Game, 5 en match, Renault elektriseert Roland-Garros

zaterdag, 27 april 2024 07:06
Game, 5 en match, Renault elektriseert Roland-Garros

Renault, sinds 2022 de premium partner van het tennistoernooi van Roland-Garros, beschikt over een stand van 150 m2 die exclusief gewijd is aan de Renault 5 E-Tech electric.

Van 20 mei tot 9 juni wordt het 100% elektrische icoon in de kijker gezet met de onthulling van een speciale Roland-Garros-serie.

Renault 5 E-Tech electric in speciale Roland-Garros-serie
Tijdens het tennistoernooi van Roland-Garros zal de stand van Renault exclusief gewijd zijn aan de Renault 5 E-Tech electric. Zo zal de speciale Roland-Garros-serie er voor het eerst te zien zijn. Die komt in 2025 op de markt.

Aan de buitenkant onderscheidt de speciale Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros-serie zich door zijn elegantie en sportiviteit. Voor deze speciale serie worden vier kleuren aangeboden: parelmoerwit, nachtblauw, sterzwart en mat schaliegrijs als exclusiviteit. Deze kleuren gaan perfect samen met de sierstrip in gesatineerd chroom op het dak en de gediamanteerde, glanzend zwarte 18” lichtmetalen velgen ‘Ecrou’. De velgen kregen een specifiek design en zijn versierd met een naafdop in mat schaliegrijs voor een sportieve elegantie.

Onderaan de voordeur staat een Roland-Garros-logo in het midden van het Sint-Andrieskruis, dat verwijst naar de architectuur van het stadion. Het dak van de Renault 5 E-Tech Roland-Garros is bekleed met een folie in gesatineerd zwart met textiellook.

Binnenin is de specifieke lichtgrijze zetelbekleding met een grafisch, dicht en fijn weefsel geïnspireerd op de technische kleding uit de sportwereld. Dit 100% gerecycleerde textiel wordt gecombineerd met zones met opengewerkte mazen (meer bepaald in de H-vorm in de rugleuning). Dit alles wordt opgesmukt met zijdelingse steunen in blauwe PET-bekleding. Het logo van Roland-Garros in thermisch reliëf siert de rugleuningen van de voorzetels.

Het textiel van de zetels komt ook terug in de deurpanelen en op de dashboardlijst, in combinatie met de blauwe TEP-bekleding. Onder de verluchtingsmond aan de passagierszijde is er een borduursel in 'bleu blanc terre'. Het doorlopende sierstuk van het dashboard is uitgevoerd in gesatineerd metaal. Het heeft een zone met achtergrondverlichting waarop ‘Roland-Garros Paris’ te lezen staat.

De e-pop shifter is geïnspireerd op de greep van tennisrackets. Aan het uiteinde, net als aan de onderkant van de schacht van een racket, bevindt zich het logo van Roland-Garros.

De middenconsole is uitgerust met een inductielader voor smartphones, waarvoor gravelpoeder werd gebruikt tijdens het productieproces. In dezelfde geest vervolledigen vloermatten in 'gravel' het interieur. De deurdrempels in geborsteld aluminium hebben een Sint-Andrieskruismotief dat verwijst naar de architectuur van het stadion. Ze dragen het opschrift ‘Roland-Garros Paris’.

Give Me 5, concrete realisaties in de prioritaire wijken
Het Give Me 5-programma, dat in 2022 werd gelanceerd om de toegang tot sporten te bevorderen, draagt bij aan de bouw en renovatie van tennisbanen in Frankrijk, Brazilië, Argentinië, Togo en Nederland. In Frankrijk heeft Renault in samenwerking met de vereniging ‘Fête le Mur’ van Yannick Noah drie nieuwe playgrounds medegefinancierd in prioritaire wijken in Marseille, Poitiers en Roubaix.

De vijf Renault-ambassadeurs zijn betrokken bij de ontwikkeling van dit sociaal programma voor de jongere generaties en prioritaire wijken.

Voor deze editie 2024 worden Diane Parry en Casper Ruud toegevoegd aan de ambassadeurslijst van Renault die al sinds 2023 bestaat uit Félix Auger-Aliassime, Diede de Groot en Luca Van Assche. De 21-jarige Diane Parry is een van de rijzende sterren in het Franse vrouwentennis. De 25-jarige Noorse speler Casper Ruud staat momenteel 6de op de ATP-ranking. Hij is drievoudig Grand Slamfinalist, waarvan twee keer op rij op Roland Garros in 2022 en 2023.

Door de Renault-ruit te dragen belichamen de vijf ambassadeurs de waarden en het imago van het merk en promoten ze de toegang tot sporten, meer bepaald via het sociale programma Give Me 5, dat gewijd is aan de jongere generaties en prioritaire wijken.

Een geëlektrificeerd wagenpark en carpooling voor het Roland-Garros-toernooi
Renault stelt voor het toernooi een wagenpark van 180 voertuigen ter beschikking, die voor 88% geëlektrificeerd zijn. Het zal meer bepaald bestaan uit 70 Scenic E-Tech electric, 30 Rafale E-Tech full hybrid, 40 Espace E-Tech full hybrid en 20 Austral E-Tech full hybrid.

Ook zullen shuttlediensten worden verzorgd door vier R5’s uit de jaren 70, die door The Originals Renault - La Collection werden omgebouwd om 100% elektrisch te rijden.

Tennisfans kunnen het carpoolplatform gebruiken dat Renault speciaal voor het toernooi heeft gelanceerd:https://carpooling.rolandgarros.com.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op zaterdag, 27 april 2024 07:10

Gerelateerde items (op tag)

Opening van de bestellingen voor Nieuwe Captur in België

  • Nieuwe Captur verkrijgbaar vanaf € 20.250 BTWi in België ;
  • E-Tech full hybrid 145-motor beschikbaar vanaf € 28.500 BTWi
  • Een gamma met drie uitrustingsniveaus: Evolution, Techno en de nieuwe versie Esprit Alpine
  • Opening bestellingen vanaf 3 mei en eerste leveringen aan klanten in het begin van de zomer.

Game, 5 en match, Renault elektriseert Roland-Garros

  • Voor het 3de jaar op rij is Renault premium partner van het tennistoernooi van Roland-Garros, dat van 20 mei tot 9 juni plaatsvindt.
  • Op de stand van het merk wordt een speciale Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros-serie onthuld en tentoongesteld naast drie modellen van de Renault 5 E-Tech electric in popkleuren.
  • 180 voertuigen van het merk Renault vormen het wagenpark van het toernooi, dat voor 88% is geëlektrificeerd.
  • Renault zal vertegenwoordigd worden door zijn 5 ambassadeurs van het Give Me 5-programma.
  • Give Me 5 is een solidair programma dat jongeren in prioritaire wijken aanmoedigt om te sporten.

rnlt©: het nieuwe compacte en immersieve distributieconcept van Renault

Een nieuw verkooppuntconcept van Renault

Renault breidt zijn distributienetwerk uit met een nieuw verkooppuntconcept: ‘rnlt©’, een naam die aansluit bij dit nieuwe distributieconcept van het merk, met een moderne en compacte uitstraling. Deze vestigingen bieden bezoekers een complete merk- en productervaring.

Nieuwe Renault Captur : de auto om in te leven uit segment B

Captur is 'de auto om in te leven’ uit het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, hij heeft zowel compacte buitenafmetingen (4,23 m) als een ruim interieur dat moduleerbaar is en zich aanpast aan het gebruik van klanten, zowel in de stad als buiten de platgetreden paden. De klanten stellen vooral de hoge rijhouding op prijs. Deze zorgt voor een vlotte toegang tot de wagen en een goed zicht op de weg. Deze kwaliteiten verklaren het commerciële succes sinds zijn debuut 10 jaar geleden, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren in 90 landen over de hele wereld.

Renault Captur meet zich op zijn beurt de nieuwe designtaal van het merk aan die werd ingezet door Gilles Vidal, Design Director van het merk Renault. Deze nieuwe stijl, gekenmerkt door strakke lijnen en precieze details, speelt met licht en materialen voor een meer waarderende en dynamische perceptie. Met zijn volledig nieuwe voorkant oogt Nieuwe Captur statusverhogend.

In een markt van de stads-SUV's die vandaag 50% van de verkoop in het B-segment vertegenwoordigen (en zelf 30% van de totale markt), wil Nieuwe Renault Captur een referentiemodel blijven door zijn veelzijdigheid, zijn tweekleurige koetswerkuitvoeringen, zijn onovertroffen plaatsaanbod en zijn technologische en ingenieuze uitrusting te behouden. Naast die kwaliteiten die het DNA van Captur uitmaken, beschikt deze volgende generatie ook over nieuwe troeven. De meer expressieve koetswerk- en interieuraankleding transformeert in een unieke combinatie van elegantie en sportiviteit met de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering. Het interieur wordt in de verf gezet door volledig nieuwe zetelbekledingen en nieuwe dashboardschermen. Het multimediasysteem OpenR Link met Google, dat naargelang de versie beschikbaar is, biedt het beste van de technologie aan boord, met Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. Dankzij een volledig nieuwe elektronische architectuur staat de veiligheid centraal met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder voorspellend hybride rijden en Active Driver Assist, voor een gedelegeerde rijervaring van niveau 2.

Afhankelijk van het land van commercialisatie zal Nieuwe Renault Captur worden aangeboden met vijf motorversies, waaronder de E-Tech full hybrid-motor met 145 pk, die vandaag in de smaak valt bij meer dan 41% van de Franse klanten. Om meer rijplezier en een dynamischer rijgedrag te verzekeren, werden het onderstel en de afstelling van de stuurbekrachtiging herzien. Het Extended Grip-systeem, dat verkrijgbaar is op bepaalde versies, optimaliseert de tractie, ongeacht de wegomstandigheden.

Nieuwe Renault Captur wordt nog steeds gebouwd in de fabriek van Valladolid en zal vanaf april 2024 in Europa worden gecommercialiseerd.