Belgisch Studententeam van KU Leuven en Thomas More: Pioniers in Self-Driving auto's zetten inhaalrace in tegenover VS met nieuw voertuig

dinsdag, 13 februari 2024 17:53
Belgisch Studententeam van KU Leuven en Thomas More: Pioniers in Self-Driving auto's zetten inhaalrace in tegenover VS met nieuw voertuig

Formula Electric Belgium, het studententeam van KU Leuven en Thomas More, heeft zich met glans gekwalificeerd voor een van de 35 plaatsen voor de grootste ingenieurscompetitie ter wereld: Formula Student Germany (FSG).

Wat deze prestatie nog opmerkelijker maakt, is de introductie van onze baanbrekende “hybride” racewagen. Deze wagen - de eerste in zijn soort in België - heeft de unieke mogelijkheid om zowel autonoom als met een bestuurder te racen. Waarmee het team niet alleen technologische vooruitgang heeft geboekt, maar ook een plek heeft veroverd in de hoogste rangen van de wereldwijde competitie. 

Bovendien schrijven we Belgische geschiedenis door de allereerste racewagen te ontwikkelen die autonoom zal racen op competitief niveau. Door gebruik te maken van geavanceerde sensoren zal de wagen in staat zijn om volledig autonoom een specifiek parcours af te leggen, waarmee het team een ongeëvenaarde mijlpaal heeft bereikt in de Belgische mobiliteitssector.

"Deze prestatie is niet alleen een triomf voor ons team, maar betekent ook een significante sprong voorwaarts voor de Belgische mobiliteitsindustrie. We zijn samen met enkele van onze partners, TMC, Ford, Van Hool en SIEMENS vastbesloten om innovatie te stimuleren en te laten zien dat België een speler van wereldklasse is op het gebied van elektrische en autonome voertuigtechnologieën," verklaart Rob Ulenaers, woordvoerder van Formula Electric Belgium.

Ons team kijkt vol spanning uit naar de zomer waarin wij deelnemen aan drie formula student competities in Duitsland, Nederland en Tsjechië. Hier zullen we strijden met enkele van 's werelds meest belovende ingenieursstudenten. Deze gelegenheid markeert een belangrijke stap voorwaarts voor het Belgische studententeam en draagt bij aan de groeiende erkenning van het land als een hub voor innovatie en technologische vooruitgang op het gebied van duurzame mobiliteit.

Laatst aangepast op dinsdag, 13 februari 2024 18:05