Debuut van Hyundai Motor's IONIQ 5 N eN1 Cup Car luidt nieuw tijdperk voor EV Racing in

woensdag, 03 april 2024 19:59
Debuut van Hyundai Motor's IONIQ 5 N eN1 Cup Car luidt nieuw tijdperk voor EV Racing in

Hyundai Motor Company onthulde vandaag de IONIQ 5 N eN1 Cup auto tijdens de officiële ronde voor deelnemende teams aan het aankomende Hyundai N Festival motorsport evenement. Deze unieke elektrische raceauto is gebaseerd op de bekroonde IONIQ 5 N high-performance elektrische auto (EV) en luidt een nieuw tijdperk in voor duurzaam racen.

"We zijn ongelooflijk trots om de IONIQ 5 N eN1 Cup Car te onthullen, waarmee we onze toewijding aan duurzaam racen laten zien", zegt Till Wartenberg, Vice President en Head of N Brand & Motorsport. "Deze unieke elektrische racewagen toont onze geavanceerde technologie en passie voor het verleggen van de grenzen van wat EV's kunnen bereiken op het circuit." ​

De IONIQ 5 N eN1 Cup auto maakt gebruik van hetzelfde vermogenselektronicasysteem (PE) als de productie IONIQ 5 N, die beschikt over een sterkere aandrijflijn en een hogere batterijcapaciteit dan het IONIQ 5 basismodel. IONIQ 5 N is de eerste krachtige EV van het merk N met een krachtige acceleratie en een hoog vermogen van maximaal 650 pk en een hoge duurzaamheid voor intensieve circuitritten. Hij combineert vooruitstrevende technologie van Hyundai Motor's Electric Global Modular Platform (E-GMP), een robuust systeem voor thermisch batterijbeheer en een sterk regeneratief remsysteem.

Net als de bestaande Avante (Elantra) N1-klasse is de IONIQ 5 N eN1 Cup een racewagen van topklasse voor professionele rijders die uitkomen in de N1-klasse, met verbeterde circuitprestaties door gebruik te maken van slicks. De nieuwe eN1-klasse, die dit jaar wordt geïntroduceerd, zal volgens een open reglement functioneren, zodat teams met verschillende bandenproducenten kunnen concurreren zonder beperkt te zijn tot één fabrikant.

De IONIQ 5 N eN1 Cup heeft een vernieuwde bodykit, lage en brede spatborden, bredere wielbanen voor betere handling, meer downforce op de achtervleugels en verbeterde aerodynamische prestaties. Hij is lichter omdat niet-essentiële onderdelen zijn verwijderd om het basisgewicht van de raceauto te verlagen, en heeft gesmede wielen, een FRP-kap en ruiten van polycarbonaat. Toeschouwers kunnen genieten van de opwindende geluiden die worden geleverd door NGB overboost, virtual shift (N e-Shift) en gedifferentieerde en versterkte NAS+ (N Active Sound), waarbij elk raceteam zijn eigen unieke geluid kan ontwikkelen.

Voor verbeterde veiligheidsmaatregelen is de IONIQ 5 N eN1 Cup uitgerust met essentiële veiligheidselementen, zoals een rolkooi, racekuipstoelen en veiligheidsgordels. Aanvullende veiligheidsmaatregelen, waaronder o.a. specifieke brandblussers die exclusief bedoeld zijn voor elektrische branden, zijn geïmplementeerd om het hoogste veiligheidsniveau in EV-races te garanderen.

PE-systeem - Productiespecificatie IONIQ 5 N PE-systeem inclusief:
Motor: Voor 166 kW / 226 pk, Achter 282 kW / 383 pk (Totaal: 650 pk)
Batterij: 84,0 kWh
Omvormer: Siliciumcarbide tweefasenomvormer

Oplaadsysteem - Productiespecificatie IONIQ 5 N oplaadsysteem inclusief:
800V, 400V multilaadsysteem
Maximale laadsnelheid: 350 kW
Oplaadtijd: 10~80% 18 minuten (onder optimale omstandigheden)

Ophanging
In twee richtingen verstelbare dempers
Rijhoogte en camber instelbaar

Remmen
6P gesmede remklauwen voor, 4P gesmede remklauwen achter

Banden en wielen
18" motorsport slick banden
18" 11J gesmede velgen

Buitenkant
Motorsportkit met hoge downforce en brede spatborden

Veiligheid
FIA-reglementaire standaard meerpunts gelaste rolkooi (bijlage J)
Kuipstoel, 6P veiligheidsgordel
Hoogspanningsuitschakeling
Waarschuwingsindicator hoogspanning
Verstikking brandlaag
Locatie laadpoort verplaatst

Totaal gewicht (kg)
Ca. 1.970 kg

IONIQ 5 N technologieën
N e-Shift
N Active Sound+ (verbeterd)
N Grin Boost
N Voorbereiden van de batterij

Hyundai N Festival bevordert groei en ontwikkeling van Koreaanse motorsportcultuur
Al meer dan 20 jaar ondersteunt en organiseert Hyundai Motor verschillende racecompetities, te beginnen met het Hyundai Click Speed Festival en het Korea Speed Festival, tot het Hyundai N Festival, dat nu is uitgegroeid tot de grootste one-make raceserie voor professionele rijders in Korea.

Net als de bestaande Avante (Elantra) N1-klasse, is de eN1-klasse exclusief voor professionele rijders en is het een racevoertuig waarmee niet op de openbare weg mag worden gereden. De 'e' in eN1 verwijst naar de elektrificatie van de raceklasse en benadrukt de toewijding van Hyundai Motor aan duurzaam racen.

Het komende seizoen dient als proefperiode voor EV-races en markeert de eerste introductie van EV-races in het Hyundai N Festival. De eN1 Cup-auto wordt getest en verbeterd in de zware motorsportomgeving in de Proto-fase. Dit seizoen krijgen raceteams, piloten en marshals ook de kans om meer te leren over de EV-racecompetitie en deze verder te ontwikkelen. Bovendien zullen de oplaadinfrastructuur, brandbestrijdingsmaatregelen en noodmaatregelen verder worden ontwikkeld tijdens dit testseizoen.

Het Hyundai N Festival gaat op 27 april van start met de openingsronde op het Inje Speedium. De eN1-klasse heeft zijn officiële training tijdens de openingsronde, gevolgd door 10 races in de vijfde ronde. Het wedstrijdformaat varieert van één-op-één knock-outraces tot traditionele sprintraces, zodat je de verschillende EV-racemethoden goed kunt begrijpen en testen.

"Door middel van de eN1-klasse is het ons uiteindelijke doel om Hyundai Motor te vestigen als een echte leider in het EV-motorsportplatform, de groei en ontwikkeling van de levendige Koreaanse motorsportcultuur te bevorderen en tegelijkertijd een klinkende impact te hebben op wereldschaal," zegt Joon Park, hoofd van de N Brand Management Group. "Met de eN1-klasse zijn we klaar om de toekomst van de racerij opnieuw te definiëren en de weg vrij te maken voor een nieuw tijdperk van opwindende motorsportprestaties."

Getagged onder:
hyundai
Laatst aangepast op woensdag, 03 april 2024 20:08

Gerelateerde items (op tag)

Europa's favoriet krijgt facelift

27 maart 2024 - Sinds zijn debuut in 2004 heeft de Hyundai Tucson de harten van Europese automobilisten veroverd en is hij uitgegroeid tot een bestseller en een fanfavoriet op het hele continent. Alleen al in 2023 werden er 158.056 exemplaren van de compacte SUV geregistreerd in Europa, wat een opmerkelijke verkoopstijging betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ontdek de Hyundai Stockdeals bij De Laet Boom!

Op zoek naar de perfecte rit? Zoek niet verder! Hyundai biedt nu onmiddellijk beschikbare stockdeals met onweerstaanbare kortingen. Maak je klaar om in stijl te rijden met de nieuwste modellen die klaar staan om de weg op te gaan!

Hyundai IONIQ 5 met verbeterde functies en nieuw N Line-model

SEOUL, 4 maart 2024 - Hyundai Motor Company kondigde vandaag de aanstaande release aan van een verbeterde IONIQ 5 en nieuwe IONIQ 5 N Line voor zijn bekroond gamma elektrische voertuigen (EV) die productverbeteringen, innovatieve functies en designupgrades bieden.