Europese première van de smart #3 en wereldpremière van de 25th Anniversary Edition

woensdag, 18 oktober 2023 18:12
Europese première van de smart #3 en wereldpremière van de 25th Anniversary Edition

Met de volledig elektrische #3 voegt smart een stijlvol nieuw model toe aan zijn productassortiment. De Europese première is het hoogtepunt van smart's presentatie op de IAA Mobility dit jaar, na een succesvol debuut tijdens Auto Shanghai in april van dit jaar.

Onconventioneel zijn is altijd onderdeel geweest van smart's identiteit. Met de smart #3 breiden we ons productassortiment in de categorie van volledig elektrische compacte SUV's uit, zodat we aan alle rijbehoeften in de stad en in voorstedelijke gebieden kunnen voldoen, terwijl we tegelijkertijd de richting van een sportiever coupédesign inslaan. We zijn enthousiast over de impact die onze eerste SUV-coupé zal hebben op de Europese markt," zegt Dirk Adelmann, CEO van smart Europe GmbH.

Opvallende carrosserie met vloeiende lijnen
Sportief en verfijnd - zo kan het design van de smart #3 het best worden omschreven. De nieuwe toevoeging aan het productassortiment doet designfans watertanden met een sportieve coupécarrosserie, atletische rondingen en een krachtige "haaienneus". De brede A-vormige grille en de slanke LED-koplampen ronden het vooraanzicht vakkundig af. De achterzijde wordt geaccentueerd door een opvallende spoiler. Ook de grote wielen passen harmonieus in de sportieve look; de BRABUS heeft zelfs 20-inch velgen. Met een lengte van 4,4 meter en een breedte van 1,8 meter combineert de auto een strak coupé exterieur met een comfortabel en ruim interieur. Een ander designhoogtepunt is het panoramische halo dak, dat de sfeer bepaalt in de smart #3. De 25th Anniversary Edition komt met een panoramisch galaxy-dak, dat wordt versterkt door LED-details in het panoramische glazen paneel. Het interieur is voorzien van elegante duo lederen stoelen met geïntegreerde hoofdsteun.

Smart #3 maakt indruk met actieradius, acceleratie en korte oplaadtijd
Het sportieve uiterlijk van de SUV-coupé komt ook tot uiting in indrukwekkende prestaties: het piekvermogen varieert van 315 kW voor de BRABUS tot 200 kW voor de andere versies, wat een benchmark is binnen dit segment. Op het vlak van acceleratie presteert de smart #3 nog sportiever dan de #1: in de BRABUS-versie accelereert de SUV-coupé in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De Pro+, als instapmodel, is met 5,8 seconden ook indrukwekkend. De smart #3 vergroot ook zijn totale actieradius tot tussen de 435 en 455 km. Het geoptimaliseerde veersysteem en de wielbasis van 2785 mm in combinatie met een zeer aerodynamische carrosserie met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,27 zorgen voor een dynamische rijervaring.

Een gemakkelijke oplaadervaring blijft een hoge prioriteit voor smart. Dankzij de efficiënte DC-laadtechnologie met een vermogen tot 150 kW/u laadt de smart #3 in minder dan 30 minuten op van 10 tot 80 procent. Daarnaast is het nieuwe model uitgerust met diverse rijassistentiesystemen zoals een snelwegassistent (HWA) en automatische parkeerhulp (APA).

Smart #3 komt in vier varianten, waaronder een 25th Anniversary Edition
Als speciale verrassing voor alle smart fans heeft het merk aangekondigd een gelimiteerde 25th Anniversary Edition uit te brengen. Deze combineert een uniek en exclusief uiterlijk met functies van Premium en designelementen van BRABUS, een actieradius van 455 km, 22kW AC-laden en een infotainmentsysteem bestaande uit een 12,8-inch centraal display, een 9,2-inch HD-instrumentencluster en een 10-inch head-up display, evenals een Beats®-geluidssysteem met 13 luidsprekers. Het exclusieve design trekt gegarandeerd de aandacht. De 25th Anniversary Edition wordt geleverd in wit met rode accenten, zwart en wit lederen zetels, een heel eigen panoramisch galaxy-dak en een sportieve carrosseriestijl.

Er komt ook een sportievere versie van de #3, ontwikkeld in samenspraak met onze gerenommeerde partner BRABUS die de hartslag van menig liefhebber zal versnellen. Zoals gebruikelijk slaat BRABUS een sportievere weg in met grotere wielen, sportieve pedalen, een speciaal ontwikkeld motorgeluid voor een autosportgevoel en vierwielaandrijving (AWD). Voor wie op zoek is naar een luxueuze ervaring, biedt de Premium CyberSparks LED+ koplampen, sfeerverlichting in het interieur en een Beats® geluidssysteem bovenop. De Pro+ lijn, het instapmodel, is prachtig vormgegeven met verborgen deurgrepen en wordt geleverd met een 12,8-inch centraal display, evenals snelweg- en fileassistenten en een draadloze oplaadoptie.

Eerste auto's al eind 2023 in Duitsland te koop
De nieuwkomer is geschikt voor gebruikers met andere rijbehoeften dan de smart #1. Deze is namelijk ontworpen om vooral gezinsvriendelijk te zijn, maar de #3 zal aantrekkelijk zijn voor bestuurders die houden van dynamische avant-gardistische prestaties en design en van dat beetje extra in de uitrusting.
De #3 is zojuist gepresenteerd op de IAA Mobility en zal eind dit jaar verkrijgbaar zijn in Duitsland. Andere Europese markten volgen in 2024. Vanaf 4 september 2023 kunnen klanten zich aanmelden op smart.com om als eerste exclusieve informatie te ontvangen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rond de #3.

 

Getagged onder:
smart
Laatst aangepast op woensdag, 18 oktober 2023 18:17

Gerelateerde items (op tag)

Test: Smart #1 Brabus, Hippe SUV

Smart was tot op heden gekend als fabrikant van ultra-stadsauto’s. Voor de nieuwe smart, werpen ze dit imago van zicht door een SUV te lanceren. En uiteraard is hij elektrisch. Wij mochten onderweg met de topversie, de smart #1 Brabus.

De nieuwe smart is 4,30 meter lang en duidelijk groter dan alle vorige voertuigen die ze bouwden. Hij komt met een leuk design, wat ervoor zorgt dat smart nog altijd een “hippe” auto blijft.

25 jaar smart: het iconische automerk vindt zichzelf opnieuw uit met een uitgesproken engagement voor duurzame mobiliteit

Brussel, 17 juli 2023. Na meer dan 9.000 dagen en ter gelegenheid van zijn 25e verjaardag blikt het baanbrekende merk terug op de talrijke mijlpalen uit een kleurrijke carrière in de auto-industrie. smart heeft zijn stempel gedrukt met innovatieve en unieke producten, van het radicaal heruitvinden van stedelijke mobiliteitsoplossingen met de praktische stadsauto's tot het beantwoorden van hedendaagse mobiliteitsbehoeften met de nieuwe generatie van volledig elektrische compacte smart premium SUV's. Met de introductie van de volledig nieuwe smart #1 in 13 Europese landen, schrijft smart verder geschiedenis met een uitgesproken engagement voor elektrische aandrijving en houdt het merk zoals voorheen de vinger aan de pols van de tijdsgeest.

Smart onthult de nieuwe #3: de allereerste sports utility coupé van het iconische merk gaat in wereldpremière

Brussel, 17 april 2023 - smart heeft zijn allereerste sports utility coupé, de smart #3, officieel gelanceerd met een exclusief evenement tijdens ‘Auto Shanghai’. Het ontwerp van de smart #3 kenmerkt een nog sportievere interpretatie van de designfilosofie die exclusief is ontwikkeld door het designteam van Mercedes-Benz. Uiteraard met behoud van state-of-the-art connectiviteit als kernthema. Met de lancering van de smart #3 blijft het merk trouw aan zijn oorspronkelijke baanbrekende visie om de beste oplossingen voor toekomstige stedelijke mobiliteit te verkennen.