Poppy lanceert deelwagens zonder vaste staanplaats in Leuven.

jeudi, 31 août 2023 09:12
Poppy lanceert deelwagens zonder vaste staanplaats in Leuven.

Poppy Mobility, onderdeel van D’Ieteren Automotive, lanceert haar deelwagens zonder vaste staanplaats in Leuven.

Met meer dan dertig auto’s en een bestelwagen opent Poppy deze vrijdag haar nieuwe zone in en rond Leuven. Het bedrijf ziet deze lance- ring als een eerste stap, met als doel het aantal voertuigen geleidelijk te verhogen vanaf volgend jaar.

«De missie van Poppy is om over heel België on-demand mobiliteit aan te bieden, zonder de beperkingen van een vaste staanplaats en terugkeertijd. Na recente openin- gen in Mechelen, Gent en Luik was het tijd dat we Leuven lanceerden!» legt Pierre de Schaetzen, CMO van Poppy Mobility uit.

«Leuven is met meer dan 4.700 gezinnen en bedrijven die gebruik maken van een deelwagen, een echte autodeelstad. Steeds meer Leuvenaars ontdekken de voordelen van autodelen. Maar we weten dat er nog heel wat potentieel is in onze stad», vertelt Leuvens schepen van mobiliteit David Dessers. «Door Poppy te erkennen als autodee- lorganisatie in onze stad vergroten we verder het aanbod autodelen. We hopen zo nog meer mensen warm te maken om te kiezen voor autodelen. Elke aanbieder heeft zijn eigen manier van werken en spreekt een bepaald doelpubliek aan. We denken dat de deelwagens van Poppy een mooie aanvulling vormen op het reeds bestaande aanbod in Leuven.”

Geen vaste staanplaatsen


Gebruikers kunnen de rode auto’s in Leuven, Kessel-Lo, Heverlee, Wilsele Dorp, Wil- sele Putkapel, Wijgmaal, Kessel-Dal en Bovenveld op alle openbare parkeerplaatsen nemen en achterlaten. Het is ook mogelijk om een rit te starten in Leuven en deze te beëindigen in één van de andere steden die door Poppy worden gedekt of één van de 4 Belgische luchthavens.
Parking en brandstof inbegrepen
Poppy biedt de keuze om per kilometer, per minuut, per uur of per dag te betalen, zodat gebruikers de kosten van het gebruik kunnen optimaliseren in functie van hun verplaatsing. Parkeren in alle Poppy-zones in België is inbegrepen in de prijs, evenals brandstof en verzekering. Er zijn ook geen inschrijving- of lidmaatschapskosten.


€20 aangeboden


Om de lancering in Leuven te vieren, biedt Poppy €20 credits aan nieuwe gebruikers die de app willen testen, met de code LEUVEN20.


Over Poppy:


Poppy Mobility biedt deelvoertuigen aan in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent, Luik, Leuven en de Belgische luchthavens. Een praktische, betaalbare en flexibele oplossing waarmee gebruikers toegang krijgen tot een breed gamma van wagens, bestelwagens, fietsen en steps, voor ritten van enkele minuten tot enkele weken.