KGM - Torres EVX

woensdag, 27 maart 2024 10:02
KGM - Torres EVX

De elektrische SUV met X-factor, met een catalogusprijs vanaf € 43.990, komt dankzij de lanceringsvoorwaarden ( € 4700 ) nu ook in aanmerking voor de vlaamse premie. ​

 

 

 

Voortbouwend op het succes van Torres is de Torres EVX een opwindende middelgrote elektrische SUV van KG Mobility.

Als authentieke SUV wordt de nieuwe EVX gedefinieerd door zijn sterke, stijlvolle imago, zijn elektrisch vermogen en zijn X-factor - een auto zonder grenzen die je meeneemt naar het 'eXtreme'. Het is geen gewone elektrische auto, zijn avontuurlijke geest laat je grenzeloos nieuwe uitdagingen ervaren.

Vanaf het begin is de Torres EVX ontworpen om te presteren als een zeer efficiënte elektrische auto in het dagelijks gebruik, terwijl hij ook de voordelen van een traditionele SUV toevoegt om je echte off-road rijcapaciteiten te geven, een ruig uiterlijk en veel laadruimte om alles mee te nemen wat je nodig hebt om optimaal te genieten van je vrijetijdsbesteding buitenshuis.

En door deze dubbele rol te vervullen is de EVX een pionier onder de authentieke SUV's en steekt hij met kop en schouders uit boven de minder avontuurlijke elektrische SUV's voor in de stad.

Ontwerp
Powered by Toughness' - de KGM designvisie en -filosofie - met haar zelfverzekerde karakterlijnen en sterke details zoals de horizontale LED-dagrijverlichting, straalt de Torres EVX een hippe en gedifferentieerde identiteit uit. Deze kenmerken zijn bedoeld om te illustreren dat de Torres EVX weliswaar een eigentijds ontworpen elektrisch voertuig is, maar dat KGM ontegenzeggelijk een vaderlandslievend Koreaans autobedrijf is.

Het interieurdesign van de elektrische Torres EVX is gebaseerd op het originele Torres-concept en bedoeld om bestuurders een gedifferentieerde gebruikerservaring te bieden met een slanke, brede en ergonomische look.

Het nieuwe panoramische display bestaat uit digitale instrumentenclusters en een groot navigatiescherm, zodat je in één oogopslag alle informatie hebt die je nodig hebt.

Exterieur
Om eigenaars in staat te stellen hun levensstijl aan te vullen en hun persoonlijkheid uit te drukken, kunnen voertuigen worden aangepast om hun individuele stijl te weerspiegelen.

Je kunt je Torres een persoonlijk tintje geven met keuze uit 12 exterieurkleuren.
​​ Zeven uni-kleuren: Grand White, Iron Metal, Platinum Grey, Forest Green, Latte Greige, Dandy Blue en Space Black, en vijf 2-tone kleuren in combinatie met een zwart dak.

Interieur
Het interieur biedt verschillende 'mix and match' kleuropties om je gekozen exterieurlook aan te vullen.
​​ Het kleurenpalet omvat Charcoal Black (enkelkleurig), Rawhide Brown (enkelkleurig) en Teal Grey & Greige White (tweekleurig), dus kies de stijl die bij je persoonlijke smaak past.

Binnenruimte & Utility
Voortbouwend op het DNA van Torres biedt de EVX een superieur ruimtegebruik ten opzichte van zijn concurrenten, waardoor hij zo handig is voor vrijetijdsactiviteiten zoals kamperen in een tent of zelfs in de auto.

En met een bodemvrijheid van 169 mm biedt hij heel wat mogelijkheden wanneer je off-road gaat.

De volledig elektrische Torres EVX biedt veel zitruimte op de achterbank dankzij de royale hoogte en breedte van het interieur met 1.047 mm hoofdruimte en 916 mm beenruimte, terwijl de rugleuning in een hoek van 27,5 graden tot 32,5 graden kan worden versteld voor optimaal comfort tijdens lange reizen.

Bovendien voldoet het laadvermogen van 703 liter (met kofferafdekking op zijn plaats VDA213) of 839 liter inclusief alle verborgen ruimte perfect aan je behoeften voor oneindig veel vrijetijdsbestedingen.

De auto is ook ontworpen met talloze opbergoplossingen in het interieur voor een optimaal ruimtegebruik: in de portiervakken voor en achter past een fles drank van 1,5 liter, in het handschoenenkastje past een persoonlijke tablet, er zijn hoofdsteunhangers, opbergruimte op de middenconsole en zelfs bekerhouders op de achterbank.

Gelukkig is er een V2L-connector (vehicle-to-load), wat betekent dat huishoudelijke apparaten in de buitenlucht kunnen worden gebruikt met behulp van de accu van het voertuig wanneer je niet aan het stroomnet bent gekoppeld, zodat je kunt genieten van je vrijetijdsactiviteiten in de natuur.

Prestaties
Zoals nu op grote schaal gebruikt door andere befaamde EV autofabrikanten, maakt de Torre EVX gebruik van een lithium ijzer fosfaat (LFP) batterij omwille van veiligheid, duurzaamheiden, en het lageren brandrisico.

Een nieuwe technologie op deze nieuwe generatie accu, bekend als 'Cell to Pack', monteert de rechthoekige cellen rechtstreeks in het accupakket voor een hogere energie-efficiëntie en verbeterde veiligheid, terwijl een warmtepompsysteem helpt om het effect van lage wintertemperaturen op de actieradius te minimaliseren.

De Torres EVX is uitgerust met een krachtige 3-in-1 EV-aandrijflijn en een 152,2 kW sterke motor met een koppel van 339 Nm voor efficiënt en stabiel rijden.

Er is een 3-in-1 geïntegreerde vermogensregelmodule om de stroomverdelingseenheid, de ingebouwde lader en de lage gelijkstroomomvormer efficiënt te beheren voor een soepele werking, terwijl er voor het eerst bij KGM een aero shutter is ingebouwd om de luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) te verbeteren.

Dankzij dit geoptimaliseerde ontwerp haalt de Torres EVX een rijbereik van 462 km in WLTP-modus, meer dan voldoende voor dagelijks woon-werkverkeer en langeafstandsritten.

Veiligheid
De auto wordt standaard geleverd met een uitgebreide veiligheidsuitrusting met acht airbags, waaronder airbags in het midden van de stoel en knieairbags voor de bestuurder, en werd er in de chassisconstructie 81% staal met een hoge treksterkte (340 Mpa of hoger)gebruikt om het hoogste niveau van structurele veiligheid in zijn klasse te bereiken.

De nieuwste technologieën op het gebied van elektronische stabiliteitscontrole (ESC), zoals Multi-Collision Braking (MCB) en Trailer Sway Assist, worden gebruikt om de actieve veiligheidsuitrusting van de auto verder te verbeteren.

De Torres EVX beschikt tevens over uiterst geavanceerde ADAS-veiligheidstechnologie (Advanced Driver Assistance System) en Intelligent Adaptive Cruise Control (IACC).

Een radar op de voorbumper en vier BSD-radars (Blind Spot Detection) op elke hoek bewaken de directe omgeving om de auto actief te helpen besturen en het risico op een ongeval te voorkomen voordat het gebeurt.

Als de auto van zijn rijstrook afwijkt, helpt het nieuwe Emergency Lane Keeping (ELK) systeem een ongeval te voorkomen of de ernst ervan te beperken door automatisch het stuurwiel bij te sturen of nog meer assistentie te verlenen als de bestuurder niet op het gevaar reageert.

Rear-end Collision Warning (RCW) waarschuwt je ook wanneer een botsing met een achterligger dreigt.

Voor veiliger en handiger rijden is op navigatie gebaseerd automatisch wisselen van rijstrook (Automatic Lane Change, ALC) toegevoegd aan het IACC, zodat het wisselen van rijstrook automatisch wordt geactiveerd wanneer je de richtingaanwijzer inschakelt.

Technologie en gemak
Om de bediening van de auto te vereenvoudigen door het aantal fysieke knoppen en bedieningselementen te minimaliseren, heeft de nieuwe Torres EVX een ergonomisch ontworpen dashboard met een futuristische, 12,3 inch digitale interface.

Het 12,3-inch AVN-scherm (audio, video en navigatie) biedt eenvoudige bediening van de connectiviteit, navigatie (alleen Europa), video, airconditioning, stoelventilatie en verwarming van de auto, maar ook leuke functies zoals een gesprek met de achterste passagiers of de 'slaapstand' voor de deze laatsten.

Het 12,3 inch scherm geeft de bestuurder ook een uitgebreide reeks nuttige informatie zoals de rijomstandigheden, de voertuigstatus en de vier rijmodi (comfort, sport, eco en winter) om de veiligheid te allen tijde te garanderen.

Om de bestuurder en voorste passagier te helpen hun persoonlijke comfortniveaus en houding in te stellen, zijn er voorin 8-voudig verstelbare geventileerde elektrisch stoelen met 2-voudige lendensteun.Zowel de stoelen vooraan als achteraan zijn verwarmd, zodat alle inzittenden in elk seizoen de perfecte reisomgeving kunnen creëren.

Om de ideale interieurtemperatuur te behouden en vocht en muffe lucht uit de cabine te verwijderen, is de volledig automatische airconditioning met twee zones uitgerust met een nablaassysteem. Door de cabinecomfortmodus (conditioneringsmodus) te selecteren, werkt het systeem nadat de voedingseenheid is uitgeschakeld om een aangename cabineomgeving te garanderen terwijl de auto geparkeerd staat.

Om 's nachts het juiste niveau van cabineverlichting te creëren, kan de bestuurder een persoonlijk helderheidsniveau kiezen in combinatie met 32 verschillende kleuren.

De luxueuze en zachte sfeerlichten in de portieren, middenconsole en instrumentenpaneel helpen je om precies de juiste sfeer te creëren voor een ontspannen rijomgeving.

De slimme achterklep van de Torres EVX gaat automatisch open als je langer dan drie seconden achter de auto staat, terwijl er nu voor het eerst in het hele KGM-assortiment een openingsknop in de laadruimte is geplaatst, zodat je de achterklep gemakkelijk kunt openen als je gaat kamperen.

Andere nuttige en handige functies die aan de auto zijn toegevoegd, zijn een draadloze mobiele oplader, een 3D 360º 'rondom zicht' bewakingssysteem, en automatisch systeem dat de deuren automatisch vergrendelt wanneer je wegloopt van de auto terwijl je de slimme sleutel bij je hebt.

Garantie
De Torres EVX is het eerste elektrische voertuig dat wordt geïntroduceerd sinds het bedrijf werd omgedoopt tot KG Mobility en we zijn er bijzonder trots op. Het is ook een auto waar we veel vertrouwen in hebben. Daarom is de Torres EVX uniek onder de elektrische SUV's, omdat hij wordt aangeboden met een accugarantie van 10 jaar en 1 miljoen km.

Met zijn onderscheidende ontwerp, productcompetitiviteit en unieke accugarantie biedt de KGM Torres EVX niet alleen aan wat mensen zoeken in een elektrisch voertuig, maar kun je ook genieten van het rijplezier van een traditionele SUV terreinauto.

We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe wagen een vertrouwde metgezel zal worden om nieuwe en diverse rij-ervaringen op te doen.

Uitrusting

MECHANISCH EN AANDRIJFLIJN

  • 152,2 kW Aandrijflijn - Motor, motorbesturingseenheid en E-tandwiel (reductor)
  • 73,4kWh lithium ijzer fosfaat (LFP) batterij
  • 10,5 kW boordlader
  • 2,2kW DC-DC-omzetter met lage spanning (LDC)
  • Warmtepompsysteem
  • Snelheidsassistent
  • Spanningsstabilisator
  • V2L
  • In-cable controle- en beveiligingsapparaat (IC-CPD)
  • Intelligent snelheidsassistentiesysteem (ISA)

STUURSYSTEEM

  • Elektrisch stuurbekrachtigingssysteem
  • Rijmodi - Comfort/Sport/Eco/Winter
  • Elektrisch stuurkolomvergrendeling
  • Handmatig kantelbaar en telescopisch stuurwiel
  • Met leder bekleed stuurwiel
  • Verwarmd en met leder bekleed stuurwiel (deluxe)

OPHANGING

  • MacPherson veerpoot met schroefveren vooraan
  • Multi-link achterwielophanging met schroefveren

REMSYSTEEM

  • Geventileerde schijfremmen voor en schijfremmen achter
  • Elektronische parkeerrem met auto-hold functie
  • Elektronische stabiliteitscontrole (ESC) met antiblokkeerremsysteem (ABS), tractiecontrolesysteem (TCS), actieve kantelbeveiliging (ARP), remhulpsysteem (BAS), Hill Start Assist (HSA), noodstopsignaal (ESS), Hill Descent Control (HDC), Trailer Stability Assist (TSA) en meervoudig botsingsremsysteem (MCB).

WIELEN EN BANDEN

  • 18" lichtmetalen velgen met 225/60R banden
  • 18" lichtmetalen velgen met 225/60R banden
  • 20" lichtmetalen velgen met 245/45R-banden
  • Bandenreparatieset
  • Bandenspanningscontrolesysteem

BUITEN

  • Radiatorgrille in carrosseriekleur
  • Buitenspiegels, elektrisch bediend, inklapbaar en verwarmd met zijversterkers
  • Portiergrepen buiten in carrosseriekleur
  • Zwart afgewerkte C-stijlen
  • Zilverkleurige C-stijlen (optioneel)
  • Sportieve achterspoiler met hoog gemonteerde LED-stoplamp
  • Zwarte dakrails

GLAS

  • Getint en geluidwerend glas voor de voorruit
  • Getint glas op voor- en achterportieren, achterlichten en achterklep
  • Zonneglas op voorportieren en privacyglas op achterportieren, achterlichten en achterklep

INTERIEUR

  • Houtskoolzwarte interieurkleur
  • Teal grijs & grijswit 2-kleuren interieur
  • Rawhide bruine interieurkleur
  • Handmatige dag en nacht binnenspiegel
  • Elektrochromische binnenspiegel (deluxe)
  • Visueel VIN-label
  • Zilver afgewerkte deurgrepen in het interieur
  • Zonnekleppen met verlengstuk en verlichte make-upspiegel
  • Bekerhouders voor en achter
  • Bagagecover

ZETELS

  • Handmatig in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en handmatig verstelbare passagiersstoel
  • 8-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en voorpassagiersstoel
  • Voorstoelen met 2-voudig verstelbare lendensteun ​
  • ​Verschuifbare hoofdsteunen voor met hanger
  • Kaartvakken achterin, voorin met houder voor mobiele telefoon
  • 40:60 deelbare achterbank met 32,5 graden kanteling en middenarmsteun
  • Geweven stoffen bekleding
  • Geventileerde voorstoelen
  • Stoelverwarming, voor en achter

KLIMAATREGELING

  • Automatische airconditioning met dubbele temperatuurzone vooraan
  • Automatisch ontwasemingssysteem
  • Airco filter
  • Nablaas-modus
  • Modus voor airconditioning (cabinecomfort)

COMFORT

  • 12,3" LCD-kleurenmonitor inclusief boordcomputer
  • Volledig led-koplampen vooraan
  • LED-dagrijverlichting
  • LED richtingaanwijzers vooraan
  • Combinatielicht achteraan met LED-remlichten
  • Sfeerverlichting op instrumentenpaneel en sierlijsten voorportieren (RHD)
  • Sfeerverlichting op instrumentenpaneel, sierpanelen voorportieren en middenconsole (links)
  • Automatische koplampregeling ​
  • ​Ruitenwissers met regendetectie
  • Elektrisch bedienbare ramen vooraan
  • LED interieurverlichting
  • Dubbel slim sleutelsysteem met automatische vergrendeling
  • Anti diefstal alarm
  • Dubbele hoorn
  • Intervalwisser en sproeier achteraan
  • Parkeerhulpsysteem vooraan met 4 sensoren met 2-traps alarm
  • Parkeerhulpsysteem achteraan met 4 sensoren en akoestisch voertuigwaarschuwingssysteem
  • Startonderbreker
  • 3D 360 graden rondkijk bewakingssysteem
  • Draadloze oplader
  • Slimme elektrisch bediende achterklep
  • LED-laadruimteverlichting met interne knop voor openen achterklep

VEILIGHEID

  • Versterkte monocoque carrosseriestructuur
  • Deurbalken voor optimale bescherming tegen zijdelingse impact
  • Dubbele airbags en gordijnairbags
  • Zijdelingse airbags voorin
  • Knie-airbag bestuurder
  • Middelste airbag voorstoel
  • Airbag aan/uit-schakelaar voor passagiersstoel voor
  • Veiligheidsgordels 2e rij met begrenzers en voorspanners (beide zijden) & 3-punts veiligheidsgordel midden
  • Kinderstoelverankering voor achterbank
  • Waarschuwing veiligheidsgordels voor alle zitplaatsen voor en achter
  • Autonoom noodstopsysteem (AEB) met Junction Crossing (AEB-JC), Junction Turning (AEB-JT), Head On (AEB-HO), Lane Departure Warning (LDW), Lane Keeping Assist (LKA), Smart High Beam (SHB), Traffic Sign
  • Recognition (TSR), Front Vehicle Start Warning (FVSW), Driver Attention Warning (DAW) en Safety Distance Warning (SDW).
  • Dodehoekdetectie achteraan (BSD) inclusief waarschuwing voor dodehoekdetectie (BSW), waarschuwing voor rijstrookverandering (LCW), waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan (RCTW), dodehoekassistent (BSA), waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan (RCTA), waarschuwing voor verlaten veiligheidszone (SEW) en waarschuwing voor botsing aan de achterkant (RCW).
  • Intelligent Adaptive Cruise Control (IACC) inclusief centrerende rijstrookassistent (CLKA)
  • Op navigatie gebaseerde automatische rijstrookverandering (ALC)
  • Emergency Lane Keeping (ELK) inclusief Emergency Steering Assist (ESA), Autonomous Emergency Steering (AES) en inhalend verkeer

AUDIO EN VIDEO

  • 12,3" navigatiesysteem met HD achteruitkijkcamera
  • Autoconnectiviteit - Apple CarPlay & Google Android Auto
  • Bluetooth handsfree
  • USB-oplader en USB-sleuf aan de voorkant
  • USB-oplader en USB-sleuf aan de achterkant
  • 6 luidsprekers
  • Haaienvinantenne
  • Audioschakelaars met afstandsbediening op het stuur
  • Noodoproepsysteem
  • Systeem voor alcoholvergrendeling

* Sommige voorzieningen zijn mogelijk optioneel of niet beschikbaar afhankelijk van de markt. Neem contact op met uw plaatselijke dealer voor de exacte details met betrekking tot voertuigen die in uw regio worden verkocht.

Laatst aangepast op donderdag, 28 maart 2024 10:12