wt5 show : een uniek evenement om Renault 5 E-Tech electric te vieren

donderdag, 11 april 2024 17:29
wt5 show : een uniek evenement om Renault 5 E-Tech electric te vieren

Na zijn onthulling op het autosalon van Genève zal Renault 5 E-Tech electric voor het eerst worden voorgesteld aan het Franse publiek. Voor deze presentatie, die dans en muziek in een kleurrijk decor verenigt met een tijdelijke tentoonstelling, bestaat er geen beter kader dan het nationale kunst- en cultuurcentrum Georges-Pompidou, een mythische plek in hartje Parijs.

Renault 5 E-Tech electric in de spotlights
Op 23 april 2024 vanaf 17.55 uur vindt de ‘WHAT THE FIVE SHOW’ plaats op het plein voor het Centre Georges-Pompidou. Daar laat het merk met de ruit het publiek kennismaken met Renault 5 E-Tech electric tijdens een uniek spektakel dat speciaal werd uitgewerkt rond het zuiver elektrische icoon. De meeslepende en sensationele wt5 show bestaat uit vijf scènes, die elk op hun manier de geest van Renault 5 E-Tech electric in de schijnwerpers zetten. Optredens van Cyril Lancelin en Sadeck Berrabah, twee Franse artiesten uit de street-culture en de hedendaagse kunst, zullen het evenement opluisteren.

wt5 show, opgeluisterd door iconisch Frans kunstenaarstalent
Cyril Lancelin, beter bekend onder de naam Town and Concrete, kreeg carte blanche om een buitengewone scenografie te ontwerpen in een popdecor met immersieve sculpturen in de kleuren van Renault 5 E-Tech electric. Cyril Lancelin creëert beeldhouwwerken en beelden die de toeschouwer meenemen in een digitale wereld waarin fictie en werkelijkheid in elkaar overgaan. Met behulp van parametrische hulpmiddelen hanteert hij een woordenschat van klassieke vormen en volumetrische ruimten, die essentieel zijn voor de creatie van unieke structuren.

Sadeck Berrabah, danser en choreograaf, staat bekend om zijn hypnotische voorstelling ‘Murmuration’, waarin hij zijn eigen choreografische schrijfstijl ontwikkelt rond de geometrie van bewegingen. Als een echte dirigent bedacht en ontwierp hij een originele creatie voor 250 dansers, die naadloos aansluit bij de emoties die het zuiver elektrische popicoon kan oproepen.

Voor het orgelpunt van de show zorgen zestig muzikanten van de wereldvermaarde Harmonie de la Musique de La Garde Républicaine.

Na de wt5 show: een tijdelijke tentoonstelling voor het grote publiek
Voor zijn eerste voorstelling aan het Franse publiek worden op 23 april van 19 tot 22 uur verschillende Renaults 5 E-Tech electric in pop!-geel, pop!-groen en nachtblauw tentoongesteld in het Forum (de ontvangsthal) van het Centre Pompidou.

Van 23 tot 26 april kan het publiek er rondwandelen en de immense sculpturen in de popkleuren bewonderen, die speciaal voor deze gelegenheid werden ontworpen door kunstenaar Cyril Lancelin.

Praktische details:
wt5 show: dinsdag 23 april vanaf 17.55 uur (5.000 vrije plaatsen) op de piazza en vervolgens vanaf 19 uur in het Forum van het Centre Pompidou
Tijdelijke tentoonstelling op de piazza van het Centre Pompidou van dinsdag 23 april tot vrijdag 26 april

Renault 5 E-Tech electric, niet te missen afspraken
Geheel in de geest van de avant-gardistische en populaire Renault 5 E-Tech electric bedacht Renault een reeks unieke afspraken. De wt5 show geeft het startschot voor de festiviteiten, gevolgd door de aanwezigheid van Renault 5 E-Tech electric op Roland Garros (van 20 mei tot 9 juni) en de opening van de MAISON5 store experience (van 15 juni tot 15 september) in het hart van Parijs, in het zevende arrondissement. In de rijke artistieke en culturele programmering van de MAISON5 store zullen bezoekers alle facetten van Renault 5 E-Tech electric kunnen ontdekken.

Laatst aangepast op donderdag, 11 april 2024 17:30