duurzame bedrijfsstrategie gaat veel verder dan alleen producten

Op de derde jaarlijkse ESG-conferentie (Environmental, Social & Governance) laat Mercedes-Benz zien dat het ambitieuze en meetbare doelen wil bereiken. Op weg naar een groene toekomst – en met een duidelijke focus op de gehele waardeketen – verankert de onderneming duurzaamheid in zijn dagelijkse bedrijfsvoering. Een belangrijk aspect is de wereldwijde uitbreiding van het elektrische portfolio, met als doel een xEV-aandeel van 50 procent in nieuw verkochte personenwagens in de tweede helft van het decennium. En tegen het einde van dit decennium is het de bedoeling om de uitstoot van CO2 in de productie met 80 procent te verminderen[1]. De ambitie is om in 2039 de eigen fabrieken op 100 procent hernieuwbare energie te laten draaien. Door een strategische focus te combineren met tactische flexibiliteit blijft de onderneming ecologisch en economisch op koers liggen naar een duurzame toekomst. Ook relevante initiatieven met betrekking tot sociale en bestuurlijke aspecten in de onderneming dragen bij aan een holistische duurzaamheidsaanpak. Dit omvat verschillende maatregelen waarmee Mercedes-Benz bijdraagt aan een ‘Just Transition’, bijvoorbeeld met de duurzame personeelsstrategie en initiatieven die de mensenrechten in de onderneming en in de waardeketen versterken. Door op bestuursniveau een management- en coördinatiefunctie voor duurzaamheid op te zetten, versterkte Mercedes-Benz zijn governance in 2023 om het duurzaamheidsmanagement van de groep in de toekomst nog systematischer en consistenter te kunnen controleren.

VISION EQXX demonstreert opnieuw baanbrekende efficiëntie: energieverbruik van 7,4 kWh/100 km1 tijdens elektrische rit van Riyadh naar Dubai

De technologiedrager VISION EQXX heeft met zijn derde langeafstandsrit van meer dan 1.000 km aangetoond dat zelfs de Arabische woestijn geen obstakel vormt voor energie-efficiëntie. Op een uitdagende route door drukke steden en de open woestijn behaalde het baanbrekende elektrische testvoertuig een energieverbruik van 7,4 kWh/100 km1. Dit komt overeen met circa 0,9 l/100 km voor een benzineauto. Bij buitentemperaturen tot 34 °C (93 °F) versloeg de VISION EQXX zijn eigen record aanzienlijk.