Futech neemt publiek laadstations met DC snelladers in gebruik

woensdag, 08 november 2023 13:58
Futech neemt publiek laadstations met DC snelladers in gebruik

Futech, expert in hernieuwbare energie, heeft bij haar hoofdgebouw in Tessenderlo nieuwe DC snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in gebruik genomen. Het project kadert binnen de oproep van de Vlaamse overheid voor (semi)publieke laadinfrastructuur op privaat domein.

“In het totaal installeerden we op de site aan de Ambachtsstraat 8 DC snelladers van 180 kW”, licht Nelis Boons, Project Ingenieur bij Futech, toe. “Bij DC laden vindt de omzetting van wisselstroom (AC) naar gelijkstroom (DC) plaats in de lader en dus niet in het elektrisch voertuig zelf, zoals bij AC laden gebeurt.”

“DC laders hebben een grotere capaciteit en bereiken een veel hogere laadsnelheid. Met dit type laadoplossing heb je gemiddeld slechts een half uur nodig om een groot elektrisch voertuig (batterijcapaciteit ≈ 100 kWh) van 0 tot 80% op te laden. Bij een kleinere wagen (batterijcapaciteit ≈ 50 kWh) duurt dit amper een kwartiertje”, aldus Boons.

Naast de 8 DC snelladers werden op de projectsite 17 dubbele AC-laadpalen van 22 kW in gebruik genomen, goed voor een totaal van 34 laadstekkers

Eenvoudig betalen
De nieuwe EV-laadinfrastructuur aan de Ambachtsstraat is permanent bereikbaar. “We verwachten een grote toestroom aan EV-rijders, gezien onze uitstekende ligging nabij de E313 en de nabijheid van het Klaverblad van Lummen”, weet Boons.

Zonne-energie
De laadpalen worden van groene stroom voorzien door de zonnepaneleninstallatie op het dak van Futech. “Zo kunnen we de meest ecologische manier van laden aanbieden. Daarnaast houden we zo veel mogelijk van de zelf geproduceerde zonne-energie op onze site in plaats van het net ermee te belasten”, klinkt het.

Je laadsessie betalen kan heel eenvoudig. “Het laadstation is uitgerust met CCV betaalterminals, die compatibel zijn met alle internationaal gangbare credit/debit kaarten alsook standaard laadkaarten en mobiele applicaties. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je je laadsessie bij Futech ook met Payconiq betalen! Laadstress is in het laadstation van Futech dus uit den boze”, besluit Boons.

Aanbod slimme laders en snelladers
Naast haar aanbod voor snelladers maken ook slimme en bidirectionele laadoplossingen deel uit van het productaanbod van Futech voor EV-laadinfrastructuur.

Meer informatie over de innovatieve laadoplossingen van Futech voor bedrijven en gezinnen kan u raadplegen op www.futech.be.

Laatst aangepast op woensdag, 08 november 2023 14:01