Hyundai Motor Company levert een 100% elektrisch licht bedrijfsvoertuig van zijn Global eLCV-platform aan Iveco Group in Europa

woensdag, 07 februari 2024 21:25
Hyundai Motor Company levert een 100% elektrisch licht bedrijfsvoertuig van zijn Global eLCV-platform aan Iveco Group in Europa

Turijn, Italië/Seoul, Zuid-Korea, 1 februari. Hyundai Motor Company en Iveco Group (EXM: IVG) kondigen vandaag de ondertekening aan van een leveringsovereenkomst voor een volledig elektrisch licht bedrijfsvoertuig met IVECO-label voor Europa, gebaseerd op het Global eLCV-platform van Hyundai. Het nieuwe voertuig wordt toegevoegd aan de reeks elektrische lichte bedrijfsvoertuigen van de Iveco Group en versterkt het aanbod van lichte bedrijfsvoertuigen van de groep naast de iconische IVECO Daily.

De ondertekeningsceremonie van de leveringsovereenkomst, die plaatsvond op het hoofdkantoor van Hyundai Motor Company in Seoul, Zuid-Korea, werd bijgewoond door Jaehoon Chang, President en CEO van Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, Executive Vice President en Head of Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business bij Hyundai Motor Company, Gerrit Marx, CEO van Iveco Group, en Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group.

Hyundai Motor en Iveco Group startten hun samenwerking in maart 2022 en hebben sindsdien concrete resultaten geboekt op het gebied van bedrijfsvoertuigen op waterstof, waaronder de gezamenlijke ontwikkeling van de eDAILY FCEV en de lancering van de E-WAY FCEV stadsbus. De nieuwe overeenkomst betekent niet alleen een uitbreiding van hun partnerschap naar een breder scala van milieuvriendelijke line-ups, maar onderstreept ook het gedeelde engagement van beide bedrijven om de overgang naar uitstootvrije mobiliteit en transport te versnellen.

Het IVECO-voertuig zal het eerste exportmodel zijn dat gebruik maakt van Hyundai's nieuwe Global all-electric Light Commercial Vehicle (eLCV) platform, een speciaal wereldwijd EV-platform gemaakt voor commerciële voertuigen met een GVW van 2,5 ton tot 3,5 ton. Het innovatieve platform is voorzien van Hyundai's nieuwste technologie voor de volgende generatie BEV's met een ontwerp met lage vloer dat verbeterde bruikbaarheid biedt voor het laden en vervoeren van vracht, ontworpen om te voldoen aan de opkomende behoeften van toekomstige geëlektrificeerde Purpose Built Vehicles op de markt. ​

In het kader van het partnerschap zal Hyundai de chassis-cabine met IVECO-label voor de Europese markt produceren en leveren en zal Iveco Group de complete voertuigen lokaal aanpassen en exclusief via zijn verkoopkanalen verdelen. Het nieuwe product van Iveco Group, gebaseerd op het Global eLCV-platform van Hyundai, wordt dit jaar gelanceerd op de IAA Transportation 2024, die van 16 tot 22 september 2024 plaatsvindt in Hannover, Duitsland.

Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group: "Het unieke partnerschap tussen Iveco Group en Hyundai Motor Company zet opnieuw een belangrijke stap voorwaarts. De introductie van dit nieuwe volledig elektrische voertuig is bijzonder opwindend voor de Europese markt, waar stedelijke en voorstedelijke distributie en levering cruciale missies zijn voor logistieke operatoren. We zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst niet alleen ons productaanbod zal versterken, maar ook onze relatie met Hyundai zal verdiepen en de weg zal vrijmaken voor verdere samenwerkingsprojecten die een duurzamere samenleving bevorderen.""We zijn verheugd om de productportfolio van onze samenwerking verder uit te breiden door gebruik te maken van ons nieuwe, volledig elektrische platform voor lichte bedrijfsvoertuigen", zegt Ken Ramírez, Executive Vice President en Head of Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business bij Hyundai Motor Company. "Wij geloven dat ons Global eLCV-platform, in combinatie met de expertise van Iveco Group op de Europese markt, een transformerende kracht zal zijn op de LCV-markt en zal bijdragen aan de versnelling van een CO2-neutrale toekomst in Europa."

Laatst aangepast op woensdag, 07 februari 2024 21:26