Jaguar steunt opening van een van Europa’s grootste EV-laadstations

vrijdag, 08 september 2023 14:29
Jaguar steunt opening van een van Europa’s grootste EV-laadstations

Jaguar heeft de opening van een van Europa’s grootste laadstations voor elektrische auto’s ondersteund, dat dicht bij verschillende van zijn productie- en kantoorfaciliteiten ligt.

De laadhub in het National Exhibition Centre (NEC) in Birmingham werd geopend door de Britse Minister van Financiën en parlementslid Jeremy Hunt. Het telt 180 laadpunten die bestaan uit 16 snelle gelijkstroomladers van 300kW voor 30 voertuigen en 150 wisselstroomladers van 7kW. De faciliteit haalt stroom uit hernieuwbare energiebronnen, waaronder een afdak met zonnepanelen.

In augustus maakte een vloot van 32 Jaguar I-PACE’s tegelijkertijd gebruik van de faciliteit om de infrastructuur te testen op het gebied van stroomdistributie, snelladen en voertuigaansluiting.

De NEC-hub komt bovenop de meer dan 500.000 laders in het Verenigd Koninkrijk en Europa die toegankelijk zijn via de Jaguar Charging-app.

Rawdon Glover, Managing Director:  “Bij Jaguar komen we steeds dichter bij ons doel om een volledig elektrisch autobedrijf te worden en een leider in het leveren van klantgerichte oplossingen die gemakkelijk en snel opladen mogelijk maken. Daarom zijn we blij dat we met The EV Network kunnen samenwerken aan een project dat de beschikbaarheid van openbare laadpunten voor elektrische voertuigen aanzienlijk zal verbeteren in het hart van het snelwegennet van de Midlands en in de buurt van verschillende van onze vestigingen.”          

Sinds zijn debuut heeft de Jaguar I-PACE al meer dan 90 internationale prijzen gewonnen, waaronder de ongeëvenaarde drieslag bij de World Car of the Year Awards van 2019. Daarbij werd hij uitgeroepen tot World Car Design of the Year, World Green Car en World Car of the Year, wat zijn status als referentie op het gebied van volledig elektrische prestatie-SUV heeft versterkt.

Getagged onder:
jaguar

Gerelateerde items (op tag)

F-pace elektrische hybride nu met 20 procent groter rijbereik en verbeterde uitrusting voor alle F-pace modellen

  • Groter zuiver elektrisch rijbereik: dankzij het geüpgradede batterijpack kan de plug-in hybrideversie (PHEV) P400e tot 65 kilometer ver rijden (WLTP TEL)1 zonder schadelijke stoffen uit te stoten – een toename met meer dan 20 procent
  • Aangepaste uitrusting: alle modellen beschikken voortaan standaard over een digitaal tft-scherm voor de bestuurder, de velgen beginnen bij 19”-designs en de ​
    ​R-Dynamic HSE-modellen beschikken standaard over een suède hemelbekleding in Ebony
  • Naadloze connectiviteit:het Pivi Pro-infotainmentsysteem is voortaan standaard, inclusief de navigatie met what3words2 en de draadloze versies van Apple CarPlay®2 en Android Auto™2
  • Uitgebreid Black Pack: de glanzend zwarte afwerking wordt nu toegepast op de buitenspiegelbehuizingen, het radiatorrooster, de radiatorroosterrand, de raamlijsten en de logo’s achteraan en is standaard op alle modellen vanaf de R-Dynamic SE, inclusief het vlaggenschip SVR met 550 pk
  • Vereenvoudigd modelgamma: het vereenvoudigde modelgamma omvat voortaan de uitvoeringen R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 SPORT en SVR, waardoor klanten hun ideale F-PACE gemakkelijker kunnen kiezen.
  • De Jaguar F-PACE is beschikbaar in België vanaf € 66.900. Voor meer informatie kunt u terecht op www.jaguar.be