Bridgestone lanceert Turanza All Season 6 ENLITEN met DriveGuard Run-Flat Technologie

vrijdag, 07 juni 2024 13:20
Bridgestone lanceert Turanza All Season 6 ENLITEN met DriveGuard Run-Flat Technologie

Brussel - 6 juni 2024. Bridgestone, wereldwijd marktleider in premium banden en duurzame mobiliteitsoplossingen, kondigt vandaag de lancering van haar Turanza All Season 6 ENLITEN band met DriveGuard Run-Flat technologie (RFT) aan. Deze band is ook geschikt voor EV. De nieuwe 4-seizoensband is ontwikkeld zodat bestuurders de controle over hun voertuigen kunnen behouden en na een lekke band nog 80 km veilig kunnen blijven rijden met een snelheid tot 80 km/u1.

“De Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN met DriveGuard RFT is de perfecte band voor bestuurders die het hele jaar door veiligheid, gemak en gemoedsrust zoeken,” zegt Stefano Sanchini, Vice President Consumer Replacement bij Bridgestone EMEA. “We zorgen voor één enkele bandenset die de beste prestaties doorheen de seizoenen garandeert. Bestuurders kunnen bovendien ook veilig verder blijven rijden na een noodlottige lekke band.1 De nieuwe band is geschikt voor EV en biedt daardoor unieke mogelijkheden aan bestuurders van alle typen personenwagens.”

Bridgestone's geavanceerde technologieën
Volgens TÜV SÜD, een van Europa's meest gerespecteerde onafhankelijke testinstituten voor de auto-industrie, biedt de nieuwe band, die ook geschikt is voor EV, de beste remprestaties op nat wegdek in zijn klasse én uitstekende remprestaties op zowel een droog wegdek als op een besneeuwd wegdek.2 Bovendien werden uitzonderlijke prestaties op sneeuw, met sterke prestaties op het gebied van tractie, remmen, bochten en handling op sneeuw, ook bevestigd door TÜV SÜD.3 Daarnaast heeft de band ook 20% meer kilometrage dan zijn voorganger4, wat deze band kosteffiënt maakt en zorgt voor een lagere impact op het milieu.

De integratie van Bridgestone's ENLITEN-technologie zorgt voor maximale veiligheid en uitstekende prestaties voor bestuurders, terwijl de duurzaamheidseigenschappen worden verbeterd en de band bovendien volledig geschikt is voor EV. De nieuwe Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN met DriveGuard RFT voldoet zowel aan de algemene prestatie-eisen van alle voertuigen, maar ook aan de specifieke eisen van EV's.

De Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN met DriveGuard RFT is ontwikkeld en geproduceerd in Europa. De band zal verkrijgbaar zijn in de 20 best verkochte maten van 16 tot 19 inch. Vanaf september 2024 zijn er 18 maten beschikbaar. De resterende 2 maten zullen in januari 2025 worden uitgebracht.

 

Laatst aangepast op donderdag, 06 juni 2024 13:22