DS9: The Art of Travel

donderdag, 22 juni 2023 10:04
DS9: The Art of Travel

Met de Art of Travel - De Kunst van het Reizen probeert DS de markt te overtuigen dat hun modellen meer zijn dan een enkel een transportmiddel om van A naar B te geraken. De DS 9, het vlaggenschip, krijgt een nieuwe topuitvoering en een herzien multimediasysteem, en neemt daarmee opnieuw de wapens op om hun boodschap over te brengen.

Laten we even terugblikken
De topuitvoering van de DS9 is een pittige Franse slee met 360 paarden onder de motorkap, waarvan een deel elektrisch. Deze krachtige combinatie wordt geleend van Peugeot, want de DS 9 E-Tense 4x4 360 deelt zijn aandrijflijn met de 508 PSE plug-in hybride. Concreet betekent dit een 1,6-liter turbobenzinemotor, bijgestaan door twee elektromotoren die verbonden zijn met een 11,9 kWh batterij. Het totale vermogen bedraagt 360 pk, met een gecombineerd koppel van 510 Nm. Van 0 naar 100 km/u sprinten doet de DS9 in 5,6 seconden.

DS IRIS MULTIMEDIASYSTEEM
De ‘oude’ versie van de DS9 kampte met een complex multimediasysteem, en DS heeft deze kritiek serieus genomen. Het nieuwe DS IRIS SYSTEEM kan nu volledig worden geconfigureerd en gepersonaliseerd op het 12-inch touchscreen. De nieuwe functies omvatten onder andere 3D-navigatie, 360 graden beeld, Mirror Screen, Carplay en Android Auto. Bovendien helpt Connected Navigation de bestuurder om in real-time de beste routes te kiezen. Het systeem is ook verbonden met de MyDS-applicatie, waarmee bestemmingen vanaf de smartphone naar het scherm van de DS 9 kunnen worden gestuurd, en waarin men de cockpitventilatie en het opladen van de accu kan programmeren. Met deze nieuwe troeven beent de luxe bolide haar concullega’s bij om een totaal plaatje te voorzien.

ESPRIT DE VOYAGE Collectie
Met de nieuwe ESPRIT DE VOYAGE Collectie wil DS van een 'verplaatsing' een 'reis' maken. Dit wordt bereikt door te focussen op comfort, met zachte ophanging en verwarmde, geventileerde en massagestoelen, zowel voorin als achterin, waarmee de DS9 zich onderscheidt van zijn Duitse rivalen. Volgens DS staat de ideale reisauto echter niet alleen voor comfort, en daarom biedt de auto in de sportmodus een fijne dynamische rijervaring. Dit alles wordt afgewerkt met een interieur van Pearl Grey Nappa leder en Pebble Grey Alcantara hemelbekleding, evenals unieke ‘Art of Travel’ logo’s in de stijl van de kaart van Europa verspreid over het interieur, enkel te verkrijgen in deze uitvoering.

Conclusie
Met de 'nieuwe' versie van de DS9 doet DS opnieuw een worp naar de beugel van de welgestelde potentiële klant. Met een up-to-date multimediasysteem, uitgebreide comfortopties en een vleugje Franse 'Je ne sais quoi', heeft de DS9 misschien wel des temeer zijn plekje op de automarkt veroverd.

Laatst aangepast op donderdag, 22 juni 2023 10:18