Stellantis Belux onthult productinnovaties

dinsdag, 02 juli 2024 20:13
Stellantis Belux onthult productinnovaties

Stellantis Belux heeft de nieuwste conceptauto’s onthuld. Er zijn heel wat productinnovaties. De 9 merken die Stellantis vertegenwoordigt, willen volop verduurzamen. Elektrificatie staat centraal.

Stellantis Belux is een bedrijf dat enorm begaan is met het milieu. Het bedrijf wil de CO2-uitstoot halveren door volop te elektrificeren. In 2025 zal het bedrijf 30 miljard investeren in elektrificatie en software. Wat betreft productinnovatie zal Stellantis Belux de elektrificatie voortzetten, waar het momenteel leidend is in het A-B segment en light commercial vehicles(LCV) en deze uitbreiden naar het C-segment met modellen als de Opel Astra, Peugeot 308 en 3008 en Citroën C4. Deze ambitieuze plannen weerspiegelen de toewijding van Stellantis Belux op het vlak van vooruitgang en duurzaamheid in de automotive sector in onze markt.

Fiat wil meer kleur
Stellantis vertegenwoordigt heel wat automerken die veelbelovende plannen hebben. FIAT zet volop in op elektrificatie en meer kleur in het gamma. De populaire FIAT 500, kreeg er dit jaar ook een grotere broer bij: de Nieuwe Fiat 600e. De ‘Topolino’, de kleinste telg van de line-up steelt de show met zijn looks; een ‘Dolce Vita’ interpretatie van de Citroën AMI quadricycle (microcar). FIAT besliste vorig jaar om geen ‘grijze’ auto’s meer te produceren en hoopt zo meer kleur in het straatbeeld te brengen. “We willen meer kleur in de stad”, zegt Xavier Lalieu, marketing director bij Fiat. “We zijn heel begaan met onze planeet en onze klanten”, zegt Astorio Perez, managing director bij FIAT. “We willen ook veel onderdelen recycleren. We kenden door de elektrificatie een grote groei van 6 procent in 2023.”

Jeep elektrificeert verder
De blikvangers bij Jeep? De Avenger en de Wrangler MY2024. Jeep heeft de Avenger voor modeljaar 2024 op diverse punten verbeterd en breidt het aanbod verder uit met een efficiënte hybrideversie. De Avenger e-Hybrid met innovatieve MHEV-technologie (mild hybride) is de derde motorvariant in de line-up na de volledig elektrische versie en de 1.2 benzinevariant. “We zetten volop in op elektrische wagens”, zegt Eric Laforge, Europees directeur voor Jeep. “We hebben er 5 tot nog toe. Al zijn er twee nieuwe modellen, zoals de Recon. In 2024 komt ook de Renegade uit. We zijn SUV-leider op het vlak van elektrificatie. Vanaf 2030 wil Jeep enkel nog elektrisch produceren.”

Nieuwe concept car van Opel
Opel pakte uit met de Opel Experimental (concept car). Deze wagen zet allerlei technologieën in de kijker die ook in de toekomstige wagens te zien zullen zijn. “De wagen is langs de buitenkant veel zichtbaarder”, zegt Michel Vercruyssen van Opel Belgium. “Langs de voorkant prijkt een verlicht logo van Opel. Opmerkelijk is ook de bumper die bestaat uit vlas dat gerecycleerd kan worden.” Opel telt vandaag 15 elektrische modellen en elke Opel heeft een elektrische variant in 2024. Peugeot zette hun vlaggenschip de E-3008 in de verf. De SUV heeft een rijbereik van 700 km. Deze wagen heeft een nieuw design en wil ook de rijervaring verbeteren, onder meer met stemherkenning.

Dream car van Alfa Romeo
Alfa Romeo zette de 33 Stradale (Dream car) in de kijker. In de toekomst wil Alfa Romeo emissievrij zijn. Vanaf 2025 wil het enkel nog full elektrische wagens op de markt brengen. Dat vertelde Eligio Catarinella, Head of Alfa Romeo Marketing & Communication Global. DS Automobiles pronkte dan weer met de DS Performance Formula E. Verder werd de Full EV in de kijker gezet, met een rijbereik van 700 km. Ook DS Automobiles zet fors in op elektrificatie. Vanaf 2024 heeft elk model een full elektrische versie. Vanaf 2026 wordt heel het gamma elektrisch.

Citroën toont betaalbare 'elektrische' wagen
Citroën zette de veelbesproken New ë-C3 in de kijker, die elektrische mobiliteit opnieuw uitvindt. De wagen is compact, van Europese makelij, betaalbaar voor iedereen en vooral zonder compromissen op het gebied van design, comfort en uitrusting. Citroën wil leider worden op het vlak van elektrificatie. “We willen groeien”, zegt Pierre Voineau van Citroën Belgium en Luxemburg. “We hebben nieuwe batterijen.” Citroën heeft 80 procent van het gamma vernieuwd.

Lancia elektrificeert
Ook Lancia zet in op elektrificatie. Het nieuwe gamma is full electric. Elektrische wagens zien ze als dé toekomst. Zo wordt binnenkort de nieuwe Lancia Ypsilon gelanceerd. Het Italiaans huiskamergevoel staat centraal in alle wagens. Er werd gefocust op de Lancia Pu+Ra HPE, de eerste auto in Lancia's nieuwe tijdperk. Het is de eerste auto van het nieuwe tijdperk van het merk, 100% elektrisch, met een visie voor de toekomst in termen van actieradius, oplaadtijd en verbruik. Het is een auto met een merkvisie wat betreft actieradius - meer dan 700 km -, weinig meer dan 10 minuten oplaadtijd en een energieverbruik van minder dan 10 kWh per 100 km. Lancia Pu+Ra HPE is de eerste auto die is geïnspireerd op de wereld van het meubilair, dankzij de samenwerking met Cassina, marktleider in de luxe meubelindustrie, voor een typisch Italiaanse "thuisgevoel"-ervaring. De Lancia Pu+Ra HPE is de eerste auto die is uitgerust met de virtuele interface van S.A.L.A. die we ook op de nieuwe Ypsilon zullen aantreffen. Lancia telt tevens een groot en uitgebreid distributienetwerk. Het merk wil de komende jaren nog meer inzetten op klantgerichtheid.

9 merken
Met 9 merken en diverse diensten, waaronder Stellantis financial services, Free2Move, Leasys en Stellantis ProOne (LCV), heeft Stellantis Belux een solide basis in de automotive-industrie gelegd. Het netwerk omvat 53 investeerders en 187 verkooppunten. Met 353 aftersales locaties en een team van 2800 medewerkers, waarvan 15% verkoopmedewerkers, positioneert Stellantis Belux zich als een hoofdspeler in de markt. Daarnaast omvat de overkoepelende organisatie ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor het succes van het bedrijf.

Resultaten 2023
In 2023 behaalde Stellantis Belux op de totale markt een indrukwekkende tweede positie met een marktaandeel van 17,2%, wat neerkomt op meer dan 100.000 eenheden. In de snelgroeiende LEV-markt (Low Emission Vehicles) bereikte Stellantis Belux een vierde positie met een marktaandeel van 11,6%, waarbij zowel de BEV (Battery Electric Vehicle) als de PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) op respectievelijk de vierde positie stonden met 10,5% en 12,8%. Stellantis Belux bevestigde zijn sterke positie met een eerste plaats in het A-segment en zes Stellantis-modellen (Peugeot e-208, Peugeot e-2008, Opel Corsa Electric, Jeep Avenger, Opel Mokka Electric, DS3 E-tense) in de TOP 10 in het B-segment (BEV), goed voor 66% segmentaandeel. Bovendien is Stellantis Belux marktleider in het LCV (Light Commercial Vehicle) segment met meer dan 30% marktaandeel, waarvan meer dan 50% geëlektrificeerd is.

Stevig netwerk
Vooruitkijkend naar 2024 heeft Stellantis Belux ambitieuze doelen gesteld op verschillende fronten. In termen van netwerk wil het bedrijf, met behulp van haar robuuste netwerk, zorgen voor een succesvolle overgang naar het New Retailer Model. Op het gebied van verkoop streeft Stellantis Belux ernaar het verloren marktaandeel in 2024 te heroveren en haar positie in de markt verder te versterken. Stellantis heeft de saloncondities in februari verlengd. Dit zowel voor de particuliere als voor de professionele klanten en op de elektrische en ‘thermische’ wagens. Meer informatie is te vinden op de sites van de merken.

www.stellantis.com

Laatst aangepast op dinsdag, 02 juli 2024 20:20