Easee nadert 1 miljoen laders en introduceert de Easee Charge Core

donderdag, 06 juni 2024 13:17
Easee nadert 1 miljoen laders en introduceert de Easee Charge Core

Vandaag introduceert Easee de Charge Core, hun krachtigste lader voor elektrische auto’s tot nu toe. De Noorse fabrikant heeft via een slim en gepatenteerd ontwerp in een aantal jaar al meer dan 750.000 laders in Europa geïnstalleerd. Met de introductie van de Charge Core hoopt Easee het balanceren van lokale stroomnetten in heel Europa te vergemakkelijken.

Easee Charge Core
Easee, de Noorse fabrikant van laadtechnologie en -infrastructuur, kondigt vandaag de introductie van de nieuwe Easee Charge Core-lader aan. Dit is de krachtigste EV-lader van Easee tot nu toe en bevat nieuwe functies voor het automatisch balanceren van lokale stroomnetten. Hiermee hoopt het bedrijf lokale stroomnetten van gebouwen over heel Europa te ondersteunen in de transitie naar elektrische auto’s.

“Naarmate meer mensen in elektrische auto’s rijden, zien wij ook de vraag naar stroom en druk op lokale stroomnetten toenemen, zoals bij woningen, appartementencomplexen en kantoren. Met de nieuwe functies van de Charge Core kunnen wij alle beschikbare stroom op het lokale net veilig en automatisch verdelen tussen alle aangesloten auto’s, zodat jij je auto zonder zorgen aan de lader kan leggen”, zegt Alfred Kuijer, country director Benelux en Frankrijk van Easee.

“We hebben de lader uitvoerig getest op alle veiligheids- en kwaliteitsnormen in de EU. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe veiligheidsfuncties zullen helpen bij de veilige verdeling van de elektriciteit onder alle aangesloten auto’s, zeker rond de piekmomenten, zoals wanneer men de auto na werk thuis wilt opladen.”

‘Komend jaar meer dan een miljoen’
Easee is de afgelopen jaren immens hard gegroeid en heeft inmiddels zo’n 750.000 laders geïnstalleerd in onder meer België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en over heel Scandinavië. Daarmee behoort het Noorse bedrijf tot ‘s werelds grootste fabrikanten van laadtechnologie en -infrastructuur.

Een aanzienlijk deel van de groei komt uit de door hen gepatenteerde en slim ontworpen ‘Easee Ready'-oplossing. Kuijer: “Easee-Ready heeft een modulair en toekomstgericht ontwerp. Met onze oplossing kunnen elektriciens de laadinfrastructuur voor gehele laadlocaties in één keer installeren. Hierdoor kunnen projecten sneller opgeleverd worden en kan er ook vast rekening gehouden worden met beoogde uitbreidingen in de toekomst.”

“Met de lancering van Charge Core versterken we onze positie op de markt verder en hopen we bij te dragen aan de energietransitie. We geloven sterk dat er in 2025, komend jaar al, meer dan een miljoen laders in Europa geïnstalleerd zullen zijn”, voegt Kuijer toe.

Specificaties Charge Core

  • Snelladen tot wel 22 kW
  • Altijd de nieuwste software via Over The Air (OTA) updates
  • Lage kosten en schaalbaar
  • Altijd verbonden, met slimme en proactieve veiligheidsfuncties
  • Werkt met de OCPP1.6 laadprotocol standaard
  • Vanaf vandaag beschikbaar
Laatst aangepast op donderdag, 06 juni 2024 13:19