Volvo FH Electric wint ‘Truck of the Year 2024’ award

donderdag, 23 november 2023 16:59
Volvo FH Electric wint ‘Truck of the Year 2024’ award

Volvo Trucks heeft de prestigieuze industry award gewonnen met zijn Volvo FH Electric. Het is de eerste keer ooit dat een elektrische truck deze award wint.

Volvo’s Heavy Duty elektrische truck, de Volvo FH Electric, werd uitgeroepen tot International Truck of the Year 2024. Bij het toelichten van hun beslissing, prees de jury de prestaties van de elektrische
truck, alsook de naadloze acceleratie, de stilte en het trillingsvrije rijgedrag.

"Met de introductie van de FH Electric, heeft Volvo Trucks een ultramodern batterij-elektrisch voertuig geleverd, dat geschikt is voor een breed scala aan transportoperaties. Het is het bewijs dat de
energietransitie aan kracht wint, zelfs in het huidige bedrijfsklimaat,"
aldus Gianenrico Griffini, voorzitter van International Truck of the Year.

Roger Alm, President van Volvo Trucks, nam gisterenavond de prestigieuze prijs in ontvangst tijdens de prijsuitreiking op de Solutrans transportbeurs in Lyon, Frankrijk. "Ik ben zo ontzettend trots op de erkenning die onze Volvo FH Electric krijgt door het winnen van deze zeer gerespecteerde award. Voor het eerst in de geschiedenis heeft de transportsector een elektrisch voertuig gekozen tot Truck of the Year. De Volvo FH Electric vertegenwoordigt een nieuw tijdperk in de vrachtwagenwereld en het winnen van deze award toont duidelijk aan dat de transitie naar emissievrij transport hier en nu plaatsvindt,” aldus Roger Alm."Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit succes. Het is gebaseerd op geweldig teamwerk met passie en toewijding onder onze fantastische collega’s binnen de Volvo Groep, en een ternauwe samenwerking met onze gewaardeerde klanten, partners en leveranciers.”

Dit is de vierde keer dat Volvo’s iconische FH-model is uitgeroepen tot Truck of the Year. De Volvo FH is één van de meest succesvolle modellen ooit in de sector met bijna 1,4 miljoen verkochte trucks over de hele wereld.
De Volvo FH Electric kan een maximaal treingewicht van 44 ton hebben. De productie van de Volvo FH Electric begon in 2022 in Volvo’s fabriek in Göteborg, en de productie in Gent startte in 2023. Volvo Trucks was de eerste fabrikant wereldwijd die al in 2019 begon met de serieproductie van elektrische trucks en biedt vandaag een breed elektrisch gamma aan met in totaal zes elektrische trucks die ontworpen zijn voor de meest uiteenlopende transportopdrachten. Volvo Trucks is marktleider in Europa voor zware elektrische trucks met een marktaandeel van 49%.

Volvo Trucks Belgium Website
www.volvotrucks.be

Laatst aangepast op donderdag, 23 november 2023 17:03