eLCV’s: een nieuwe manier van rijden via enkele handige apps

vrijdag, 01 december 2023 16:38
eLCV’s: een nieuwe manier van rijden via enkele handige apps

Als je als bedrijf overschakelt op een (semi)-elektrische fleet is het aangewezen om medewerkers aan te sporen om bewust te leren omgaan met hun eLCV. Gelukkig zijn er heel wat handige apps die hen hierbij kunnen steunen. Ze helpen bestuurders bij het vinden van beschikbare laadpunten, tonen de laadsnelheid en de bijbehorende kosten. Maxus selecteerde enkele handige apps die een cruciaal onderdeel vormen om je werknemers op de baan de beste rijervaring te bezorgen.

Laadstations snel en dichtbij vinden
Er zijn tal van handige apps om moeiteloos een eLCV op te laden. Met Smoov ben je in staat snel en gemakkelijk beschikbare laadpalen te vinden, waarbij je live updates van je laadsessie kunt volgen. Chargemap biedt de mogelijkheid om samen met andere gebruikers openbare en functionerende laadstations te lokaliseren, met foto's en berichten als extra hulp.

Daarnaast helpt Plugshare je bij het lokaliseren van nabijgelegen laadpunten en deelt het gedetailleerde informatie over beschikbaarheid, laadsnelheid en beoordelingen. Bovendien kun je via deze apps gemakkelijk je laadstops plannen en delen met andere bestuurders, waardoor het opladen van je elektrische voertuig een zorgeloze ervaring is.

Grotere transportroutes slim inplannen
Naast de gebruikelijke apps van Google Maps en Waze, zijn er enkele andere apps die speciaal ontworpen zijn voor elektrisch transport en het inplannen van de rit. Met Fastned plan je moeiteloos routes, zoek je snelladers en krijg je aanbevolen laadstops voor korte en langere ritten. De Autocharge-functie maakt het opladen gemakkelijk door automatisch te starten wanneer je de laadkabel aansluit, en de app houdt rekening met efficiënte stops op je route.

Voor grotere trips en transport binnen Europa is A Better Routeplanner een onmisbare tool. Deze app, geschikt voor alle eLCV's, zoekt naar verschillende oplaadpunten en integreert zelfs met je voertuig voor naadloze planning, inclusief automatische berekening van reistijden en laadstops. Vergelijkbaar daarmee biedt ElectricRoutes, ideaal voor internationaal transport, de mogelijkheid om je trip te berekenen met inbegrip van passende laadstops. Vul gewoon de gegevens van je eLCV, het start- en eindpunt in, en laat de app de rest doen voor een optimaal uitgestippelde route.

Specifieke apps voor de transportsector
Er zijn enkele prominente apps die elektrische voertuigen in de transportsector ondersteunen. Geotab biedt telemetrie-oplossingen, waarmee fleet managers real-time batterijgegevens en voertuigstatus kunnen monitoren, wat essentieel is voor het optimaliseren van de prestaties van elektrische voertuigen. Fleet Complete richt zich op uitgebreid vlootbeheer, inclusief elektrische voertuigintegratie, waardoor planning en onderhoud geoptimaliseerd kunnen worden. Samsara biedt vergelijkbare functionaliteit met nadruk op operationele efficiëntie en data-driven inzichten, wat vooral waardevol is voor het naadloos inzetten van elektrische voertuigen binnen de transportactiviteiten.

Trucker Path is een zeer populaire app binnen de transportsector, speciaal ontworpen voor vrachtwagenchauffeurs. De app biedt uitgebreide informatie over truckstops, rustplaatsen en andere nuttige voorzieningen langs de route. Het stelt chauffeurs in staat om efficiëntere stops te plannen, rusttijden te optimaliseren en belangrijke voorzieningen te vinden, waardoor het rijden en beheren van langeafstandstrajecten aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

Bij het plannen van een transport met een eLCV is het verstandig om je vooraf te informeren en de apps te installeren die het beste aansluiten bij de behoeften van de chauffeurs. Met de overvloed aan beschikbare apps zijn er genoeg opties om hen met vertrouwen de baan op te sturen.

Heb je vandaag de stap naar een elektrisch wagenpark nog niet gezet? Bekijk hier het gamma van Maxus Motors.

Laatst aangepast op vrijdag, 01 december 2023 16:40