Iedere rit duurzamer - onze groene belofte

dinsdag, 05 september 2023 16:30
Iedere rit duurzamer - onze groene belofte

We zijn op weg om 100% hernieuwbare energie te leveren aan alle Allego EV-laadstations. Dit artikel legt uit waar we vandaag staan en hoe de energie die wordt gebruikt voor het opladen van jouw EV bij Allego wordt geproduceerd. Je leest hoe je, als EV-rijder, bijdraagt aan een emissievrije toekomst!

Groen opladen bij Allego

Allego is op weg om EV's op te laden met 100% lokaal geproduceerde hernieuwbare energie. Op dit moment wordt 25% van de energie die wordt geleverd door Allego-laders lokaal geproduceerd. Om dit te garanderen, sluiten we Power Purchase Agreements (PPA's) met leveranciers van hernieuwbare energie. Voor degenen die niet bekend zijn met PPA's: dit is een contractuele overeenkomst tussen kopers en verkopers van energie. Ze komen overeen om een hoeveelheid energie te kopen en te verkopen die wordt of zal worden opgewekt door een duurzame bron. In november 2022 hebben we bijvoorbeeld onze eerste PPA ondertekend en we ontvangen nu 25 gigawattuur aan hernieuwbare energie om het grootste deel van Allego's activiteiten in Duitsland te ondersteunen. En onlangs hebben Klimaatfonds Nederland en wij een Corporate Power Purchase Agreement (CPPA) getekend om duurzaam opgewekte elektriciteit af te nemen van Zonnepark Adijk II. Met deze energie kunnen we dagelijks zo'n 2.000 elektrische voertuigen opladen via Allego laadpalen. Ons doel voor eind 2023 is om het aandeel lokaal geproduceerde duurzame energie op ons netwerk te verhogen naar 80%, gevolgd door 100% in 2024.

Gecertificeerde groene energie

In alle andere gevallen zorgt Allego ervoor dat de energie wordt gecertificeerd met Garantie van Oorsprong Certificaten (GvO's) van energiebedrijven. GvO's zijn trackingcertificaten voor hernieuwbare energie. Het zijn belangrijke documenten, omdat ze worden gebruikt om het type technologie te identificeren dat is gebruikt om één MWh elektriciteit te produceren. Wanneer één MWh groene elektriciteit wordt geproduceerd, ontvangt de producent één certificaat. Het certificaat beschrijft de kenmerken: de productietechnologie, van welke centrale de elektriciteit afkomstig is en andere specificaties. Allego zorgt ervoor dat de gebruikte certificaten afkomstig zijn van wind- en zonneparken in hetzelfde land als de oplaadlocatie, zodat duurzame nationale energieopwekking wordt ondersteund.

Op naar een duurzame toekomst

We zijn net zo gepassioneerd over het behoud van onze planeet als jij. Daarom zetten we ons in om EV's van energie te voorzien met 100% hernieuwbare energie. We werken er hard aan om ons doel te bereiken om tegen het einde van 2023 het grootste deel van onze energie lokaal op te wekken, en daarna op te werken naar 100%. Zodat jij je EV overal kunt opladen met hernieuwbare energie. Samen kunnen we bewegen naar een groenere toekomst!

www.allego.eu