Speciale beoordeling van assistentiesystemen: topscores voor Mercedes-Benz E-Klasse en EQE SUV van Euro NCAP

donderdag, 26 oktober 2023 18:02
Speciale beoordeling van assistentiesystemen: topscores voor Mercedes-Benz E-Klasse en EQE SUV van Euro NCAP

Met de nieuwe E-klasse en de EQE SUV heeft de onafhankelijke Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP maar liefst twee Mercedes-Benz modellen bekroond voor het zeer hoge prestatieniveau van hun assistentiesystemen. Zowel de Mercedes-Benz E 400 e 4MATIC Limousine (WLTP: brandstofverbruik gecombineerd: 0,9-0,6 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 20-14 g/km; energieverbruik gecombineerd: 21,5-19,2 kWh/100 km) en de EQE 500 4MATIC SUV (WLTP: energieverbruik gecombineerd: 21,9-18,4 kWh/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] kregen de algemene score ‘zeer goed’ bij de speciale beoordeling van de assistentiesystemen. De hoogste Euro NCAP-resultaten tot nu toe op de twee deelgebieden assistentievaardigheid en veiligheidsback-up werden in 2022 behaald door de EQE Limousine, met scores van 85 en 100 procent. Met scores van respectievelijk 85 en 99 procent sluiten de E-Klasse en de EQE SUV nu naadloos aan op dit succes.

“We zijn erg blij met deze buitengewone resultaten. Daarmee bewijst ons assistentie- en veiligheidsconcept, dat is afgestemd op echte ongevallenscenario’s, zich ook in gestandaardiseerde beoordelingen. Tegelijkertijd bevestigen de uitstekende prestaties van de E-klasse als plug-in hybrid en de volledig elektrische EQE SUV bij Euro NCAP dat de kwaliteit van het geassisteerd rijden bij Mercedes-Benz geen kwestie is van het aandrijfconcept.” Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer

Bij de speciale beoordeling van de assistentiesystemen neemt Euro NCAP de meest uitgebreide uitrusting qua assistentiesystemen als basis, bij de E-Klasse en de EQE SUV dus het optionele rijassistentiepakket plus[2]. In combinatie met de standaarduitrusting omvat het rijassistentiepakket plus van beide voertuigen de systemen actieve afstandsassistent DISTRONIC, actieve snelheidslimietassistent, actieve fileassistent, actieve stuurassistent, actieve rijstrookwisselassistent, actieve noodstopassistent, actieve remassistent, uitwijk-stuurassistent, actieve spoorassistent, actieve dodehoekassistent, ATTENTION ASSIST, kruisingsfunctie, parkeerpakket met achteruitrijcamera alsmede PRE-SAFE® PLUS en PRE-SAFE® Impulse Side.

Mercedes-Benz maakt in principe geen onderscheid tussen de verschillende aandrijfsystemen als het gaat om de hoge veiligheidsnormen van het merk. De fabrikant heeft dit onlangs op indrukwekkende wijze gedemonstreerd met ’s werelds eerste openbare crashtest van twee volledig elektrische voertuigen in het eigen technologiecenter voor voertuigveiligheid (Technologiezentrum für Fahrzeugsicherheit) in Sindelfingen. Net als alle andere Mercedes-Benz modellen heeft de EQE SUV een stijf passagierscompartiment, speciale kreukelzones en moderne veiligheidssystemen. Daarnaast heeft Mercedes-Benz een meertraps HV-veiligheidsconcept ontwikkeld. Het beschermingsconcept biedt een hoog veiligheidsniveau zowel bij het rijden als tijdens en na een botsing.

Getagged onder:
mercedesbenz
Laatst aangepast op donderdag, 26 oktober 2023 18:05

Gerelateerde items (op tag)

Volledige levenscyclusanalyse: 360°-milieucheck voor de nieuwe E-Klasse nu beschikbaar

Mercedes-Benz publiceert al sinds 2005 milieu-informatie over zijn producten. De zogeheten “360°-milieucheck” is gebaseerd op een uitgebreide levenscyclusanalyse van het betreffende voertuig en wordt geverifieerd door onafhankelijke instanties. Bij de meest recente rapportage ligt de focus op de milieu-impact van de nieuwe E-Klasse, specifiek de E 300 e (WLTP: energieverbruik gecombineerd: 20,7-18,4 kWh/100 km; brandstofverbruik gecombineerd: 0,8-0,5 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 18-12 g/km)1. De brochure is hier als PDF-bestand te downloaden.

Update voor de grote bestelwagens: verkoopstart van de nieuwe eSprinter en Sprinter

De geëlektrificeerde naamgenoot van de naamgever van het segment voor grote bedrijfswagens – de nieuwe Mercedes-Benz eSprinter – verschijnt binnenkort op de weg. De toegevoegde waarde voor klanten zit hem met name in zijn veelzijdigheid en flexibiliteit: twee carrosserievormen en -lengtes, drie batterijformaten en een hoog laadvermogen maken de nieuwe eSprinter tot de ideale bestelwagen voor uiteenlopende toepassingen. Afhankelijk van de behoefte kunnen klanten kiezen voor een grotere actieradius of meer laadvermogen. De bestelwagen is vanaf eind januari te bestellen in combinatie met 56 kWh of 113 kWh (113 kWh enkel toelaatbaar met N2-registratie) aan bruikbare accucapaciteit. Een versie met 81 kWh volgt binnenkort. Daarnaast wordt de nieuwe eSprinter op een later tijdstip voor het eerst ook beschikbaar als chassis cabine. Dit maakt de eSprinter tot een aantrekkelijke basisversie voor tal van nieuwe sectoren en carrosserie- en uitrustingsfabrikanten. Bovendien wordt hij voor het eerst geleverd met het MBUX-multimediasysteem inclusief intelligente, digitale connectiviteit, plus verbeterde veiligheids- en assistentiesystemen en een verbeterde standaarduitrusting. Bovendien wordt de eSprinter optioneel verkrijgbaar met een trekhaak. De conventioneel aangedreven Mercedes-Benz Sprinter is ook vanaf eind januari te bestellen, met tal van nieuwe functies.

Vernieuwde Mercedes-Benz vestigingen Van Mossel Vereenooghe in Knokke en Brugge krijgen ‘dealer van de toekomst’ label

In 2022 nam Van Mossel Automo1ve Group het stuur over van de Mercedes-Benz vestigingen van de familie Vereenooghe. De groep liet de showrooms in Knokke en Brugge recent grondig renoveren, met een subliem resultaat. Van Mossel Vereenooghe staat er vandaag meer dan ooit ten dienste van zijn klanten, met een uitgebreider serviceaanbod in een schitterende omgeving waar beleving de boventoon voert. De showrooms voldoen dan ook aan alle vereisten van Mercedes-Benz om het label ‘dealer van de toekomst’ te mogen dragen.

Nieuwe Mercedes-AMG GLE 53 als plug-in hybrid: krachtige prestaties in het dagelijks verkeer

Het performance- en sportwagenmerk uit Affalterbach breidt het portfolio uit met een plug-in hybrid met een hoog dagelijks gebruiksgemak en een grote elektrische actieradius: de nieuwe Mercedes-AMG GLE 53 HYBRID 4MATIC+ als SUV (brandstofverbruik gecombineerd, gewogen: 1,5-1,3 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 33-29 g/km, energieverbruik gecombineerd, gewogen: 30,0-28,7 kWh/ 100 km)1 en als Coupé (brandstofverbruik gecombineerd, gewogen: 1,4-1,2 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 31-27 g/km, energieverbruik gecombineerd, gewogen: 29,2-28,0 kWh/100 km)1.