ABB E-Mobility neemt Vourity over

donderdag, 23 november 2023 16:55
ABB E-Mobility neemt Vourity over

Consumenten voorzien van gebruiksvriendelijke en transparante betaalopties is een van de belangrijkste voorwaarden om de acceptatie van elektrische voertuigen (EV's) te versnellen. ABB E-mobility heeft haar aanbod uitgebreid met de overname van Vourity, een Zweedse start-up die bekroonde cloudgebaseerde betaaltechnologie biedt voor het opladen van elektrische voertuigen.

De technologie van Vourity vereenvoudigt het leven van bestuurders aan het oplaadpunt. Zij hoeven niet langer talloze mobiele applicaties of betaalpassen te gebruiken. Met de technologie kan snel en veilig worden betaald voor het opladen van elektrische voertuigen, met behulp van een breed scala aan betaalopties, waaronder creditcards, mobiele betalingen en RFID-badges. De cloudgebaseerde oplossing van Vourity kan worden bediend via een betaalstation of direct worden geïntegreerd in het oplaadpunt.

"Waarmee de technologie van Vourity de meeste indruk op ons maakte, is de eenvoud en het gebruiksgemak. Dat is precies wat wij met onze systemen nastreven, dus het is een perfecte strategische fit voor ABB E-mobility," zegt Daniel Alarcon-Rubio, Chief Digital Officer bij ABB E-mobility. "De expertise en technologie van Vourity zullen de ontwikkeling van onze eigen systemen sterk verbeteren en versnellen en ons in staat stellen onze klanten nog beter van dienst te zijn. "

"Met Vourity hebben we altijd een naadloze klantervaring willen bieden op het punt van betaling. We zijn ervan overtuigd dat we als onderdeel van ABB E-mobility deze ervaring op nog grotere schaal kunnen leveren, terwijl we onze technologie blijven ontwikkelen en verbeteren," aldus Hans Nottehed, medeoprichter en CEO van Vourity.

De overname vormt een essentiële aanvulling op de technologische infrastructuur van ABB E-mobility. Hierdoor kan het bedrijf naadloze betalingssystemen integreren in het aanbod naar klanten. De overname brengt ook aanzienlijke technische expertise naar ABB E-mobility, waarbij Vourity's team van Android- en fintech-experts een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van betalingen voor het opladen van elektrische voertuigen.

Laatst aangepast op vrijdag, 24 november 2023 14:03