OMODA behaalt mijlpaal van meer dan 220.000 wereldwijde exportverkopen

donderdag, 06 juni 2024 13:14
OMODA behaalt mijlpaal van meer dan 220.000 wereldwijde exportverkopen

Wuhu, China, 6 juni 2024 - OMODA, het merk van de Chinese autogigant Chery, bereikt een belangrijke mijlpaal: de verkoop van meer dan 220.000 auto’s binnen één jaar. OMODA heeft ook ambitieuze plannen om zijn dealernetwerken verder uit te breiden in Europa. Het bedrijf geeft aan dat zijn groei niet ten koste gaat van kwaliteit. Zo behaalde de OMODA 5 hoge veiligheidsprestaties met E-NCAP-scores van 87% en 88%.

Sinds de officiële lancering op 20 april 2023 heeft OMODA een sterke groei doorgemaakt. Na slechts vijf maanden bereikte het automerk de verkoop van 50.000 auto’s in het buitenland. In het afgelopen jaar heeft OMODA een netwerk van 873 verkooppunten opgebouwd in veertig landen en regio’s wereldwijd. De opening van de eerste Europese fabriek in Spanje in april luidde de start in van de Europese strategie van het autobedrijf, gericht op een uitbreiding naar markten als Italië, België en Nederland.

Blik op de toekomst
Uit de exportgegevens voor april 2024 van OMODA, bleek dat het merk alleen al die maand 18.177 voertuigen verkocht, wat een stijging van 28,7% op maandbasis en een stijging van 45% op jaarbasis betekent. Ook het exportvolume van het nieuwe energiemodel OMODA E5, blijft snel groeien, met een stijging van 40% op maandbasis. Met een wereldwijde export die de grens van 220.000 eenheden heeft overschreden, richt OMODA zijn blik op de toekomst.

Veiligheid voorop
“Ondanks de sterke groei van ons automerk, zullen we nooit concessies doen aan de kwaliteit waar het voor staat", stelt Derek Du, hoofd Benelux bij Chery International. “Zo behaalde de OMODA 5 uitstekende scores van 87% en 88% op de E-NCAP. Ook bij belangrijke tests als de Child Occupant Protection en de Safety Assist scoorde de OMODA 5 hoog.”

De wagen is uitgerust met intelligente technologieën voor rijassistentie, waaronder een 360° panoramische camera, ACC (Adaptive Cruise Control), AEB (Automatic Braking System), BSD (Blind Spot Detection), RCTA (Rear Cross Traffic Alert), LDW (Lane Departure Warning) en LDP (Lane Departure Prevention).

Robuuste carrosserie
De veiligheid van de OMODA 5 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij zijn energieabsorberend ontwerp dat verwondingen door botsingen effectief reduceert. De robuuste carrosserie is voor 78% gemaakt van staal, met gebruik van thermisch gevormd (1500 Mpa) hoogsterkte staal, op kritieke impactpunten. Het geheel is afgewerkt met geavanceerde lastechnieken die voor stabiliteit en een naadloos uiterlijk van de carrosserie zorgen. Op die manier bevestigt OMODA een belangrijke norm in de auto-industrie, waar kwaliteit, veiligheid en innovatie voorop staan.

Laatst aangepast op donderdag, 06 juni 2024 13:16