Concept CLA Class – de elektrische toekomst van Mercedes-Benz

maandag, 04 september 2023 12:44
Concept CLA Class – de elektrische toekomst van Mercedes-Benz

De Concept CLA Class, onthuld op de IAA MOBILITY 2023 in München, biedt een bijna-productierijp voorproefje van de toekomstige instapklasse van het merk Mercedes-Benz. Op de weg naar een nieuw, elektrisch en digitaal tijdperk vertegenwoordigt de Concept CLA Class de visie van de onderneming om dit belangrijke voertuigsegment naar een nieuw niveau te brengen – in lijn met zijn langetermijn-portfoliostrategie. Het exterieur is ontworpen op het nieuwe MMA-platform (Mercedes-Benz Modular Architecture) en straalt een iconisch design en dynamische prestaties uit. Het interieur richt zich op de klantervaring met uitzonderlijk comfort voor een elektrische en digitale toekomst.

“De Concept CLA Class is de voorbode van een geheel nieuw, volledig elektrisch voertuigsegment. De nieuwe instap in de wereld van Mercedes-Benz Welt zal bestaan uit vier nieuwe modellen – een vierdeurs coupé, een shooting brake en twee SUV’s – elk met een aanzienlijk verbeterde productinhoud. De nieuwe modelfamilie richt zich met name op een generatie klanten die dat onmiskenbare Mercedes-Benz gevoel wil en belang hecht aan een royale uitrusting, meer comfort en veiligheid, state-of-the-art technologie en consequent doorgevoerde duurzaamheid. Als ‘hypermiler’ met een actieradius van meer dan 750 km volgens de WLTP-norm[1] en een energieverbruik van slechts 12 kWh/100 km komt de Concept CLA dicht in de buurt van een 1-liter-auto voor het elektrische tijdperk. Het model is gebaseerd op het MMA-platform en geeft een voorproefje van de eerste complete familie elektrische voertuigen die volledig nieuw is ontwikkeld om onze Ambition 2039-strategie over te brengen op de weg. Tegen 2039 zal ons nieuwe modellengamma in de gehele waardeketen CO2-neutraal zijn.”

Ola Källenius, voorzitter van de raad van bestuur Mercedes-Benz Group AG

In de fundamenten van het MMA-platform is duidelijk het technologische leiderschap zichtbaar, zoals de next generation elektrische aandrijving waarmee het merk streeft naar een actieradius van meer dan 750 km (WLTP)1. De Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) is een platform voor elektrische aandrijving dat primair gericht is op elektrische voertuigen en werd ontwikkeld voor een familie van vier modellen met verschillende carrosserievarianten. Met zijn uitstekende energie-efficiëntie markeert het zeer flexibele platform de volgende stap in de elektrische toekomst van Mercedes-Benz. Daarmee zal het een belangrijke rol spelen in de versnelde uitbreiding van het elektrische portfolio van Mercedes-Benz. Alle voertuigen op het MMA-platform worden ontwikkeld volgens de Mercedes-Benz veiligheidsfilosofie ‘real life safety’. Mercedes-Benz creëert al tientallen jaren maatstaven op veiligheidsgebied en streeft de visie van ongevalvrij rijden na.

Tegelijkertijd vormt het nieuwe besturingssysteem ‘MB.OS’ de basis voor een ongekende user interface en een buitengewone user experience (UI/UX) via het MBUX Superscreen. Het is afgeleid van het innovatieve display in de VISION EQXX met de nieuwste realtime graphics. De Concept CLA Class kenmerkt zich ook door het gebruik van duurzame materialen in de hele structuur en in het interieur. Dit varieert van vrijwel CO2-vrij staal en CO2-gereduceerd aluminium tot duurzaam geproduceerde en verwerkte lederen bekleding en sierdelen van papier. Overall staat de showcar voor de laagdrempelige interpretatie van begerenswaardige luxe voor een jong en dynamisch wereldwijd marktsegment.

“De technologie die de basis vormt voor de Concept CLA Class vertegenwoordigt een geheel nieuwe benadering voor Mercedes-Benz en bouwt voort op de expertise die we hebben opgedaan met de ontwikkeling van ons baanbrekende technologieprogramma VISION EQXX. Onze engineers hebben bijvoorbeeld de efficiëntie gemaximaliseerd door de verliezen in de 800V elektrische aandrijving te beperken. Bovendien is er sprake van een innovatieve accucelchemie en een hoge mate van integratie van het accupakket, waardoor een uitstekende energiedichtheid mogelijk is. Ik ben ervan overtuigd dat we met het MMA-platform onze klanten in dit marktsegment een toonaangevende combinatie van prestaties, duurzaamheid, veiligheid en comfort kunnen bieden, gecombineerd met een overtuigende digitale ervaring.”

Getagged onder:
mercedesbenz

Gerelateerde items (op tag)

Volledige levenscyclusanalyse: 360°-milieucheck voor de nieuwe E-Klasse nu beschikbaar

Mercedes-Benz publiceert al sinds 2005 milieu-informatie over zijn producten. De zogeheten “360°-milieucheck” is gebaseerd op een uitgebreide levenscyclusanalyse van het betreffende voertuig en wordt geverifieerd door onafhankelijke instanties. Bij de meest recente rapportage ligt de focus op de milieu-impact van de nieuwe E-Klasse, specifiek de E 300 e (WLTP: energieverbruik gecombineerd: 20,7-18,4 kWh/100 km; brandstofverbruik gecombineerd: 0,8-0,5 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 18-12 g/km)1. De brochure is hier als PDF-bestand te downloaden.

Update voor de grote bestelwagens: verkoopstart van de nieuwe eSprinter en Sprinter

De geëlektrificeerde naamgenoot van de naamgever van het segment voor grote bedrijfswagens – de nieuwe Mercedes-Benz eSprinter – verschijnt binnenkort op de weg. De toegevoegde waarde voor klanten zit hem met name in zijn veelzijdigheid en flexibiliteit: twee carrosserievormen en -lengtes, drie batterijformaten en een hoog laadvermogen maken de nieuwe eSprinter tot de ideale bestelwagen voor uiteenlopende toepassingen. Afhankelijk van de behoefte kunnen klanten kiezen voor een grotere actieradius of meer laadvermogen. De bestelwagen is vanaf eind januari te bestellen in combinatie met 56 kWh of 113 kWh (113 kWh enkel toelaatbaar met N2-registratie) aan bruikbare accucapaciteit. Een versie met 81 kWh volgt binnenkort. Daarnaast wordt de nieuwe eSprinter op een later tijdstip voor het eerst ook beschikbaar als chassis cabine. Dit maakt de eSprinter tot een aantrekkelijke basisversie voor tal van nieuwe sectoren en carrosserie- en uitrustingsfabrikanten. Bovendien wordt hij voor het eerst geleverd met het MBUX-multimediasysteem inclusief intelligente, digitale connectiviteit, plus verbeterde veiligheids- en assistentiesystemen en een verbeterde standaarduitrusting. Bovendien wordt de eSprinter optioneel verkrijgbaar met een trekhaak. De conventioneel aangedreven Mercedes-Benz Sprinter is ook vanaf eind januari te bestellen, met tal van nieuwe functies.

Vernieuwde Mercedes-Benz vestigingen Van Mossel Vereenooghe in Knokke en Brugge krijgen ‘dealer van de toekomst’ label

In 2022 nam Van Mossel Automo1ve Group het stuur over van de Mercedes-Benz vestigingen van de familie Vereenooghe. De groep liet de showrooms in Knokke en Brugge recent grondig renoveren, met een subliem resultaat. Van Mossel Vereenooghe staat er vandaag meer dan ooit ten dienste van zijn klanten, met een uitgebreider serviceaanbod in een schitterende omgeving waar beleving de boventoon voert. De showrooms voldoen dan ook aan alle vereisten van Mercedes-Benz om het label ‘dealer van de toekomst’ te mogen dragen.

Nieuwe Mercedes-AMG GLE 53 als plug-in hybrid: krachtige prestaties in het dagelijks verkeer

Het performance- en sportwagenmerk uit Affalterbach breidt het portfolio uit met een plug-in hybrid met een hoog dagelijks gebruiksgemak en een grote elektrische actieradius: de nieuwe Mercedes-AMG GLE 53 HYBRID 4MATIC+ als SUV (brandstofverbruik gecombineerd, gewogen: 1,5-1,3 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 33-29 g/km, energieverbruik gecombineerd, gewogen: 30,0-28,7 kWh/ 100 km)1 en als Coupé (brandstofverbruik gecombineerd, gewogen: 1,4-1,2 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 31-27 g/km, energieverbruik gecombineerd, gewogen: 29,2-28,0 kWh/100 km)1.