Mercedes-Benz en Eneco kondigen Benelux-samenwerking aan op het gebied van laadoplossingen

donderdag, 12 oktober 2023 13:05
Mercedes-Benz en Eneco kondigen Benelux-samenwerking aan op het gebied van laadoplossingen

Brussel & Nieuwegein. Mercedes-Benz Belgium Luxembourg & Nederland en Eneco gaan een strategische samenwerking aan op het gebied van laadoplossingen om klanten te ondersteunen bij een zorgeloze omschakeling naar elektrisch rijden. Op deze manier hebben zowel zakelijke rijders als privéklanten de mogelijkheid om bij aanschaf van hun elektrische of geëlektrificeerde Mercedes-Benz te kiezen voor een wallbox-installatie van Eneco.

Om de klant te ondersteunen en moeiteloos te laten omschakelen naar elektrisch rijden werken Mercedes-Benz en Eneco samen bij het bieden van slimme laadoplossingen. Op deze manier kunnen klanten van Mercedes-Benz alle voordelen van elektrisch rijden ervaren zonder complexiteit. Via een eenvoudig proces - en door middel van één klik – kan de Mercedes-Benz dealer voor de klant een nieuwe laadinfrastructuur aanvragen en de installatie ervan in gang zetten. Groen laden en rijden is hierdoor eenvoudig te realiseren en maakt de overstap voor de klant zeer eenvoudig.

“We zijn zeer verheugd over het partnership met Mercedes-Benz”, aldus Leonie Baneke, CEO Eneco eMobility. “Dit stelt ons in staat om, samen met een pionier in elektrisch rijden, klanten een probleemloze transitie te bieden richting duurzame mobiliteit.”

Claire D’Haese, Manager Online to Offline Operations van Mercedes-Benz Belgium Luxemburg en Mercedes-Benz Nederland over de samenwerking: “Met Eneco hebben wij een betrouwbare partner gevonden voor het aanbieden van laadoplossingen. Eneco heeft, net als Mercedes-Benz, duidelijke ambities als het gaat om een duurzame toekomst en helpt ons om de klant volledig te ontzorgen bij de overstap naar elektrisch rijden.”

Met de wallbox-installatie door Eneco wordt het thuis opladen van de auto volledig ontzorgd: van het eerste advies over de laadoplossing tot de fysieke installatie en het uiteindelijke gebruik. Elke wallbox-installatie beschikt over een driefasig laadpunt, driefasige bekabeling, een datakabel en een laadpas om slim te kunnen laden. Future-proof, want als de laadbehoefte van de klant in de toekomst verandert, zijn er geen ingrijpende wijzigingen in de infrastructuur meer nodig.

Bovendien stelt Eneco de SlimLaden-app ter beschikking van nieuwe EV-rijders. De Eneco SlimLaden-app geeft de gebruiker inzicht in de voordeligste momenten op de dag om te laden. Als de thuisenergie van zonnepanelen komt, is het ook mogelijk om te laden met energie van de eigen zonnepanelen. Op deze manier kan de klant altijd duurzaam en voordelig laden.

Zodra de klant onderweg is biedt de Mercedes me app uitkomst: hier is alle informatie over de status van de accu, de laadmogelijkheden in de buurt en plug & charge te vinden. Bovendien is de Mercedes me Eco Coach app beschikbaar als een personal trainer die de bestuurder helpt nog efficiënter met zijn elektrische auto te rijden en te laden.

Ambition 2039

De ambitie van Mercedes-Benz op het vlak van duurzaamheid is duidelijk: de doelstelling is om vanaf 2039 een productgamma aan te bieden dat in de hele waardeketen en levenscyclus een CO2-neutrale balans heeft. Daarbij wordt rekening gehouden met de volledige waardeketen: van ontwikkeling tot toeleveranciers, de eigen productie, de elektrificatie van producten, hernieuwbare energiebronnen in de gebruiksfase van elektrische voertuigen en de recycling van voertuigen om de kringloop te sluiten. Tegen het einde van het decennium wil Mercedes-Benz overal waar de marktomstandigheden het toelaten volledig elektrische modellen aanbieden. Eneco - dat met zijn One Planet Plan een duidelijke ambitie heeft gezet om tegen 2035 klimaatneutraal te zijn - ondersteunt Mercedes-Benz om de toekomst van duurzame mobiliteit verder vorm te geven.

Eneco One Planet Plan

Eneco heeft de ambitie om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Niet alleen in de eigen operaties, maar ook in de energie die geleverd wordt aan klanten. Door de capaciteit van zonne- en windenergie nog verder uit te bouwen en niet alleen de particuliere, maar ook de zakelijke klanten in 2030 100% groene stroom te leveren,  door bestaande flexibele capaciteit CO2-vrij te maken en door vol in te zetten op het verduurzamen van de warmtelevering aan de klanten, is Eneco volop in beweging om dit doel te realiseren.

Getagged onder:
mercedesbenz

Gerelateerde items (op tag)

Volledige levenscyclusanalyse: 360°-milieucheck voor de nieuwe E-Klasse nu beschikbaar

Mercedes-Benz publiceert al sinds 2005 milieu-informatie over zijn producten. De zogeheten “360°-milieucheck” is gebaseerd op een uitgebreide levenscyclusanalyse van het betreffende voertuig en wordt geverifieerd door onafhankelijke instanties. Bij de meest recente rapportage ligt de focus op de milieu-impact van de nieuwe E-Klasse, specifiek de E 300 e (WLTP: energieverbruik gecombineerd: 20,7-18,4 kWh/100 km; brandstofverbruik gecombineerd: 0,8-0,5 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 18-12 g/km)1. De brochure is hier als PDF-bestand te downloaden.

Update voor de grote bestelwagens: verkoopstart van de nieuwe eSprinter en Sprinter

De geëlektrificeerde naamgenoot van de naamgever van het segment voor grote bedrijfswagens – de nieuwe Mercedes-Benz eSprinter – verschijnt binnenkort op de weg. De toegevoegde waarde voor klanten zit hem met name in zijn veelzijdigheid en flexibiliteit: twee carrosserievormen en -lengtes, drie batterijformaten en een hoog laadvermogen maken de nieuwe eSprinter tot de ideale bestelwagen voor uiteenlopende toepassingen. Afhankelijk van de behoefte kunnen klanten kiezen voor een grotere actieradius of meer laadvermogen. De bestelwagen is vanaf eind januari te bestellen in combinatie met 56 kWh of 113 kWh (113 kWh enkel toelaatbaar met N2-registratie) aan bruikbare accucapaciteit. Een versie met 81 kWh volgt binnenkort. Daarnaast wordt de nieuwe eSprinter op een later tijdstip voor het eerst ook beschikbaar als chassis cabine. Dit maakt de eSprinter tot een aantrekkelijke basisversie voor tal van nieuwe sectoren en carrosserie- en uitrustingsfabrikanten. Bovendien wordt hij voor het eerst geleverd met het MBUX-multimediasysteem inclusief intelligente, digitale connectiviteit, plus verbeterde veiligheids- en assistentiesystemen en een verbeterde standaarduitrusting. Bovendien wordt de eSprinter optioneel verkrijgbaar met een trekhaak. De conventioneel aangedreven Mercedes-Benz Sprinter is ook vanaf eind januari te bestellen, met tal van nieuwe functies.

Vernieuwde Mercedes-Benz vestigingen Van Mossel Vereenooghe in Knokke en Brugge krijgen ‘dealer van de toekomst’ label

In 2022 nam Van Mossel Automo1ve Group het stuur over van de Mercedes-Benz vestigingen van de familie Vereenooghe. De groep liet de showrooms in Knokke en Brugge recent grondig renoveren, met een subliem resultaat. Van Mossel Vereenooghe staat er vandaag meer dan ooit ten dienste van zijn klanten, met een uitgebreider serviceaanbod in een schitterende omgeving waar beleving de boventoon voert. De showrooms voldoen dan ook aan alle vereisten van Mercedes-Benz om het label ‘dealer van de toekomst’ te mogen dragen.

Nieuwe Mercedes-AMG GLE 53 als plug-in hybrid: krachtige prestaties in het dagelijks verkeer

Het performance- en sportwagenmerk uit Affalterbach breidt het portfolio uit met een plug-in hybrid met een hoog dagelijks gebruiksgemak en een grote elektrische actieradius: de nieuwe Mercedes-AMG GLE 53 HYBRID 4MATIC+ als SUV (brandstofverbruik gecombineerd, gewogen: 1,5-1,3 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 33-29 g/km, energieverbruik gecombineerd, gewogen: 30,0-28,7 kWh/ 100 km)1 en als Coupé (brandstofverbruik gecombineerd, gewogen: 1,4-1,2 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 31-27 g/km, energieverbruik gecombineerd, gewogen: 29,2-28,0 kWh/100 km)1.