CarMatch opent deuren van nieuwe showroom in Sint-Martens-Latem: “We zetten een nieuwe standaard binnen elektromobiliteit”

vrijdag, 05 juli 2024 16:41
CarMatch opent deuren van nieuwe showroom in Sint-Martens-Latem: “We zetten een nieuwe standaard binnen elektromobiliteit”

Gent, 26 juni 2024 - CarMatch, de specialist in elektrische voertuigen, opent met trots de deuren van zijn gloednieuwe showroom aan de Kortrijksesteenweg 188 in Sint-Martens-Latem, Gent. Dit na een geslaagde pop-up in de voormalige Renault-Dacia site van Mahy in de Brusselsesteenweg. Het openingsweekend te Sint-Martens-Latem vindt plaats op 29 en 30 juni.

Drempel verlagen naar elektromobiliteit
CarMatch onderscheidt zich door een zeer persoonlijke en laagdrempelige benadering, waarbij het vinden van de juiste elektrische of plug-in hybride wagen voor elke klant centraal staat. Als onafhankelijk bedrijf zonder merkgebondenheid, biedt CarMatch een breed scala aan nieuwe en jonge 2dehands elektrische voertuigen van topmerken zoals Tesla, Polestar, BMW, Mercedes, Audi en Volkswagen. Het bedrijf benadert het koopproces op een andere manier, met uitgebreide testritten, batterijtests, thuislevering van voertuigen, advies in laadoplossingen en uitgebreide opleidingen over elektrisch rijden. Met deze specifieke en persoonlijke aanpak wil het bedrijf de drempel voor iedereen verlagen om de stap naar elektromobiliteit te wagen.

“De overstap naar een elektrische wagen is niet voor iedereen vanzelfsprekend,” zegt Maximiliaan Devloo, CEO van CarMatch. “Bij CarMatch is onze aanpak anders dan klassieke merken en concessies. We bekijken samen laadoplossingen, thuis- en werksituatie en nemen écht de tijd om samen met de klant alle details te bestuderen. Een eerste elektrische testrit duurt bij CarMatch tot drie uur en die tijd nemen we graag!”

“Met deze graad van persoonlijke begeleiding onderscheiden we ons graag van de klassieke concessies. Ook na de keuze staan we garant voor een exclusieve after-service en staan we dag en nacht klaar voor onze e-chauffeurs.”

“We hebben tijdens onze pop-up in Ledeberg gemerkt dat het voor jonge ondernemers, die elektromobiliteit overwegen voor hun activiteiten, soms moeilijk is om “die grotere investering te kunnen financieren. Samen met partners gaan we de extra mile om ook hen te ondersteunen en verdedigen tegenover financiële instanties en proberen we creatief te zijn om dat jong talent te ondersteunen,” aldus Maximiliaan, zelf een jonge ondernemer.

Van online naar offline: Een strategische keuze
Hoewel CarMatch al enkele jaren online actief is en opereerde vanuit Gent, maakte het bedrijf in 2023 de strategische keuze om “offline” aanwezig te zijn. Dit realiseerden ze met een e-Mobility pop-up op de voormalige Renault-Dacia site van Mahy aan de Brusselsesteenweg. Het grote succes leidde tot de beslissing om een permanente showroom te openen op die andere drukke steenweg in Sint-Martens-Latem, een keuze die de Gentse wortels van het bedrijf verder versterkt.

“Het is leuk om te zien dat we in een korte periode vele Gentenaars een andere kijk op mobiliteit hebben kunnen geven. In korte tijd hebben we in Gent al meer dan honderd benzine- of dieselwagens door elektrische voertuigen vervangen. We juichen ook deel-initiatieven zoals Dégage toe, en konden mee de vloot helpen uitbreiden en Dégage-gebruikers de stap naar elektromobiliteit helpen zetten met een jong-gebruikte elektrische wagen.”

Openingsweekend
Tijdens het openingsweekend is de showroom doorlopend open op zaterdag van 10u tot 18u en op zondag van 12u tot 18u. Bezoekers worden verwelkomd met een glaasje bubbels en hebben de kans om het diverse aanbod aan elektrische voertuigen te verkennen. Het team van CarMatch staat klaar om bezoekers te informeren en te begeleiden bij het vinden van hun droomwagen.

Samenwerking met lokale bedrijven
CarMatch blijft zijn sterke banden met de lokale gemeenschap en bedrijven voortzetten. Na succesvolle samenwerkingen tijdens de pop-up in Ledeberg, heeft CarMatch nu ook in Sint-Martens-Latem nieuwe partnerships gesloten met lokale bedrijven, collega-autohandelaars en concessies. Ook bij Dégage begeleid CarMatch bestuurders succesvol naar elektrische deelwagens.

INFO: Kortrijksesteenweg 188, 9830 Sint-Martens-Latem - Maandag tot en met Vrijdag van 10u-18u. Zaterdag van 10u-15u. Avonden en zondagen op afspraak.  - carmatch.be - Instagram: @carmatch.be

Laatst aangepast op vrijdag, 05 juli 2024 16:44