Samen bouwen aan Zero Emission

vrijdag, 05 januari 2024 17:08
Samen bouwen aan Zero Emission

Eco Mobiel Magazine had een boeiende babbel met Project Zero, de gespecialiseerde groothandel die streeft naar een groenere wereld zonder CO²-uitstoot met aan het stuur Jan Cieters, pionier in duurzame energieoplossingen.

Waarin bestaat de veelzijdigheid van jullie aanbod? 
Project Zero biedt een breed assortiment van hoogkwalitatieve componenten voor de razendsnel groeiende PV-markt, zoals zonnepanelen, omvormers, thuisbatterijen, ledverlichtingen en laadpalen. Praktische opleidingen en gericht advies staan steevast op het programma.   

Op welke manier werkt Project Zero toe naar een nuluitstoot?  
Aan de hand van onze 5 pijlers zetten we, samen met onze klanten, maximaal in op zero emission, vertelt Jan Cieters, zaakvoerder van Project Zero. De opgewekte energie van zonnepanelen stockeer je vervolgens door middel van thuisbatterijen. Ook het slim sturen, meten en beheren van die stroom speelt een rol. Tot slot ondersteunen we het verbruik met energiebesparende ledverlichting en laadpalen.
Laadpalen zien we inderdaad overal steeds meer opduiken, dus het gamma breidt uit? 
Mensen begrijpen almaar meer dat verstandig omgaan met energie en uitstoot belangrijk is. Vanuit Project Zero stimuleren we duurzame industrie. Laadpalen maken daar deel van uit. 
Ons assortiment bestaat uit de merken Wallbox, Smappee, Easee, Mennekes en NRG kick. Een nieuwe telg in de laadfamilie is Peblar. Vandaag de dag worden EV-opladers eleganter. Ze worden niet alleen gebouwd om lang mee te gaan maar ook mooi om naar te kijken. Er zijn laadoplossingen op maat voor iedereen, van residentieel AC tot snel DC-laden, kostenbesparend en makkelijk te installeren. Onze populairste merken Wallbox, Smappee en Easee hebben heel goed begrepen dat het oog ook wat wil. Het zijn niet langer zomaar opladers, hoe ze eruit zien, telt ook mee. Wij hebben een duidelijk overzicht van alle eigenschappen zodat perfect kan nagegaan worden welke lader bij jou past. 

Now is het hot-time. Als groothandel die professionals in de E-install sector bedient, dragen wij bij aan efficiënt energiebeheer en beperking van stroomverbruik. Slimme laders uit de Wallbox-reeks zijn praktisch en snel. Wallbox is met het model Pulsar Plus door de Duitse toonaangevende automobielclub ADAC uitgeroepen tot de beste EV-lader 2023. De Wallbox kon in de test, door zijn compacte design, de meegeleverde stekkerbevestiging en de bijhorende myWallbox app met uitgebreide functies over de hele linie overtuigen. De Wallbox-laadpalen schieten her en der als paddenstoelen uit de grond. Het minimalistische en functionele ontwerp met sfeerverlichting van de Smappee EV line viel al meermaals in de prijzen. De Easee Charge Lite is geschikt voor elke elektrische wagen, heeft een dynamisch laadvermogen en is voorzien van de nieuwste technieken en functies met ultiem gebruiksgemak. Project Zero biedt een heel ruime keuze in laadinfrastructuur. Het is dan ook niet voor niets dat Project Zero tijdens Solar Solutions eind oktober de EUPD Wholesaler Award Belgium in ontvangst mocht nemen. Project Zero presenteerde op deze grootste vakbeurs voor solar-professionals in België o.a. zijn scala aan laadpalen.  Alle technische toelichtingen staan gedetailleerd vermeld op de webshop.

En Peblar is de nieuwkomer in het rijtje? 
Prodrive Technologies is de bekende naam uit de auto- en halfgeleiderindustrie die achter Peblar staat. Omwille van de ultrahoge normen binnen Prodrive heeft het team van ingenieurs een voorsprong bij het ontwikkelen van een EV-oplader die een installateur eenvoudig kan plaatsen. Daarom heeft Peblar de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke AC-lader op de markt gebouwd. Peblar heeft elk detail zelf ontworpen en geproduceerd in Nederland.  Peblar steekt elektrisch laden in een nieuw jasje. 

Esthetisch design
De look van laadpalen wint aan belang, vandaar dat Peblar zich heeft gefocust op een hedendaags aantrekkelijk design

Robuust gebouwd
Slechts een beperkte hoeveelheid kabels en elementen. Plug and play.

Hoge IT beveiliging  
De laders van Peblar voldoen aan de hoogste marktstandaarden in beveiliging.

Snelle Installatie
In minder dan 30 minuten geïnstalleerd en inbedrijf gesteld door de installateur.

Project Zero heeft niet alleen een uitgebreid gamma van producten, maar is ook een gespecialiseerde adviseur? 
Energy Management Systems (EMS) spelen een cruciale rol in het advieswerk van Project Zero voor professionele klanten in de implementatie van laadpalen, zonnepanelen en verwante energieoplossingen. Project Zero levert, samen met z’n klanten, advies en oplossingen die bijdragen aan een meer duurzame en energie-efficiënte bedrijfsvoering.  

Klopt het dat Project Zero de Customer Experience hoog in het vaandel draagt? 
Met een doorgedreven customer experience is Project Zero dé betrouwbare partner voor omschakeling naar slimme, hernieuwbare en digitale energie. Project Zero focust op de customer experience, de sleutel om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen. Een betekenisvolle klantervaring versterkt immers de band met onze loyale klanten waardoor ze in zekere zin ambassadeurs voor Project Zero worden. 

Tot slot, wie is Jerome?  
Jerome is onze nieuwe mascotte. Hij is het klankbord van Project Zero voor alle technische vragen en een krachtige troef in de CEX. Je kan naar Jerome mailen met je suggesties, vragen over de online shop, enz. Het ervaren team van Project Zero plaatst expertise, leverbetrouwbaarheid, bereik- en aanspreekbaarheid en flexibiliteit voorop. Op die manier bouwen we sterke relaties met onze klanten. We ontzorgen hen door hen te begeleiden naar de juiste producten en we koppelen daar training aan. Samen komen we tot de geschikte totaaloplossingen.

Project Zero reikt bouwstenen aan om een groenere wereld te creëren. 

www.project-zero.be

Tekst: Ella Scheers 
Foto’s: Project Zero

 

Laatst aangepast op vrijdag, 05 januari 2024 17:20