Nieuw Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore gaat productie, O&O en klantervaring transformeren

donderdag, 23 november 2023 17:03
Nieuw Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore gaat productie, O&O en klantervaring transformeren

De Hyundai Motor Group (de Groep) opent vandaag officieel het Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS) om haar mensgerichte visie op toekomstige mobiliteit te versnellen.

 

De vestiging introduceert een nieuw concept: een hub voor slimme stedelijke mobiliteit (smart urban mobility). Dit omvat een uiterst geautomatiseerd, flexibel productiesysteem en biedt kopers van elektrische voertuigen ongeziene manieren om met hun voertuig en het merk Hyundai te communiceren. Het HMGICS symboliseert de vastberadenheid van de Groep om vooruitgang te boeken met haar wereldwijde leiderschap in het creëren van duurzame, innovatieve mobiliteitsoplossingen en een progressieve klantervaring.

Na de eerste spadesteek van de Groep voor zijn nieuwe EV-fabriek in Ulsan zal het HMGICS zich opwerpen als een van de twee innovatiepijlers van de Hyundai Motor Group die de toekomst van de onderneming in het elektrificeringstijdperk de komende 50 jaar zullen bepalen, in het kader van zijn uitdaging om een 100-jarige onderneming te worden.

Gezien zijn wereldwijde reputatie van innovatie en diversiteit koos de Hyundai Motor Group voor Singapore als de ideale thuisbasis voor haar eerste hub voor slimme stedelijke mobiliteit die de sector zal veranderen. Het HMGICS levert een mensgerichte productiebenadering en tilt de samenwerking tussen mensen, robotica en artificiële intelligentie (AI) naar nieuwe synchronisatieniveaus. Bovendien zal de 'digital twin'-technologie Meta-Factory een ultrasnelle respons garanderen op veranderende vragen van klanten en productievereisten.

De 86.900 m2 grote HMGICS-faciliteit, die naadloos geïntegreerd is in het stedelijke landschap van het Jurong Innovation District en het bredere slimme stadsecosysteem van Singapore, kan tot 30.000 elektrische voertuigen per jaar produceren. Het HMGICS is sinds begin 2023 operationeel en produceert al de IONIQ 5 en de volledig autonome IONIQ 5-robottaxi. Volgend jaar wordt het gamma ter plaatse gebouwde modellen nog uitgebreid met de IONIQ 6. De vestiging zal dienen als testbank voor de ontwikkeling van toekomstige mobiliteitsoplossingen — inclusief Purpose Built Vehicles (PBV’s) — dankzij haar geavanceerde productiemogelijkheden.

“Het HMGICS is een open en verbonden centrum voor stedelijke innovatie dat creativiteit en samenwerking stimuleert en omarmt. Het wil het concept productie helemaal herdefiniëren”, aldus Euisun Chung, Executive Chair van de Hyundai Motor Group tijdens de feestelijke opening van het HMGICS. “We hebben goed nagedacht over hoe we kunnen voldoen aan de uiteenlopende behoeften van onze vele klanten”, voegde hij eraan toe. “De combinatie van onze productie-expertise en de nieuwste geavanceerde technologieën leverde als resultaat dit Innovation Center op — een nieuw productieparadigma.”

In het kader van de lopende samenwerking met Singapore zal het HMGICS samenwerken met het National Museum of Singapore door de eerste IONIQ 5 te doneren die in de vestiging wordt geproduceerd. Deze voorgestelde donatie is bedoeld om opgenomen te worden in de Nationale Collectie van de Nationale Erfgoedraad.

Sterk geautomatiseerde, flexibele productie op basis van cellen
Het HMGICS werd opgezet om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop EV’s en andere vormen van slimme mobiliteitsoplossingen – waaronder robottaxi's en PBV’s – worden geleverd. De sleutel hiertoe is een op cellen gebaseerd productiesysteem dat afstapt van de traditionele productie met transportbanden om onovertroffen flexibiliteits- en automatiseringsnormen te bereiken.

Ongeveer 50 procent van alle taken wordt uitgevoerd door 200 robots, waarbij mensen, robotica en AI-systemen ongekende samenwerkingsniveaus bereiken dankzij integratie, mogelijk gemaakt door het 'digital twin'-platform.

Het HMGICS werkt als een 'digital twin' Meta-Factory en synchroniseert de virtuele en fysieke werelden in real time. Zo kunnen mensen en robots samenwerken op nooit eerder geziene manieren. Werknemers kunnen taken simuleren in de digitale virtuele ruimte — of metaverse — terwijl robots componenten fysiek verplaatsen op de productielijn.

Robots staan in voor de assemblage, inspectie en organisatie van productievestigingen. Ook zorgen ze voor meer dan 60 procent van het beheer, de bestelling en het transport van onderdelen. Dit bevrijdt mensen van repetitieve en arbeidsintensieve taken om zich te concentreren op creatievere en productievere taken.

“Door hun compactere karakter kunnen vestigingen zoals het HMGICS gemakkelijker worden geïntegreerd in lokale gemeenschappen, vooral in stedelijke gebieden met beperkte ruimte”, aldus Alpesh Patel, Vice President en Head of Technology Innovation Group, HMGICS. “Met behulp van robotica, AI en het Internet of Things (IoT) hebben we een mensgericht productie-innovatiesysteem ontwikkeld dat flexibel en soepel kan inspelen op veranderingen in mobiliteit, processen en producten. Deze innovaties leggen de lat hoger wat efficiëntie en maatwerk betreft”, voegde hij eraan toe.

Transformatieve en immersieve klantervaring
Het HMGICS stelt nieuwe normen op het gebied van klantervaring dankzij de allesomvattende oplossingen voor een slimme stedelijke mobiliteit die het ontwikkelt en herdefinieert het klantentraject van de eerste interactie met het merk tot het verkoopproces, de levering en de eigendom. Met een grotere flexibiliteit dankzij het celgebaseerde productiesysteem van de hub biedt het HMGICS een nog hoger niveau van maatwerk.

Met de handige dienst ‘Order from home’ kunnen klanten de specificaties van hun auto aanpassen, hun koetswerkkleur en interieurbekleding kiezen en dit onmiddellijk toepassen op hun auto voor ze de betaalprocessen voor het voorschot en saldo voltooien met behulp van veilige online betaalmethodes om hun aankoop te bevestigen.

In de aanloop naar hun eerste bezoek aan het HMGICS kunnen klanten een rondleiding in virtual reality (VR) door de vestiging boeken (afhankelijk van de beschikbaarheid), terwijl persoonlijke ‘Goeroes’ ter plaatse beschikbaar zullen zijn voor bezoekers die meer willen weten over Hyundai en het mobiliteitsaanbod van het merk.

De Goeroes van het HMGICS begeleiden klanten tijdens hun rondleiding door de vestiging en geven hun inzicht in het voertuig van hun keuze, met testritten in het Jurong Innovation District. Voor nog meer sensaties kunnen klanten genieten van een meeslepende testrit op het schitterende circuit op het 618 meter hoge dak van de vestiging. Een unieke overdrachtszone, die werd gecreëerd om het moment waarop klanten hun nieuwe wagen in ontvangst nemen zo speciaal en memorabel mogelijk te maken, is ook een belangrijk kenmerk van de HMGICS-hub.

Om de klantervaring compleet te maken presenteert een nieuwe Smart Farm een futuristische oplossing om de voedselproductiecapaciteiten van Singapore te verbeteren, als voorbeeld van de visie van de Groep op duurzame stedelijke groei.

Vanwege de rotsachtige geologie wordt slechts één procent van het land gebruikt voor de landbouw. Daarom importeert Singapore 90 procent van het voedsel dat in de regio wordt geconsumeerd. Om de zelfvoorziening op het gebied van voedsel te verhogen heeft de Singaporese regering haar 30-30-beleid ingevoerd, waarbij alternatieve landbouwtechnologieën worden bevorderd, waaronder slimme boerderijen. De Smart Farm van het HMGICS richt zich niet alleen op productiviteit in een compacte omgeving, maar ook op het vergroten van het klantbewustzijn door bezoekers toe te laten het hele landbouwproces interactief te ervaren.

Dankzij de synchronisatie van menselijke inspanningen en een geautomatiseerd transportbandsysteem met geavanceerde robotica produceert de Smart Farm tot negen verschillende gewassen in de vestiging. Geoogste producten worden aan klanten gegeven als aandenken aan hun bezoek en gedoneerd aan lokale gemeenschappen in Singapore. De gewassen zullen ook op het menu van de proeflounge en het ‘van boer tot bord’-restaurant staan — gepland voor Q2 2024 — waar klanten van duurzame gerechten kunnen genieten.

“De hier ontwikkelde ideeën en producten worden geïnnoveerd in Singapore en niet alleen gemaakt in Singapore”, aldus Jay Chang, President en CEO van de Hyundai Motor Company. “Het belangrijkste is dat het HMGICS een innovatiefaciliteit is die gericht is op O&O. Op basis van het toekomstgerichte beleid en de infrastructuur van Singapore zullen we fungeren als wereldwijde incubator voor de talenten en bedrijven van Singapore via ons Corporate Lab Program.”

Gedeelde groei met Singapore
Gesterkt door het ondersteunend beleid van Singapore zal het HMGICS lokaal talent in de mobiliteitssector stimuleren, toekomstige bedrijven in Singapore incuberen en relaties met onderzoeksinstellingen en universiteiten bevorderen via een ecosysteem van open innovatie. Deze kennisuitwisseling zal de rol van het HMGICS als O&O-faciliteit voor de ontwikkeling van diverse toekomstgerichte businessmodellen en duurzame productieoplossingen voor elektrische voertuigen en slimme mobiliteit versterken.

In het kader van het engagement van de Groep om samen met Singapore te groeien werden naar aanleiding van de opening van het HMGICS meerdere intentieverklaringen ondertekend. In samenwerking met Nanyang Technological University, Singapore (NTU Singapore) en het Agency of Science, Technology & Research (A*STAR), een statutaire directie onder het Singaporese Ministerie van Handel en Industrie, zal het HMGICS het eerste tripartite ‘Corporate Lab’ in Singapore creëren. Dit laboratorium zal innovaties in en de toepassing van nieuwe technologieën versnellen om in Singapore een toekomstig mobiliteitsecosysteem te creëren, gebaseerd op samenwerking.

Een intentieverklaring die met de Singapore Business Federation (SBF) en de Singapore Manufacturing Federation (SMF) werd ondertekend, zal kmo's uit Singapore in staat stellen om geavanceerde productieoplossingen te ontwikkelen. Dat zal de mobiliteitsindustrie van Singapore een unieke kijk geven om zich te onderscheiden van het traditionele autolandschap.

De Groep ondertekende ook een intentieverklaring met PTC Logistics, de grootste logistieke dienstverlener van Singapore, om in Singapore een ecosysteem voor hernieuwbare waterstofenergie op te zetten. Op basis van deze overeenkomst zal het HMGICS fungeren als innovatiecentrum om Singapore te ondersteunen bij het realiseren van waterstofinitiatieven, zoals de National Hydrogen Strategy, om tegen 2050 de helft van de nationale stroomvoorziening uit waterstof te halen.

“De Hyundai Motor Group leidt de verschuiving van het mobiliteitsparadigma, maar we zijn vastbesloten om nog meer innovatie te realiseren. Het HMGICS zal ons in staat stellen om vorm te geven aan de toekomst van mobiliteitsproductie en zelfs de maakindustrie, samen met de cultuur van open innovatie en toekomstgericht beleid waar Singapore wereldwijd om bekendstaat”, aldus Hong-Bum Jung, Senior Vice President en CEO van het HMGICS.

Het vermogen van het HMGICS om de productie en klantervaring te transformeren versterkt de strategische visie van de Hyundai Motor Group, die ze deelt met Singapore, om in sneltempo vooruitgang te boeken met de creatie van toonaangevende, innovatieve, duurzame mobiliteitsoplossingen die iedereen ten goede komen.

 

Laatst aangepast op donderdag, 23 november 2023 17:06