Nissan wil in 2024 volop elektrificeren

jeudi, 11 janvier 2024 17:17
Nissan wil in 2024 volop elektrificeren

Nissan, pionier op het gebied van emissievrije mobiliteit met de LEAF, zal vanaf nu focussen op 100 procent elektrische mobiliteit in Europa. Dat staat in de toekomstplannen van de autofabrikant. Er wordt ook 3 miljard pond in de Nissan-fabrieken in het Verenigd Koninkrijk geïnvesteerd.

Nissan maakt de komende jaren een transformatie door. Op een moment dat veel landen overwegen om de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotoren te verbieden, zet Nissan zijn voornemen door om in 2030 enkel elektrische voertuigen te verkopen. “We willen een revolutie ontketenen in het aanbod van elektrische voertuigen met innovatieve producten en technologieën”, zegt Melvin Keuter, communicatieverantwoordelijke van Nissan Benelux. “Doordat het merk reeds ruime ervaring heeft met elektrificatie en crossovers, maakt deze stap deel uit van Nissans reis naar CO2-neutraliteit.” Jérôme Saigot, Managing Director Nissan Benelux, bevestigt dat de toekomst van Nissan 100 procent elektrisch is. “Voertuigen die worden aangedreven door hernieuwbare energie zijn de sleutel tot het bereiken van CO2-neutraliteit, wat de kern vormt van onze Ambition 2030-visie. Nissan gaat voor 100% elektrisch in 2030 in Europa. Wij geloven dat dit het juiste is voor ons bedrijf, voor onze klanten en voor de planeet. De elektrische auto is de ultieme mobiliteitsoplossing.”

Hybride technologie op Juke en Nissan’s e-POWER-technologie op Qashqai en X-Trail
Het transformatieproject omvat de toekomstige 100% elektrische versies van de JUKE en de QASHQAI, Nissans vlaggenschipmodel. Sinds 2022 is het gamma van Nissan in Europa 100 % geëlektrificeerd, met name dankzij de introductie van Hybride technologie op Juke en Nissan’s e-POWER-technologie op Qashqai en X-Trail. “In tegenstelling tot conventionele hybridemodellen biedt de nieuwe Nissan Qashqai e-POWER het rijplezier van soepel en comfortabel 100% elektrisch rijden zónder de batterij te moeten opladen met een laadkabel en een oplaadpunt”, zegt Melvin Keuter. “Als zodanig is e-POWER een ideale technologie voor mensen die dagelijks in de stad of buiten de stad rijden, in de toekomst willen overstappen op een volledige EV maar niet gemakkelijk kunnen opladen of nog niet klaar zijn om de overstap naar volledig elektrisch te maken.”

Actieradius
Nissans unieke en innovatieve e-POWER technologie biedt een potentiële actieradius van meer dan 1.000 kilometer dankzij een brandstoftank van 55 liter. “Wat deze aandrijflijn uniek maakt, is dat de elektromotor de enige krachtbron is voor de wielen, hetgeen zorgt voor een ogenblikkelijke, lineaire respons”, zegt Melvin Keuter. “Hiermee is Nissans e-POWER een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele hybridemodellen.” Ook de X-Trail kan uitgerust worden met e-POWER en heeft optioneel de mogelijkheid tot de 4x4 e-4ORCE technologie. “Deze succesvolle toonaangevende modellen dragen nu al bij aan Nissans overgang naar 100% elektrisch in Europa, waar, met uitzondering van de huidige model upgrades, alle nieuwe Nissan-modellen 100% elektrisch zullen zijn”, zegt Melvin Keuter.

Derde model
Nissan bevestigt ook dat naast de toekomstig elektrische Juke en Qashqai, er een derde model gepland staat voor productie in het Verenigd Koninkrijk, namelijk de nieuwste generatie LEAF, de auto waarmee Nissan elektrificatie in de auto-industrie aanwakkerde. Een derde van de meer dan een miljoen elektrische voertuigen van Nissan die wereldwijd zijn verkocht, is verkocht in Europa.

Elektrische modellen
Alle nieuwe Nissan-modellen die in de toekomst worden gelanceerd zullen dus 100% elektrisch zijn. Nissan stelt ook een reeks concepten van 100 % elektrische voertuigen voor. “De Concept 20-23, Hyper Urban Concept, Hyper Adventure, Hyper Tourer, Hyper Punk en Hyper Force illustreren Nissans doel om bij te dragen aan duurzaam reizen en een duurzame samenleving en zijn ontworpen om te voldoen aan de nieuwe milieueisen van de maatschappij van vandaag en de generaties na ons”, zegt Melvin Keuter. “De Nissan Ariya en Townstar bestelwagen zijn de nieuwste 100% elektrische voertuigen van het merk op de markt. Net zoals de X-Trail kan de Nissan Ariya uitgerust worden met Nissan e-4ORCE technologie die zorgt voor de perfecte balans tussen kracht en controle voor compromisloos rijden onder alle omstandigheden.”

Drie fabrieken
De investeringen in elektrische voertuigen betekent dat er ook in de fabrieken wordt geïnvesteerd. De Sunderland’s EV36Zero ‘productiehub’ in het Verenigd Koninkrijk, Nissans blauwdruk voor de productie van morgen, zal drie elektrische voertuigen (EV’s), drie gigafabrieken en tot 3 miljard dollar aan investeringen omvatten. En dat is goed nieuws voor de 7.000 Britse werknemers van Nissan en de 30.000 banen die deel uitmaken van de toeleveringsketen. De energieopwekking voor de productie van zowel de auto’s als de batterijen komt van het EV36Zero Microgrid, dat de wind- en zonneparken van Nissan omvat.

90 jaar
Nissan vierde in 2023 zijn 90ste verjaardag. “Al sinds 1933 brengen we innovatieve producten en vooruitstrevende technologieën op de markt”, zegt Jérôme Saigot. “Het is steeds het streven van het bedrijf geweest om het leven van mensen te verrijken en een revolutie teweeg te brengen in de auto-industrie. En dat zal het zeker ook in de toekomst blijven doen! Of het nu gaat om de eerste wagen met voorwielaandrijving, baanbrekende emissievrije mobiliteit of innovatieve concepten voor een schonere en veiligere wereld, Nissan levert steeds producten die waarden toevoegen aan de unieke levensstijl en behoeften van haar gebruikers. Samen met ons dealernetwerk en onze business partners in België, Nederland en Luxemburg bieden we onze klanten al een kleine eeuw een gevarieerd productgamma met voor ieder wat wils en een optimale service.”

Succes
Heel wat autogebruikers hebben de weg al naar Nissan gevonden. “Meer dan een miljoen klanten hebben zich al bij ons avontuur aangesloten en het plezier ontdekt van het rijden in een elektrische Nissan”, zegt Jérôme Saigot, Managing Director Nissan Benelux. “Voor mensen die al wel van een elektrische rijervaring willen genieten maar die nog niet helemaal klaar zijn voor 100% elektrisch rijden, hebben we de unieke Nissan e-POWER technologie, een aandrijving die 100% elektrisch is zonder dat je hoeft op te laden via een stekker. Een tweede motor op benzine wekt de elektriciteit op. Er is geen weg meer terug.”

Tags::
nissan
Dernière modification le jeudi, 11 janvier 2024 17:19

Éléments similaires (par tag)

Test: Nissan Ariya 87 kWh, Un démarrage lent et intéressant

En 2010, Nissan a été l'un des premiers à prendre le train de l'électricité avec la Leaf. Hormis un lifting de la Leaf ici et là et quelques camionnettes électriques, il a fallu attendre 2022 pour découvrir un nouveau modèle dans les rangs de Nissan. Nous avons pris la route avec la nouvelle Nissan Ariya.

Nissan Juke Hybrid N-Design 2023, Un SUV crossover sportif

La Nissan Juke a été lancée en 2010, le tout premier SUV crossover dont Nissan a depuis livré 1,5 million d'exemplaires. La version à moteur 1,2 litre avait la réputation d'être "lente". Les ingénieurs et designers ont écouté les critiques des journalistes et des concessionnaires et ont conçu la Juke Nismo RS, avec 200 ch et 4 roues motrices. Depuis son lancement, la Juke a été réinventée à plusieurs reprises.

Elektrische Pole to Pole-expeditie passeert de evenaar

Chris en Julie Ramsey zijn de evenaar gepasseerd tijdens hun unieke expeditie. Zij zijn de eerste ter wereld die met een elektrische auto – een Nissan Ariya – van de magnetische noordpool naar de zuidpool in Antarctica rijden.