Electra opent zijn eerste snellaadstation in de Brusselse regio

donderdag, 19 oktober 2023 09:37
Electra opent zijn eerste snellaadstation in de Brusselse regio

Elektrische chauffeurs kunnen vanaf nu gebruik maken van een ultra-snel Electra laadstation bij de Europa Ziekenhuizen - Ste-Elisabeth in Ukkel. Dit station, uitsluitend gevoed door groene energie, staat klaar om alle soorten elektrische voertuigen te ontvangen. Een grote stap in het kader van de acceleratie van de overgang naar duurzame mobiliteit in Brussel.

Het station werd geopend in aanwezigheid van de burgemeester van Ukkel.
Geïmplementeerd en geëxploiteerd door Electra, is dit station specifiek gelegen op de parkeerplaats van de Ste-Elisabeth site van de Europa Ziekenhuizen, gelegen op de De Frélaan 206. Het station is uitgerust met 2 laadpalen (4 laadpunten), elk met een vermogen van 300 kW. Het ontwerp van het station, zowel elegant als functioneel, maakt een snelle, toegankelijke en comfortabele oplaadervaring mogelijk. De parking is toegankelijk voor iedereen, en gratis voor de eerste 30 minuten.

"Dit ultra-snelle laadstation in Ukkel is slechts het eerste van een lange reeks in de Brusselse regio, een belangrijke mijlpaal in onze missie om elektrische mobiliteit toegankelijk en praktisch te maken voor iedereen," zegt Louis-Charles Mosseray, General Manager van Electra in België en Luxemburg. "Electra heeft momenteel 18 locaties in ontwikkeling in het Brusselse gebied en is altijd op zoek naar nieuwe locaties om haar netwerk uit te breiden."

Eenvoud, comfort en innovatie ten dienste van de gebruikers
Het station is uitgerust met T2, Combo CCS en Chademo kabels, waardoor oplaad flexibiliteit wordt geboden voor alle soorten elektrische voertuigen. Gebruikers kunnen hun laadpunt op afstand reserveren, betalen via verschillende betaalmethoden, en profiteren van extra diensten via de Electra-app.

Het station wordt 100% gevoed door groene energie, wat bijdraagt aan het verminderen van de CO2-voetafdruk en het bevorderen van duurzamere mobiliteit.
Sterke betrokkenheid bij duurzame mobiliteit

"De opening van dit ultra-snelle laadstation in Ukkel is een belangrijke mijlpaal in onze betrokkenheid bij het versnellen van de overgang naar duurzame mobiliteit in Ukkel," zegt de burgemeester van Ukkel.

"De Europa Ziekenhuizen zijn al jarenlang toegewijd aan het implementeren van goede ecobeheer praktijken, het beschikbaar stellen van dit soort groene energie maakt daar deel van uit," benadrukt Evelyn Vass, operationeel directeur van de Europa Ziekenhuizen.

www.go-electra.com

 

Laatst aangepast op donderdag, 19 oktober 2023 09:39