Ecostal neemt Project Zero over en versnelt hierdoor zijn Europese expansie

donderdag, 07 december 2023 19:14
Ecostal neemt Project Zero over en versnelt hierdoor zijn Europese expansie

Ecostal Group en zaakvoerder Jan Cieters van Project Zero kondigen aan dat ze een overeenkomst hebben gesloten waarbij Ecostal 100% eigenaar wordt van Project Zero. Project Zero is een belangrijke speler in de B2B-distributie van materiaal voor fotovoltaïsche installaties in het Nederlandstalige deel van België.

De overname van Project Zero markeert de eerste stap in de uitbreidingsstrategie van de Ecostal Group in Europa. Het doel van deze transactie is om een solide groep te vormen, een leider in België, die in staat is om de vele uitdagingen aan te gaan en maximale waarde te bieden aan professionals in de fotovoltaïsche energie-sector, zowel in België, Frankrijk, Luxemburg als Nederland.

“De complementariteit tussen Ecostal en Project Zero is evident" zegt Jan Cieters, zaakvoerder van Project Zero. "Het was belangrijk voor mij om de toekomst van Project Zero te verbinden aan de marktleider in het Franstalige deel van België en zo een cruciale en essentiële omvang te bereiken in een markt die de komende jaren snel zal consolideren. Door onze krachten te bundelen, stellen we ook Belgische installateurs in staat om een nog uitgebreider assortiment producten aan te bieden. Dit creëert ook nieuwe opportuniteiten voor onze klanten, leveranciers en gebruikers van fotovoltaïsche panelen in het algemeen. Ik kijk ernaar uit om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen met het Ecostal-team."

Christophe Piron, CEO van Ecostal Group, voegt toe: "Het verwelkomen van Project Zero binnen onze groep is een echte kans en zal ons helpen om alle installateurs in België nog efficiënter te bedienen. Onze netwerken zijn complementair en de sterke aanwezigheid van Project Zero in Vlaanderen stelt ons in staat om een leidende positie in België in te nemen. Onze DNA's zijn vergelijkbaar. We delen de visie om dicht bij onze klanten te staan en hen bij elke stap van hun projecten te ondersteunen.”

Stéphane Dauvister, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Ecostal Group, is ook tevreden over deze toenadering. “We zijn verheugd dat Jan zich bij onze groep voegt. De overname van Project Zero is een eerste stap in onze expansiestrategie, waarvan het doel is om een leidende positie te verwerven als Europees marktleider in de distributie van fotovoltaïsche apparatuur.”

Elke entiteit behoudt zijn naam, klanten en autonomie in het beheer. Ecostal zal opereren op de Franstalige Belgische, Franse en Luxemburgse markten, terwijl Project Zero actief zal zijn op de Vlaamse en Nederlandse markten.

Jan Cieters wordt aandeelhouder van Ecostal Group, naast de huidige aandeelhouders van de groep; hij wordt ook lid van het uitvoerend comité van Ecostal.

Voor meer informatie : www.ecostal.com ; www.project-zero.be; www.siguesol.com