Fastned introduceert Android Auto-app voor het onderweg vinden van snellaadstations

vrijdag, 01 december 2023 16:42
Fastned introduceert Android Auto-app voor het onderweg vinden van snellaadstations

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, introduceert een nieuwe app voor het vinden van stations voor Android Auto. De lancering volgt na de eerdere introductie van de Apple CarPlay-app. Om snelladen zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft Fastned een eigen Android Auto-app ontwikkeld die bijdraagt aan een nog betere ervaring. EV-rijders kunnen nu Fastned-stations, de actuele prijzen en real-time beschikbaarheid van de laders direct in het infotainmentsysteem van hun elektrische voertuig bekijken.

Met Android Auto kunnen Android-gebruikers de interface van hun apparaat weergeven op het infotainmentsysteem van hun auto. Door de toenemende vraag van klanten naar dit product hebben de product teams van Fastned de Fastned App voor Android Auto ontwikkeld. De app is beschikbaar voor klanten van Fastned die Android-gebruiker zijn en een daarvoor geschikt elektrischt voertuig hebben. Meer informatie is hier te vinden.

‘De introductie van de Fastned Android Auto-app is een belangrijke stap voor Fastned. Na de introductie van Apple CarPlay bieden we nu ook Android-gebruikers de mogelijkheid om de voordelen van de app te ervaren. We vinden het belangrijk dat we kunnen bijdragen aan het veiliger en makkelijker maken van elektrisch rijden. Bestuurders kunnen met slechts één druk op hun infotainment-scherm vinden wat ze zoeken. De app is ontwikkeld in de gesloten omgeving van Android, in overeenstemming met de eisen van Android. Ons team blijft feedback van klanten verzamelen en verwerken om de gebruikerservaring verder te verbeteren’, Robin Wouters, Directeur Product & Engineering bij Fastned.