Mobilize begeleidt professionals in het stad- en wegtransport naar duurzame mobiliteit

woensdag, 22 november 2023 17:40
Mobilize begeleidt professionals in het stad- en wegtransport naar duurzame mobiliteit

Bento, die in de loop van het eerste semester van 2024 verkrijgbaar wordt, richt zich tot professionele klanten die nood hebben aan een compacte, praktische en veilige wagen voor de levering van goederen en diensten (herstellingen, onderhoud, diensten aan personen, leveringen op aanvraag, ...) in en rond de stad, waar de milieu-eisen en files een steeds groter probleem worden.

Een ecologisch verantwoord voertuig:

 • Bento is ontworpen met 50 procent gerecycleerde materialen (gemiddeld 15 procent) en is een zuiver elektrische eenzitter met een rijbereik van 140 kilometer en een topsnelheid van 80 km/u.
 • Met zijn nuluitstoot tijdens het gebruik en zijn fluisterstille werking biedt Bento toegang tot zones met verkeersbeperkingen.
 • De laadkabel, die aan het voertuig is bevestigd, is van het standaardtype (huishoudelijk gebruik) of van Type 2 (compatibel met openbare laadpalen langs de weg, bij bedrijven of op parkings)

Een comfortabele en veilige wagen:

 • Bento beschikt over een airbag, een zeldzaamheid bij vierwielers, en een airconditioning.
 • Het interieur van Bento is afgesloten met twee zijdeuren met ruiten, die als dekschilden (lees: verticaal) geopend kunnen worden. Zo kunnen gebruikers steeds aan de veilige kant van de weg uitstappen en geraken ze ook tussen geparkeerde auto's altijd gemakkelijk uit het voertuig. Bovendien is deze architectuur veiliger voor voetgangers en fietsers, aangezien de deuren niet op de rijbaan of het trottoir worden geopend.

Een praktisch en personaliseerbaar voertuig:

 • Bento biedt een nuttig laadvolume van 1 m3 (80 kilogram nuttig laadvermogen) en beschikt over een gesloten kast waarvoor verschillende interieurinrichtingen zullen worden aangeboden op maat van de behoeften van professionele lokale dienstverleners.
 • Het koetswerk en de behuizing van Bento kunnen worden gepersonaliseerd.

Een geconnecteerd voertuig:

 • Bento beschikt over een ingebouwde connectiviteit, die onmisbaar is voor het beheer van bedrijfsvloten. Dat systeem maakt het namelijk mogelijk om bepaalde voertuiggegevens (zoals de laadstatus van de batterij of de locatie van het voertuig) in realtime te uploaden naar een beveiligde online server en ze door te sturen naar de beheerplatformen van de bedrijven in kwestie.
 • Bovendien beschikt Bento over een toegangs- en startsysteem via een digitale sleutel die toegankelijk is vanaf bijvoorbeeld een smartphone. Dat vereenvoudigt de uitwisseling en rotatie van voertuigen in het kader van bedrijfswagenparken.

Laadoplossingen op maat met Mobilize Power Solutions

De laadinfrastructuur moet zich aanpassen aan de behoeften van de sector en niet omgekeerd. Of het nu gaat om lichte elektrische voertuigen, bedrijfsvoertuigen of vrachtwagens, Mobilize Power Solutions begeleidt professionals om hun overgang naar duurzame mobiliteit te vereenvoudigen:

 • Advies over de optimale oplaadstrategie in functie van de specifieke kenmerken en operationele, financiële en energiegelerateerde uitdagingen van de ondernemingen;
 • Implementatie van aangepaste laadoplossingen en operationele opvolging;
 • Continuïteit in de dienstverlening aan ondernemingen met preventief en curatief onderhoud en 24-urenbijstand.

Oplossingen voor de opvolging en een geoptimaliseerd wagenparkbeheer
Mobilize Fleet Monitoring is een reeks oplossingen voor de opvolging, het beheer en de optimalisering van het fleetbeheer.

 • Mobilize Fleet Data: maakt het mogelijk om eenvoudig en in realtime ruwe gegevens van voertuigen te verzamelen, zoals de kilometerstand, onderhouds- en exploitatiewaarschuwingen, het rijbereik van elektrische voertuigen, geolokalisatie en rijgegevens zoals het brandstof- en energieverbruik, evenals een pedagogische ecoscore.
 • Mobilize Fleet Connect: is een online en mobiel platform voor een vereenvoudigd, compleet en intelligent beheer van het wagenpark, dat realtime voertuiggegevens, financiële gegevens en mobiliteitsgegevens combineert. Door de verplaatsingen van medewerkers vooraf en met geolokalisatie te plannen is de fleetbeheerder beter in staat om te anticiperen op de kosten, het onderhoud te beheren of het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen.
Laatst aangepast op woensdag, 22 november 2023 17:45